SHARP AQUOS S2

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez basswitek » 3 mar 2020, o 23:07

A co czyściłeś w TWRP ?
Masz właściwie ustawiony slot partycji A/B ?
Przypadkiem nie nazwałeś pliku z twrp boot.img ?
basswitek
AKTYWNY
 
Posty: 594
Dołączył(a): 26 lut 2016, o 06:26
Pochwały: 30
Telefon:: Xiaomi mi4c

Reklama

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez grudi89 » 3 mar 2020, o 23:27

basswitek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

dalvik, system, vendor, data
plik nazwalem twrp
a sloty nie wiem jak sprawdzic
grudi89
 
Posty: 48
Dołączył(a): 9 lis 2014, o 13:22
Telefon:: s8500

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez basswitek » 3 mar 2020, o 23:31

Czyszczenie system - kasuje system. Telefon nie wystartuje. Teraz musisz wgrać nowy system

Jeśli nie ruszałeś slotu to jest domyślnie A. Można było bez kasowania tego obecnego spróbować wgrać drugi system na slot B, ja tego nie próbowałem ale podobno tak można było zrobić, potem tylko ustawić w TWRP aktywny slot (wybór systemu).
basswitek
AKTYWNY
 
Posty: 594
Dołączył(a): 26 lut 2016, o 06:26
Pochwały: 30
Telefon:: Xiaomi mi4c

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez grudi89 » 4 mar 2020, o 02:32

no nie idzie się połączyć przez adb w download mode, jakby debugowanie usb było wyłączone
nie wiem co dalej
grudi89
 
Posty: 48
Dołączył(a): 9 lis 2014, o 13:22
Telefon:: s8500

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez grudi89 » 4 mar 2020, o 03:29

po probowaniu wgrania przez adb sideload juz logo sharp sie nie pojawia, czarny ekran, tylko dzwiek w laptopie jak sie wlacza
Ktoś odpłatnie by pomógł?
grudi89
 
Posty: 48
Dołączył(a): 9 lis 2014, o 13:22
Telefon:: s8500

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez basswitek » 4 mar 2020, o 18:48

Zapytaj jeszcze na forum XDA w temacie o Sharp S2, albo przejrzyj tamtejszy wątek od początku, może jest rozwiązanie
basswitek
AKTYWNY
 
Posty: 594
Dołączył(a): 26 lut 2016, o 06:26
Pochwały: 30
Telefon:: Xiaomi mi4c

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez rev » 5 mar 2020, o 03:09

Jaki adapter jack+usb-c możecie polecić? Mam Beaseus ale nie działa.
rev
 
Posty: 33
Dołączył(a): 1 mar 2016, o 00:11
Telefon:: SHARP AQUOS C10

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez rev » 8 mar 2020, o 16:04

rev napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Czy ten adapter będzie działać?
https://pl.myworld.com/pl-pl/dp/diverse ... gLsY_D_BwE
rev
 
Posty: 33
Dołączył(a): 1 mar 2016, o 00:11
Telefon:: SHARP AQUOS C10

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez grudi89 » 8 mar 2020, o 22:06

Pomoże ktoś zapłacę
grudi89
 
Posty: 48
Dołączył(a): 9 lis 2014, o 13:22
Telefon:: s8500

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez KarlosW » 13 mar 2020, o 00:34

Witam.
W telefonie nagle zniknęła opcja powiadomienia o nieodebranym połączeniu. Aby zobaczyć, że ktoś dzwonił trzeba wejść w połączenia. Ktoś coś wie?

Wysłane z mojego C1-U02 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
KarlosW
VIP
 
Posty: 2115
Dołączył(a): 13 lis 2013, o 20:06
Lokalizacja: PL
Pochwały: 33
Telefon:: thl w200

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez grudi89 » 13 mar 2020, o 16:30

udało się. serwis sie poddał, to sam zrobiłem .Trochę zamieszania, ale pomógł ost, jakby ktoś uwalił to chętnie pomogę :)
grudi89
 
Posty: 48
Dołączył(a): 9 lis 2014, o 13:22
Telefon:: s8500

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez dylson » 23 mar 2020, o 20:38

Może już było to pytanie ale temat ma ponad 100 stron... Da się wyłączyć przyciski nawigacyjne?
dylson
 
Posty: 46
Dołączył(a): 5 gru 2014, o 11:12
Telefon:: MI 4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama