• Reklama

SHARP AQUOS S2

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez 2Le » 21 maja 2019, o 13:25

adamuadamu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

opisany tam sposób odblokowania działa tylko na androidzie 7, jeśli masz androida 8 to niestety zostaje Ci nTool do odblokowania BL
2Le napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

posiada, na stocku szybko ładuje do okolic 70%, potem bardzo znacząco spowalnia


W takim razie coś jest nie tak z moją ładowarką bo na QC3.0 ładuje mi 2-2,1A.
Avatar użytkownika
2Le
AKTYWNY
 
Posty: 354
Dołączył(a): 8 kwi 2010, o 16:17
Pochwały: 5
Telefon:: Nubia Z17 Lite
ROM: V1.10

Reklama

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez adamuadamu » 21 maja 2019, o 14:20

2Le napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

ale przy jakim napięciu? bo jak np 9V/2A da 18W, czyli spoko wartość dla QC3
chyba że cały czas trzyma ci 5V/2A i nie wskakuje "wyżej"
adamuadamu
 
Posty: 121
Dołączył(a): 24 mar 2014, o 13:19
Lokalizacja: wlkp
Pochwały: 14
Telefon:: sharp s2
ROM: trebled

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez 2Le » 26 maja 2019, o 21:46

adamuadamu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

ale przy jakim napięciu? bo jak np 9V/2A da 18W, czyli spoko wartość dla QC3
chyba że cały czas trzyma ci 5V/2A i nie wskakuje "wyżej"


Nie wiem na ile miarodajna jest aplikacja "Ampere", ale pokazuje mi 4V
Avatar użytkownika
2Le
AKTYWNY
 
Posty: 354
Dołączył(a): 8 kwi 2010, o 16:17
Pochwały: 5
Telefon:: Nubia Z17 Lite
ROM: V1.10

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez bartan1 » 27 maja 2019, o 12:11

Ma ktoś kredyty ntool do odsprzedania? Chciałbym odblokować bootloader a nigdzie nie mogę ich znaleźć
Edit: Już załatwione. Warto zmieniać stockowy ROM? Jak odblokowałem bootloader i wgrałem TWRP wystarczy wgrać konkretny system przez recovery i będzie śmigać czy robić coś jeszcze?
Wysłane z mojego Le 2 przy użyciu Tapatalka
bartan1
 
Posty: 20
Dołączył(a): 16 lut 2015, o 00:41
Telefon:: LeTv

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez adamuadamu » 28 maja 2019, o 15:24

2Le napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

to na pewno nie jest wiarygodna w kwestii prądu ładowania, minimalne napięcie po kablu USB to 5V, a QC3 pozwala na płynną regulację 5-12V
4V możesz mieć na baterii- ogniwo pracuje gdzieś w zakresie 3,4V (puste) - 4,4V (pełne)
adamuadamu
 
Posty: 121
Dołączył(a): 24 mar 2014, o 13:19
Lokalizacja: wlkp
Pochwały: 14
Telefon:: sharp s2
ROM: trebled

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez gta » 11 lip 2019, o 16:44

Czołem.
Młoda dorosła wreszcie do własnego konta w banku, ale najwyraźniej ten stary trebled, który z rok temu wygrywałem ma jakieś problemy z SafetyNet obecnie.

Czas to oprogramowanie nieco odświeżyć - w jaki ROM najlepiej wejść? Lineage, Trebled 3.3, AICP, czy ten z S3?
Zależy mi na spokojnym żywocie, czyli powinien być stabilny i nie zajeżdżać baterii, żebym miał kolejny rok bez marudzenia :)

Dzieki
Avatar użytkownika
gta
 
Posty: 108
Dołączył(a): 20 maja 2016, o 10:07
Pochwały: 12
Telefon:: MiMix2s
ROM: global

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez pingwinek » 14 lip 2019, o 12:18

Zainstaluj Magis Manager
pingwinek
 
Posty: 4
Dołączył(a): 7 wrz 2018, o 08:51
Telefon:: sharp

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez HaPPe » 17 lip 2019, o 18:51

Jeśli ktoś jest zainteresowany, to mam na sprzedanie 10 punktów do ntool.
HaPPe
 
Posty: 11
Dołączył(a): 13 lip 2018, o 11:09
Telefon:: Sharp Aquos S2

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez Esper » 19 lip 2019, o 12:03

czy któryś z softów lepiej sobie radzi z energooszczędnością? Bateria mnie czasem dobija
Esper
AKTYWNY
 
Posty: 243
Dołączył(a): 24 lip 2015, o 23:23
Pochwały: 4
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.0.1

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez basswitek » 19 lip 2019, o 18:09

Może telefon nie wchodzi w deep sleep bo go coś wybudza? Zainstaluj gsm sam battery' i po jakimś czasie zablokowanego ekranu sprawdź 'stan wybudzenia' / deep sleep.

Autor postu otrzymał pochwałę
basswitek
AKTYWNY
 
Posty: 494
Dołączył(a): 26 lut 2016, o 06:26
Pochwały: 26
Telefon:: Xiaomi mi4c

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez rgr » 23 lip 2019, o 00:51

Polecam także AccuBattery. Przy każdym ładowaniu podaje ci ile % czasu urządzenie spędziło w Deep Sleep.
Nawet na bieżąco monitoruje proces zużycia baterii.
rgr
 
Posty: 76
Dołączył(a): 23 cze 2018, o 20:51
Pochwały: 9
Telefon:: Sharp S2 / LeTV x522

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez basswitek » 25 lip 2019, o 14:22

Instrukcja odblokowania bootloadera i wgrania gcam na Sharp C10:

https://forum.xda-developers.com/androi ... st79470416


---
Dodam uwagę - przy punkcie 39 - pozwólcie niech się system załaduje normalnie pierwszy raz, inaczej system może się posypać i trzeba będzie go reinstalować.
basswitek
AKTYWNY
 
Posty: 494
Dołączył(a): 26 lut 2016, o 06:26
Pochwały: 26
Telefon:: Xiaomi mi4c

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość