SHARP AQUOS S2

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez 2Le » 21 maja 2019, o 13:25

adamuadamu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

opisany tam sposób odblokowania działa tylko na androidzie 7, jeśli masz androida 8 to niestety zostaje Ci nTool do odblokowania BL
2Le napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

posiada, na stocku szybko ładuje do okolic 70%, potem bardzo znacząco spowalnia


W takim razie coś jest nie tak z moją ładowarką bo na QC3.0 ładuje mi 2-2,1A.
Avatar użytkownika
2Le
AKTYWNY
 
Posty: 350
Dołączył(a): 8 kwi 2010, o 16:17
Pochwały: 5
Telefon:: Nubia Z17 Lite
ROM: V1.10

Reklama

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez adamuadamu » 21 maja 2019, o 14:20

2Le napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

ale przy jakim napięciu? bo jak np 9V/2A da 18W, czyli spoko wartość dla QC3
chyba że cały czas trzyma ci 5V/2A i nie wskakuje "wyżej"
adamuadamu
 
Posty: 121
Dołączył(a): 24 mar 2014, o 13:19
Lokalizacja: wlkp
Pochwały: 14
Telefon:: sharp s2
ROM: trebled

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez 2Le » 26 maja 2019, o 21:46

adamuadamu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

ale przy jakim napięciu? bo jak np 9V/2A da 18W, czyli spoko wartość dla QC3
chyba że cały czas trzyma ci 5V/2A i nie wskakuje "wyżej"


Nie wiem na ile miarodajna jest aplikacja "Ampere", ale pokazuje mi 4V
Avatar użytkownika
2Le
AKTYWNY
 
Posty: 350
Dołączył(a): 8 kwi 2010, o 16:17
Pochwały: 5
Telefon:: Nubia Z17 Lite
ROM: V1.10

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez bartan1 » 27 maja 2019, o 12:11

Ma ktoś kredyty ntool do odsprzedania? Chciałbym odblokować bootloader a nigdzie nie mogę ich znaleźć
Edit: Już załatwione. Warto zmieniać stockowy ROM? Jak odblokowałem bootloader i wgrałem TWRP wystarczy wgrać konkretny system przez recovery i będzie śmigać czy robić coś jeszcze?
Wysłane z mojego Le 2 przy użyciu Tapatalka
bartan1
 
Posty: 20
Dołączył(a): 16 lut 2015, o 00:41
Telefon:: LeTv

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez adamuadamu » 28 maja 2019, o 15:24

2Le napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

to na pewno nie jest wiarygodna w kwestii prądu ładowania, minimalne napięcie po kablu USB to 5V, a QC3 pozwala na płynną regulację 5-12V
4V możesz mieć na baterii- ogniwo pracuje gdzieś w zakresie 3,4V (puste) - 4,4V (pełne)
adamuadamu
 
Posty: 121
Dołączył(a): 24 mar 2014, o 13:19
Lokalizacja: wlkp
Pochwały: 14
Telefon:: sharp s2
ROM: trebled

Poprzednia strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości