SHARP AQUOS S2

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez Jazzkiniowiec » 16 maja 2020, o 13:46

sQbanieTZ napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Ja kupiłem za 4$ odblokowanie (jedno) tutaj: https://hikaricalyx.com/shop/?add-to-cart=633
Po dwóch dniach dostałem na maila plik .bin
Zmieniłem mu nazwę na unlockkey.bin i zrobiłem unlock tą metodą: https://forum.xda-developers.com/androi ... st79470416
Oczywiście z pominięciem ntoola, czyli z pkt 3 przeszedłem do 12. Nie wiem czy tak ma być, ale unlock wyczyścił mi system (to było bez znaczenia, bo i tak chciałem instalować od razu LineageOs), więc przed pkt 34 koniecznie musiałem uruchomić normalnie system i jeszcze raz włączyć debugowanie USB. Bez tego TWRP nie chciało ruszyć.

Podrawiam
Jazzkiniowiec
 
Posty: 5
Dołączył(a): 13 sie 2019, o 10:24
Telefon:: Sharp c10 (s2)

Reklama

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez mutineer » 20 maja 2020, o 09:13

baszek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Wszystko działa poza:
- nie działa NFC
- GPS często "skacze" po mapie, da się używać, ale czasami irytuje
- w górnej części ekranu po lewej i po prawej stronie, ekran jest jakby lekko ścięty na ukos, jakby nie ogarniał okrągłych ramek
- nie wiem dlaczego ale od niedawna Mgdisk nie przechodzi safetest
mutineer
 
Posty: 2
Dołączył(a): 5 kwi 2014, o 23:48
Telefon:: pentugram

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez adikadik » 22 maja 2020, o 15:14

Ktoś jest w stanie doradzić? Mam SS2 z odblokowanym bootloaderem, działał na jakimś customie zrobionym przez Heinekena, bazującym na stockowym Android 7. Był na nim Magisk bodajże 18. Robiłem go ok. roku temu - dziś odnalazłem w szafie, uruchomiłem telefon i Magiska, który się zaktualizował do najnowszej wersji... po restarcie system nie wstaje, ale adb działa, TWRP 3 również startuje. Niestety nie zrobiłem backup-u wszystkiego w TWRP :/// Zacząłem czytać, że w celu wrzucenia czegoś typu najnowszy Lineage muszę mieć najnowszy firmware. Proszę o poradę co powinienem zrobić i w jakiej kolejności - nie chcę pogorszyć jego stanu a chaos w wątkach na xda nie pomaga :/
adikadik
 
Posty: 3
Dołączył(a): 19 sty 2016, o 18:22
Telefon:: LeTV

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez basswitek » 22 maja 2020, o 15:41

Spróbuj na początek wyczyścić cache i dalvik w twrp. Ale nie wiem czy to pomoże, raczej reinstalacja systemu. Chyba że można sflashować poprzednią wersję magiska z poziomu twrp lub adb. Nie jestem pewny czy to przejdzie i że zamieni nową wersję na starszą.
basswitek
AKTYWNY
 
Posty: 585
Dołączył(a): 26 lut 2016, o 06:26
Pochwały: 28
Telefon:: Xiaomi mi4c

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez adikadik » 27 maja 2020, o 01:41

@basswitek udało się. Miałem odblokowany BL (Android 7) + działające TWRP. Wrzuciłem Trebled V3.3 (oparty o stock Oreo) przez TWRP ( https://forum.xda-developers.com/showpo ... count=1451 ) i wstał. A zaraz po nim wleciał Lineage 17.1 :)
adikadik
 
Posty: 3
Dołączył(a): 19 sty 2016, o 18:22
Telefon:: LeTV

Poprzednia strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama