• Reklama

SHARP AQUOS S2

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez marx » 6 sie 2019, o 09:01

marx
Administrator
 
Posty: 10133
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 01:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 261
Telefon:: Dual sim

Reklama

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez Jazzkiniowiec » 13 sie 2019, o 17:42

Witam

c10 z banggood już do mnie leci. Mam 3 pytania:

1. Czy na stockowym romie jest możliwość ustawienia ciemnego motywu dla całego UI? Ew. jakiś theme, nakładka? Jeśli nie, to:

2. Czy wystarczy do tego root (+np jakiś xposed czy coś..)? Jeśli tak, to:

3. Czy można zrobić roota bez odblokowania bootloadera? Powiem szczerze cackanie się z ntoolem trochę mnie odstrasza..
Jazzkiniowiec
 
Posty: 2
Dołączył(a): 13 sie 2019, o 10:24
Telefon:: Redmi 4x

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez basswitek » 15 sie 2019, o 22:19

Nie da się zmienić, może po wgraniu czegoś ? Ale czego ?
Mam zrootowanego Sharpa. Roota bez odblokowanego bootloadera raczej nie da rady. Trzeba się przemęczyć.
basswitek
AKTYWNY
 
Posty: 538
Dołączył(a): 26 lut 2016, o 06:26
Pochwały: 28
Telefon:: Xiaomi mi4c

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez Esper » 17 sie 2019, o 22:34

nie wiem jak to tam wygląda teraz i z c10 ale s2 jak się ją kupowało rok temu dało się na stockowym sofcie odblokować bez ntool'sów dopiero jak ktoś od razu robił aktualizacje był z tym problem
Esper
AKTYWNY
 
Posty: 260
Dołączył(a): 24 lip 2015, o 23:23
Pochwały: 4
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.0.1

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez Jazzkiniowiec » 18 sie 2019, o 12:26

basswitek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Znalazłem coś takiego https://www.xda-developers.com/andromed ... emes-oreo/

Wgranie substratum (który umożliwia instalację motywów) na c10 bez roota. Pytanie tylko jak bardzo "czysty" jest Oreo od Sharpa..
Jazzkiniowiec
 
Posty: 2
Dołączył(a): 13 sie 2019, o 10:24
Telefon:: Redmi 4x

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez WhiteMamba » 19 wrz 2019, o 20:05

Dopiero teraz zauważyłem że mój niby Sharp C10 ma baterie 3000 zamiast 2700. Pudełko, wszystko wskazuje na C10. AIDA64 pokazuje bluetooth 5.0 Czy majfrend mnie oszukał i wysłał S2 z domem globalnym??? Czy może były jakieś C10 z bateria 3000?
WhiteMamba
AKTYWNY
 
Posty: 285
Dołączył(a): 24 lip 2013, o 15:19
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 3

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez zawel » 20 wrz 2019, o 10:03

C10 i S2 mają tę samą baterię, a to co Chińczycy piszą na pudełku to wiesz...
Avatar użytkownika
zawel
VIP
 
Posty: 1112
Dołączył(a): 15 lis 2013, o 11:59
Pochwały: 69
Telefon:: Le Max 2 (x829)
ROM: LOS 16.0

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez marx » 20 wrz 2019, o 12:54

A cena nadal spada :)
SHARP AQUOS S2(C10) 4GB 64GB
Cena: $105.99 https://www.banggood.com/bang/?tt=27485 ... 42887.html
Kupon; BGSAS24
marx
Administrator
 
Posty: 10133
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 01:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 261
Telefon:: Dual sim

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez muchor » 20 wrz 2019, o 14:07

No właśnie poważnie myślę o tym telefonie dla Drogiej Małżonki. Nie musi być szybki jak gepard, ale nie powinien zwisać, no i mieć ładną grafikę. Jedyne, co mnie wstrzymuje to brak dobrych alternatywnych ROMów jak chociażby LineageOS, te są chyba na ten S2, a nie C10?
muchor
 
Posty: 6
Dołączył(a): 7 cze 2019, o 07:12
Telefon:: Leeco
ROM: Lineageos 16.0

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez zawel » 20 wrz 2019, o 14:20

marx napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja tylko jeszcze napiszę, że jak ktoś ma uciułane punkty to można ich użyć zamiast kodu i wtedy cena to 95$.
Avatar użytkownika
zawel
VIP
 
Posty: 1112
Dołączył(a): 15 lis 2013, o 11:59
Pochwały: 69
Telefon:: Le Max 2 (x829)
ROM: LOS 16.0

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez baszek » 21 wrz 2019, o 14:39

Ktoś się orientuje czy na stocku Oreo w C10 da się zainstalować GCAM i czy w ogóle warto ? Podobno zdjęcia są lepsze ale ...

NA Xda znalazłem że niby tutaj można odblkować bootloarder https://hikaricalyx.com/product/hmd-nok ... escription

Znalazłem też taką instrukcję:
Rooting SAT for say GCAM installation

1. Reboot into download (fastboot) mode by holding vol-down+power with USB cable inserted. Then flash TWRP extracted from SAT trebled 3.1 from here by running:

Code:
fastboot flash boot SAT-boot_twrp.img
2. To get root access, install MagiskManager-v7.1.0.apk, not newer, so it works with the Magisk 18.1 in the above boot image. Can update the boot image Magisk and Manager via this app.


Installing GCAM on rooted S2

1. Settings->About phone->Build number (tap 5 times) to enable Developer Options.

2. Enable Developer Options->USB debugging. On PC run 'adb shell' and type:

Code:
su
setprop persist.camera.HAL3.enabled 1
setprop persist.camera.eis.enabled 1
3. Install a GCAM APK like this one with night mode. --> https://drive.google.com/file/d/1cVu3ey ... p=drivesdk
baszek
 
Posty: 44
Dołączył(a): 10 lis 2015, o 02:36
Telefon:: Samsung

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez basswitek » 21 wrz 2019, o 15:22

Warto, zdjęcia są przeciętne na stocku. Najpierw kupujesz Ntool z kredytami żeby odblokować bootloader, potem reszta.
basswitek
AKTYWNY
 
Posty: 538
Dołączył(a): 26 lut 2016, o 06:26
Pochwały: 28
Telefon:: Xiaomi mi4c

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama
cron