SHARP AQUOS S2

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez basswitek » 9 maja 2019, o 11:41

No wyglądają bardzo dobrze jak na zdjęcia w nie najlepszych warunkach. A czy w gcam jest jakaś opcja ustawień kompresji zdjęć na 90-95% żeby wychodziły po np 2mb ?
basswitek
AKTYWNY
 
Posty: 458
Dołączył(a): 26 lut 2016, o 06:26
Pochwały: 21
Telefon:: Xiaomi mi4c

Reklama

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez adamuadamu » 9 maja 2019, o 13:23

jest taka możliwość, jest opcja "Final jpg quality", gdzie masz 50/60/70/80/90/91/92/93/94/95/96/97/98/99/100% do wyboru. W wersji dodanej do LOS15.1 jest w zasadzie wszystko:
- parametry HDR+ (ilość klatek składowych)
- wymuszenie korekt ekspozycji (ISO/vs min. czas ekspozycji)
- styl interfejsu, konfig działania aparatu, model kamery tył/przód (moje foty to Pixel2018 ZSL HDR+/Pixel 3XL)
- parametry redukcji szumów dla kamer przód/tył oddzielnie
- wybór bibliotek przetwarzania obrazu (stock google + 3 inne)

aha, żeby jeszcze nie było za łatwo z instalacją - gdzieś heineken78 pisał, że Lineage wgrywamy wyłącznie na jego romy trebled(3.1/3.3) także nie wystarczy odblokować BL, trzeba jeszcze przerobić temat obsługi OST i wgrywania trebled :D ale wszystko było w tym temacie - ZTCP strona 54
adamuadamu
 
Posty: 121
Dołączył(a): 24 mar 2014, o 13:19
Lokalizacja: wlkp
Pochwały: 14
Telefon:: sharp s2
ROM: trebled

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez basswitek » 9 maja 2019, o 13:30

Dzięki za info. Szczerze to ja nie wiem nawet co niektóre te skróty oznaczają... W Xiaomi miałem poradnik krok po kroku, tu trzeba studiować. Czy na tym Lineage działa wszystko tj nfc, streamingi certyfikowane (hbo itd) ?
Czy masz jakąś stronę gdzie krok po kroku są wyjaśnienia jak to zainteresować?
Jakieś inne problemy na tym romie występują?
basswitek
AKTYWNY
 
Posty: 458
Dołączył(a): 26 lut 2016, o 06:26
Pochwały: 21
Telefon:: Xiaomi mi4c

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez bartan1 » 9 maja 2019, o 13:33

Jakby ktoś kupił 20 kredytów do tego ntoola to chętnie odkupię 10 :)

Wysłane z mojego Le 2 przy użyciu Tapatalka
bartan1
 
Posty: 20
Dołączył(a): 16 lut 2015, o 00:41
Telefon:: LeTv

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez adamuadamu » 9 maja 2019, o 15:17

basswitek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

nie wiem, czy streamy działają, nie używałem - mogę tylko stwierdzić, że nie widziałem ani na xda ani na 4pda narzekań na to

tu jest opis: sharp-aquos-s2-t36458-648.html#p387588

1. wykonujemy krok 1 i 3 - lądujemy z systemem trebled 3.1 i TWRP recovery (krok 2 niepotrzebny + serwery sharpa już dawno zamknięte)
2.potem zasysamy pliki stąd: https://forum.xda-developers.com/showpo ... count=1451 - czyli flashujemy plik (cały system) z ---part 1---, a potem z poziomu TWRP partycje wydłubane z S3
3. albo zostajemy przy poprawionym sharpowym romie (MZ jest bardzo stabilny), albo instalujemy lineage 15.1: https://forum.xda-developers.com/showpo ... count=1842 ; pobieramy v.1.2 (są dwa pliki - pobieramy oba, jako partycję 'boot' flashujemy to z tego drugiego linka), reboot do recovery, full wipe, flashujemy /system i /vendor
adamuadamu
 
Posty: 121
Dołączył(a): 24 mar 2014, o 13:19
Lokalizacja: wlkp
Pochwały: 14
Telefon:: sharp s2
ROM: trebled

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez kowi88 » 9 maja 2019, o 20:17

bartan1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


A ja z chęcią się dowiem gdzie to kupić, bo szukam i szukam i lipa :D
kowi88
 
Posty: 39
Dołączył(a): 26 wrz 2016, o 12:56
Telefon:: Nexus 4

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez bartan1 » 9 maja 2019, o 21:00

kowi88 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

https://www.codesunlocker.com/31/92/Nok ... 20-Credits - napisalem do sprzedawcy i napisał że dostępne. Możemy kupić na pół :D
Edit: tu trochę taniej https://www.unlock-server.net/server-services


Wysłane z mojego Le 2 przy użyciu Tapatalka
bartan1
 
Posty: 20
Dołączył(a): 16 lut 2015, o 00:41
Telefon:: LeTv

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez adamuadamu » 10 maja 2019, o 13:44

to jeszcze update z LineageOS 15.1 - safetenet działa - wystarczył moduł magisk "SafetyPatch" :D także na razie 100% telefonu działa; baterię oceniam podobnie do stocka - po 9mc użytkowania (widać było degradację również na stocku) da się dobić do 5h SoT z włączonym ciągle BT i sparowanym zegarkiem (niby to BT LE, ale w każdym jak dotąd używanym tel sparowanym przez MiFit robię przebiegi kilkanaście % gorsze)

ps. sprawdźcie kto może, czy na romach trebled (lub stocku z odblokowanym BL+camera2api) zadziała ta wersja kamery - właśnie wykopiowałem z Lineage: https://www.dropbox.com/s/b2xa5c29obvt1 ... pk.gz?dl=0
adamuadamu
 
Posty: 121
Dołączył(a): 24 mar 2014, o 13:19
Lokalizacja: wlkp
Pochwały: 14
Telefon:: sharp s2
ROM: trebled

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez kowi88 » 10 maja 2019, o 20:53

adamuadamu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Przetestowałem na odblokowanym C10 ze stockiem i póki co appka działa :roll:
Pochwal się jakie ustawienia @adamuadamu używasz ;)

Edit.
Jakby ktoś szukał prostego poradnika co i jak zrobić, aby odblkować BL i wgrać twrp to poczytajcie to
https://forum.xda-developers.com/showpo ... count=2092
kowi88
 
Posty: 39
Dołączył(a): 26 wrz 2016, o 12:56
Telefon:: Nexus 4

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez 2Le » 10 maja 2019, o 21:46

Ma ktoś porównanie z gcam i stock aparatu na stock romie?
Avatar użytkownika
2Le
AKTYWNY
 
Posty: 350
Dołączył(a): 8 kwi 2010, o 16:17
Pochwały: 5
Telefon:: Nubia Z17 Lite
ROM: V1.10

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez basswitek » 10 maja 2019, o 22:11

Na stock aparacie to nie ma co porównywać, aplikacja kamery jest do kitu. Agresywne odszumianie zamazuje szczegóły i ostrość. Zainstaluj sobie A Better Camera lub Snap Camera / Bacon Camera i zobaczysz o ile zdjęcia są lepsze. W Snap i Bacon możesz regulować ostrość i odszumianie (przy wyłączonym warto zmniejszyć ostrość).
Co do GCAM to widziałem kilka próbek i dalej mam wątpliwości czy to daje coś więcej niż te wyżej apki z wyłączonym odszumianiem. Wiadomo tylko że zdjęcia są jaśniejsze w cieniach. Ja trochę podejrzewam że jednak na GCAM jest mniej szumów, ziarno łagodniejsze. Ale pewności nie mam, chyba samemu trzeba będzie się przekonać.

Czy ktoś orientuje się co daje Lineage zamiast stockowego Romu z rootem na C10 ?? Jakieś dodatkowe opcje warte uwagi ?

kowi88 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dzięki za link
basswitek
AKTYWNY
 
Posty: 458
Dołączył(a): 26 lut 2016, o 06:26
Pochwały: 21
Telefon:: Xiaomi mi4c

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez adamuadamu » 10 maja 2019, o 22:44

kowi88 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

HDR+ 7
Autoexposure/Nightsight = off
zaawansowane:
interface - pixel 3
config - pixel2018 zsl hdr+
model back camera: pixel 3 XL
front: Nexus 6P
Libs: custom by Eddzman v3
to jeszcze dwie fotki GCam6.1 Sharp vs Galaxy S7 stock Oreo: https://photos.app.goo.gl/j56aCtqB939TfaAg7 oświetlenie, to tylko lampka blitzwolfa trafiona na jednej parze fotek

basswitek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

+ dioda 256 barw zamiast trzech smutnych kolorów
+ cała reszta menażerii dostępna w lineage 15 typu wysokośc paska górnego, temp. barwowa ekranu dzień/noc, własne kafelki szybkich ustawień
- brak applock'a w standardzie
adamuadamu
 
Posty: 121
Dołączył(a): 24 mar 2014, o 13:19
Lokalizacja: wlkp
Pochwały: 14
Telefon:: sharp s2
ROM: trebled

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama