SHARP AQUOS S2

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez dylson » 24 mar 2020, o 22:51

Już sobie poradziłem, przyciski ukryte :)
dylson
 
Posty: 47
Dołączył(a): 5 gru 2014, o 11:12
Telefon:: MI 4

Reklama

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez masakra_a » 26 mar 2020, o 20:36

Panowie mam problem.

Śmigał sobie telefon już chyba 2 lata bez problemu a dziś zachciało mi się blokować bootloader bo nie mogłem zaktualizować Revoluta. Odpaliłem TWRP, zablokowałem przez adb. Przy uruchamianiu pokazuje się informacja, że device ładuje inny operating system i wisi ciągle na SHARP i nie uruchamia się. Oczywiście wszystko już zapomniałem co się z nim robiło a to telefon żony, która już mi sapie...
masakra_a
 
Posty: 22
Dołączył(a): 15 lis 2015, o 12:49
Pochwały: 1
Telefon:: MOTO

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez basswitek » 27 mar 2020, o 00:55

masakra_a napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ne działało ukrycie widoczności roota dla Revoluta w 'Magisk Hide'?
basswitek
AKTYWNY
 
Posty: 616
Dołączył(a): 26 lut 2016, o 06:26
Pochwały: 30
Telefon:: Xiaomi mi4c

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez sonic » 27 mar 2020, o 09:34

Witajcie,
mojej żonce zaczął migać ekran, ktoś rozbierał ten telefon? czy jest opcja że taśma się poluzowała czy raczej ekran do wymiany ? dużo zabawy żeby dostać się do taśmy z LCD ?
Life style, zarabianie, filmy -> http://marcingorski.pl
Avatar użytkownika
sonic
VIP
 
Posty: 1131
Dołączył(a): 2 lip 2013, o 13:24
Lokalizacja: Gliwice
Pochwały: 19

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez eizo » 28 mar 2020, o 01:06

Taśma raczej nie mogła się poluzować, znajduje się ona pod baterią, sama bateria jest mocno przyklejona. W gruncie rzeczy łatwo się dostaniesz do taśmy, tylna klapka odchodzi szybko. Podgrzej sobie rogi tylnej klapki suszarką i powoli odklejaj (najlepiej przyssawką, w szpary między klapką, a korpusem telefonu wsadź np. starą kartę kredytową i po 5 minutach dostaniesz się do środka). Żeby to złożyć w całość usuń pozostałości po starym kleju i zaopatrz się w nowy klej (polecam B-7000, sam nim robiłem dobry rok temu, trzyma elegancko). Jak będziesz chciał dostać się pod baterię to rób to ostrożnie, nie używaj niczego do podważania, taśmę masz tuż pod baterią, możesz ją łatwo przerwać.
eizo
 
Posty: 2
Dołączył(a): 23 mar 2016, o 12:37
Telefon:: Samsung

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez eizo » 28 mar 2020, o 01:18

Przy okazji, pytanie mam. Odkąd zainstalowałem Windows 8.1 na laptopie nie mogę dostać się do plików w Sharpie S2 przez USB. Po podłączeniu telefon wyświetla się jako CD ze sterownikami, klikam setup.exe - i nic, odpalam ten plik w folderze Driver (Phone_F_USB_Driver_v3.5.0.msi) - nic. Instaluje się jakieś urządzenie MTP, ale z błędem.

Po podłączeniu telefonu do komputera zmieniałem na wszystkie dostępne tryby: "prześlij pliki", "prześlij zdjęcia (PTP)", "użyj urządzenia jako MIDI". Nic to nie zmienia. Mam włączoną opcję debugowania USB (przy wyłączonej dzieje się to samo). Zmieniałem porty USB, zmieniałem kabel. Nic się nie dzieje. Dodam, że prędzej nie miałem najmniejszych problemów (na Win10 i Win7). Nie wiem co mogę zrobić, aby dostać się do zawartości telefonu, chciałbym zrobić reset ustawień, ale najpierw chętnie zgrałbym zdjęcia... Macie jakieś magiczne sterowniki do tego Sharpa?
eizo
 
Posty: 2
Dołączył(a): 23 mar 2016, o 12:37
Telefon:: Samsung

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez Szasznik96 » 31 mar 2020, o 15:12

Czemu zainstalowałeś windowsa 8.1 ? :D
Szasznik96
 
Posty: 65
Dołączył(a): 8 mar 2017, o 16:00
Pochwały: 1
Telefon:: Samsung s7

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez rgr » 31 mar 2020, o 23:30

Szasznik96 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No to akurat najlepsza obecnie alternatywa.

Do autora:
U mnie na 8.1 śmigało bez zarzutu (do momentu instalacji AICP, ale akurat tam jest błąd).
Tak na szybko to postaw sobie jakiś serwer FTP na Sharpie (np. primitive ftp, bo jest prosty) i zgraj zdjęcia przez Wifi.
rgr
 
Posty: 85
Dołączył(a): 23 cze 2018, o 20:51
Pochwały: 9
Telefon:: Sharp S2 / LeTV x522

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez Jazzkiniowiec » 5 maja 2020, o 11:15

Witam
Ma ktoś do odsprzedania kredyty do ntool? Ewentualnie gdzie można je jeszcze bezpieczne kupić?
Jazzkiniowiec
 
Posty: 5
Dołączył(a): 13 sie 2019, o 10:24
Pochwały: 1
Telefon:: Sharp c10 (s2)

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez baszek » 12 maja 2020, o 11:30

Używa ktoś może TREBLED 5.3 https://forum.xda-developers.com/showpo ... count=2363 ?
Ja obecnie siedze na Lineage 17.1, ale nie wiem czy mam nagrywać to TREBLED 5.3 - coś tam jest leszpego, nowszego ? Opis też mówi że trzeba mieć jakieś najnowsze firmware - ktoś wie jak to sprawdzić ?
baszek
 
Posty: 52
Dołączył(a): 10 lis 2015, o 02:36
Telefon:: Samsung

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez Jazzkiniowiec » 14 maja 2020, o 13:13

Odblokowałem bootloader, zainstalowałem Lineage 17.1 i wstępnie jestem zachwycony :)

Ale mam parę pytań:
1. Nie spodziewałem się, że domyślnie nie ma roota.. Żeby go mieć to trzeba flashować magiska? Czy jest prostszy sposób?
2. Czy jest jakaś apka aparatu wspierająca dwa obiektywy w celu efektu bokeh? Albo czy da się zainstalować stockową apke sharpa?
3. Czy na Lineage działa exposed modules? Pamiętam że kiedyś używałem xposed na innym telefonie i dawał niesamowite możliwości, np dostosowywanie lockscreena :)
Jazzkiniowiec
 
Posty: 5
Dołączył(a): 13 sie 2019, o 10:24
Pochwały: 1
Telefon:: Sharp c10 (s2)

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez sQbanieTZ » 15 maja 2020, o 23:55

Cześć,
Czy zostało może komuś 10 kredytów NTool do sprzedania? Chciałbym odblokować bootloader w Sharp C10.

Pozdrawiam,
Łukasz
sQbanieTZ
 
Posty: 1
Dołączył(a): 15 maja 2020, o 23:53
Telefon:: Sharp C10

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama