• Reklama

SHARP AQUOS S2

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez rgr » 30 gru 2020, o 12:35

I mnie dopadły problemy z ładowaniem.
Telefon rozłącza się i ładuje naprzemiennie (dodatkowo potrafi się zresetować).
Podejrzewam, że coś może być z gniazdem USB, bo coś tam reaguje na gmeranie przy nim.

Walczył już ktoś z problemem?
Zamówiłem na ali nową baterię, bo i tak córka skarży się że na mrozie telefon wyłącza się (albo ubywa dramatycznie baterii), więc jeszcze poczekam z rozkręcaniem.
(Do baterii mam dostać jakiś zestaw do rozklejenia telefonu czy coś w ten deseń).

PS. Zna ktoś serwis we Wrocławiu, który to ogarnie? Bo sam to raczej nie... :)
rgr
 
Posty: 88
Dołączył(a): 23 cze 2018, o 20:51
Pochwały: 9
Telefon:: Sharp S2 / LeTV x522

Reklama

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez rgr » 3 sty 2021, o 01:39

Czy ten moduł ładowania będzie pasował do Sharp Aquos S2 FS8010?
https://www.aliexpress.com/item/1005001676918042.html

Wymieniał już ktoś moduł ładowania?
Telefon w kółko ładuje i zaczyna przerywać.
Czy to może być problem tylko baterii?
rgr
 
Posty: 88
Dołączył(a): 23 cze 2018, o 20:51
Pochwały: 9
Telefon:: Sharp S2 / LeTV x522

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez mikeman » 5 kwi 2021, o 15:14

Potrzebuje pomocy, bo za chwile mnie trafi. Mam S2 z Oreo i zablokowanym bootloaderem. Chciałem wgrać coś nowszego (Lineage). Wiem, że muszę zapłacić 4USD za plik odblokowujący, ale napotkałem na problem bo na stronie muszę podać FIH Build version i nijak nie jestem w stanie wejść w tryb fastboot. Mianowicie: jak uruchamiam download mode (volume down + power) i potem podlłączam kabel, to pokazuje się download mode, ale jak tylko podłącze telefon do kompa, to download mode znika i telefon wisi na logu sharp i napisie powered by android.
Tak samo dzieje się, kiedy próbuję uruchomić bootloader z trybu adb (adb reboot bootloader) - telefon się restartuje ale download mode zaraz znika i słychać dźwięk podłączenia/odłączenia sprzętu w windowsie.

Ktoś może wie o co chodzi?
mikeman
 
Posty: 4
Dołączył(a): 15 maja 2018, o 11:42
Telefon:: Oneplus 5

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez mikeman » 11 kwi 2021, o 00:08

Odpowiem sobie. Otóż sterowniki do fastboota nie działają mi w Win10 (2 lapki), ani w Ubuntu i dopiero na macos udało mi się wszystko ogarnąć: bootloader odblokowany, lineage wgrany, pizza zjedzona, kotek na kolanach ;)
mikeman
 
Posty: 4
Dołączył(a): 15 maja 2018, o 11:42
Telefon:: Oneplus 5

Poprzednia strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama