SHARP AQUOS S2

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez basswitek » 10 maja 2019, o 22:51

Te odszumione zdjęcia to Samsung s7 ? A z ziarnem - Sharp ? GCAM ma też opcje odszumiania ?

Temperatura barwowa ekranu w Lineage to jest to co mam w Mokee na mi4c i na Sharpie trochę brakuje tego, barwa ciepła jest za zimna dla mnie, mam włączoną ochronę oczu i jest najlepiej dla mnie ;)
basswitek
AKTYWNY
 
Posty: 486
Dołączył(a): 26 lut 2016, o 06:26
Pochwały: 25
Telefon:: Xiaomi mi4c

Reklama

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez kowi88 » 11 maja 2019, o 07:00

adamuadamu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

HDR+ 7
Autoexposure/Nightsight = off
zaawansowane:
interface - pixel 3
config - pixel2018 zsl hdr+
model back camera: pixel 3 XL
front: Nexus 6P
Libs: custom by Eddzman v3
to jeszcze dwie fotki GCam6.1 Sharp vs Galaxy S7 stock Oreo: https://photos.app.goo.gl/j56aCtqB939TfaAg7 oświetlenie, to tylko lampka blitzwolfa trafiona na jednej parze fotek

basswitek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

+ dioda 256 barw zamiast trzech smutnych kolorów
+ cała reszta menażerii dostępna w lineage 15 typu wysokośc paska górnego, temp. barwowa ekranu dzień/noc, własne kafelki szybkich ustawień
- brak applock'a w standardzie


A działa Ci slow motion ?
kowi88
 
Posty: 39
Dołączył(a): 26 wrz 2016, o 12:56
Telefon:: Nexus 4

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez adamuadamu » 11 maja 2019, o 10:33

basswitek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

klikaj na ikonkę (i) w zdjęciach google - exif jest; te badziej miękkie to S7, ziarno = sharp;
GCam ma regulowane opcje odszumiania
------
slow motion nie działa = force close przy próbie wybrania tej opcji
adamuadamu
 
Posty: 121
Dołączył(a): 24 mar 2014, o 13:19
Lokalizacja: wlkp
Pochwały: 14
Telefon:: sharp s2
ROM: trebled

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez kowi88 » 12 maja 2019, o 13:25

Przetestowałem płacenie google payem na C10 odblokowanym i elegancko wszystko działa :D

Edit.
Mam pytanko, bo zauważyłem, ze na aplikacji textra nie dochodzą mi wszystkie sms od kobity. Ona ma raport doręczenia, a u mnie brak sms. Czy spotkał ktoś się z takim problemem na Sharpie ? Wróciłem póki co do stokowej apki i zobaczę co będzie.
kowi88
 
Posty: 39
Dołączył(a): 26 wrz 2016, o 12:56
Telefon:: Nexus 4

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez slavo22 » 12 maja 2019, o 23:15

Ewentualnie spróbuj yaata sms. Programu używam kilka lat na różnych telefonach i nigdy nie było z nim problemów.
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1877
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 17:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 70
Telefon:: ZTE Axon 7
ROM: Co chwilę inny

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez lokalizator » 13 maja 2019, o 13:24

obecna cena to 119.99$
To juz chyba "brac nie pytac"?
S3 w pierwotnej cenie S2, czyli 129.99$...

Cos z nimi nie tak czy co? :)
Az chyba zamowie S3 na sprobowanie.
lokalizator
 
Posty: 182
Dołączył(a): 2 cze 2014, o 10:34
Lokalizacja: UK
Pochwały: 5
Telefon:: LeEco

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez nieoszukujenavacie » 13 maja 2019, o 13:44

lokalizator napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


jakis kod za 120usd ?
nieoszukujenavacie
 
Posty: 99
Dołączył(a): 13 lip 2017, o 12:00
Pochwały: 2
Telefon:: ovatowany

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez adamuadamu » 13 maja 2019, o 14:03

nieoszukujenavacie napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


jakis kod za 120usd ?

bez kodu jest za 120$: https://www.banggood.com/SHARP-AQUOS-S2 ... rehouse=HK

nie jest nic nie tak, tylko wsparcia od producenta nie będzie, także lepiej wypchnąć ze sklepów, choć przeczuwam promocje okresowe jak przy np leeco x526 za ~90USD :)
telefon jest bardzo fajny - tak jak marx napisał w recenzji. Hamulcem dla S3 jest zablokowany BL, na który na razie nie ma sposobu, nawet płatnego. Dlatego zostawiłem sobie s2, gdzie wszystko jest gotowe, a s3 poszedł na sprzedaż.
ps. chyba powinienem przemyśleć kupno nowego s2/c10, a stary sprzedać - od nowa fajna bateria na kolejny sezon ;)
adamuadamu
 
Posty: 121
Dołączył(a): 24 mar 2014, o 13:19
Lokalizacja: wlkp
Pochwały: 14
Telefon:: sharp s2
ROM: trebled

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez lokalizator » 15 maja 2019, o 11:58

adamuadamu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Używam C10 od wczoraj i jest świetny. Córka także zadowolona. A mnie trochę kusi spróbować S3 bo nieco większy. Chociaż po 1 dniu z tym maleństwem cięzko do ręki wziąć Cool 1 :)
Czy oprócz zablokowanego BL jakieś inne wady S3 vs C10(S2)? Czytałem recenzję w innym wątku i w zasadzie to niemal identyczne smartfony.
lokalizator
 
Posty: 182
Dołączył(a): 2 cze 2014, o 10:34
Lokalizacja: UK
Pochwały: 5
Telefon:: LeEco

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez wilkw » 19 maja 2019, o 01:12

tu jest opis: sharp-aquos-s2-t36458-648.html#p387588
Dlaczego wyskakuje mi błąd w punkcie 11?

D:\s2>fastboot oem unlock
...
FAILED (remote: Flashing Unlock is not allowed
)
finished. total time: 0.007s
Jiayu g4c - Honor 3c - Nubia Z7 max - Sharp Z3 - aktualnie Sharp Aquos S2
wilkw
AKTYWNY
 
Posty: 227
Dołączył(a): 1 mar 2014, o 22:54
Pochwały: 11
Telefon:: Sharp Z3
ROM: 7.0

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez 2Le » 20 maja 2019, o 09:31

Orientuje się ktoś czy Aquos C10 posiada QC3?
Avatar użytkownika
2Le
AKTYWNY
 
Posty: 354
Dołączył(a): 8 kwi 2010, o 16:17
Pochwały: 5
Telefon:: Nubia Z17 Lite
ROM: V1.10

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez adamuadamu » 20 maja 2019, o 15:19

wilkw napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

opisany tam sposób odblokowania działa tylko na androidzie 7, jeśli masz androida 8 to niestety zostaje Ci nTool do odblokowania BL
2Le napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

posiada, na stocku szybko ładuje do okolic 70%, potem bardzo znacząco spowalnia
adamuadamu
 
Posty: 121
Dołączył(a): 24 mar 2014, o 13:19
Lokalizacja: wlkp
Pochwały: 14
Telefon:: sharp s2
ROM: trebled

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości