• Reklama

SHARP AQUOS S2

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

SHARP AQUOS S2

Postprzez pete67 » 12 lut 2018, o 01:36

Witam.
Zastanawiałem się gdzie to pisac... jesli nie to miejsce to prosze przenieść.
Otóż trafiłem na imho niezła promkę bo na joybuy za 4/64 Aquos S2
https://www.joybuy.com/600119607.html?i ... ying=false
zapłaciłem 155$, i jeszcze jest w drodze, ale szukam jakichkolwiek opinii o tym telefonie, nie o specyfikacji ale o uzytkowaniu. Zwłaszcza kemerka... F1.75 ciekawie się zapowiada.
Ma ktoś jakieś info o tym telefonie? Czym i jak sfleszować - jeśli jest rom z polskim?
a jeśłi jest to czy to było by global? czy B20 jest wyłączony i da się go odpalic...
coś ktoś czytał? ciekawi mnie... i fajnie by coś wiedzieć gdy już dojdzie.
Pozdrawiam
pete67
AKTYWNY
 
Posty: 696
Dołączył(a): 12 gru 2013, o 12:19
Pochwały: 17
Telefon:: Redmi Note
ROM: MIUI POLSKA

Reklama

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez Flyagaric » 12 lut 2018, o 02:44

Nic o tym nie wiadomo - straszna egzotyka.
Aparat aż się prosi o stabilizację. Ciekawe jak się spisze. Zapomnij o jakimkolwiek pozaoficjalnym wsparciu. Oficjalne raczej też cię nie zachwyci.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 4141
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 22:38
Pochwały: 134
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez bartazzz » 12 lut 2018, o 11:12

ja czekam na mojego P1. Wręcz nie mogę się doczekać. Soft wygląda na czysty więc nie powinno byc problemu z jego użytkowaniem. W tej cenie brak aktualizacji jestem w stanie przełknąć
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5632
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 100
Telefon:: Redmi
ROM: MIUI POLSKA

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez pete67 » 12 lut 2018, o 12:17

Flyagaric napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

wg info kimovil jest stabilizacja optyczna.
jesli tylko będzie stabilnie z systemem to będzie fajnie.
tylko szukam info czym i jak przeflaszować na soft globalny
bo tylko znalazłem że na tajwańską wersje jest super
pete67
AKTYWNY
 
Posty: 696
Dołączył(a): 12 gru 2013, o 12:19
Pochwały: 17
Telefon:: Redmi Note
ROM: MIUI POLSKA

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez boroch » 12 lut 2018, o 12:48

Podobno tu jest rom z językiem polskim:
http://www.sharpmobile.com.tw/%E6%9C%8D ... 6%8F%B4-s2

też kupiłem tego fona w tej promocji :)
Zobaczymy jak dojdzie.
boroch
AKTYWNY
 
Posty: 504
Dołączył(a): 28 mar 2017, o 09:11
Pochwały: 21
Telefon:: ZTE Axon 7, Sharp S2
ROM: stock

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez pete67 » 12 lut 2018, o 13:15

boroch napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


OOO!!! to się cieszę bo łatwiej będzie coś znaleźć.
Będziesz wiedział czym i jak to flaszować?
telefon bez googleplay jest jak.... hmmm :)
pete67
AKTYWNY
 
Posty: 696
Dołączył(a): 12 gru 2013, o 12:19
Pochwały: 17
Telefon:: Redmi Note
ROM: MIUI POLSKA

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez boroch » 12 lut 2018, o 13:31

pete67 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


OOO!!! to się cieszę bo łatwiej będzie coś znaleźć.
Będziesz wiedział czym i jak to flaszować?
telefon bez googleplay jest jak.... hmmm :)


Mam nadzieję że instalacja romu z poziomu telefonu pójdzie :)
A jak nie, to na ruskich forach trzeba będzie poszukać :D
boroch
AKTYWNY
 
Posty: 504
Dołączył(a): 28 mar 2017, o 09:11
Pochwały: 21
Telefon:: ZTE Axon 7, Sharp S2
ROM: stock

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez Flyagaric » 12 lut 2018, o 15:24

Sprzętowo jest bardzo interesujący. Można sporo wygrać, ale i można sobie przysporzyć wielu "przyjemności", z gatunku tych masochistycznych...
Kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana!
BTW. Sharpy nigdy nie miały opinii fonów wybijających się aparatami. Skręca mnie z ciekawości jak to wyjdzie.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 4141
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 22:38
Pochwały: 134
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez Duo » 12 lut 2018, o 23:14

Też się nad nim zastanawiam. Na stronie wiele jest dostępnych zdjęć wykonanych przez ten telefon i wydaje mi się, że "wymiatają" Na stronie kimovil można zauważyć, że posiada ten sam aparat co HTC U11
Avatar użytkownika
Duo
 
Posty: 34
Dołączył(a): 30 sty 2014, o 04:18
Pochwały: 1
Telefon:: samsung

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez moth » 12 lut 2018, o 23:35

Obstawiam że zdjęcia będzie robił zbliżone do meizu M6 note, czyli bardzo dobre. Lepsze niż nubia m2 czy mi a1. Osobiście żałuję że nie załapałem się na te okazję cenowa
Obrazek
Avatar użytkownika
moth
AKTYWNY
 
Posty: 467
Dołączył(a): 22 lip 2016, o 21:39
Pochwały: 38
Telefon:: xiaomi

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez Szasznik96 » 13 lut 2018, o 00:21

Tylko na pepperze było info o tej promce czy gdzieś jeszcze ? No ja też czekam jeszcze na P1 ale wolałbym S2 :)
Szasznik96
 
Posty: 50
Dołączył(a): 8 mar 2017, o 17:00
Pochwały: 1
Telefon:: Xiaomi mi4

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez Flyagaric » 13 lut 2018, o 01:07

Duo napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Tego na pewno nie da się tam zauważyć, bo taki sam, to on ma sensor, a nie aparat. Różnica ogromna.

Szasznik96 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Sam bym się chętnie na nią załapał, chyba bym zaryzykował. Ma świetny dizajn - jak dla mnie zdecydowanie S2.
Bardzo żałuję, że żaden producent nie pociągnął tak tematu - czyli nie zrobił porządnego fona z 5.5 ekranem, a jednocześnie w kompaktowym rozmiarze. Znaczy Apple pociągnęło, ale to nie moje tematy.
160$ bym dał, ale dwa razy tyle, to już nie.

boroch napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Ostrożnie z tym, bo ponoć uceglić go można:
https://forum.xda-developers.com/androi ... m-t3706675
Już ma swój wątek na 4PDA.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 4141
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 22:38
Pochwały: 134
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Następna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości