Teraz jest 29 kwi 2025, o 12:34

Nowości Nowości dla Pytania, problemy

Mapa strony Pytania, problemy » Dział : Pytania, problemy

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

a'la Galaxy S4 - problem z rootem, podłączeniem usb

Dual sim CalayxS4
MT6589+
Software version
PZ285GM_ADL_S4_3M_V2.0.6_usr_r19363
android 4.2.2 (tak przynajmniej wyświetla w phone information)

Chcę go zrootować. Framaroot nie obsługuje tego cuda. Chciałem go potraktować mt6589_rooter-em ale jest problem z podłączeniem USB. W menadżerze urządzeń (windows 7, 64-bit) widzi go jako 2x "Spreadtrum phone", ale są te wesołe żółte wykrzykniki. Kombinowałem już ze sterownikami MT65xx_USB_Driver jak i z PdaNetA4126. Dalej problem z połączeniem.

Sprzęt jest na chińskiej wersji i lokalizacji, nawet playstore po chińsku ...
Czytaj więcej : a'la Galaxy S4 - problem z rootem, podłączeniem usb | Wyświetlone : 1029 | Odpowiedzi : 1

Klon S4 problem z rootem

Witam mam problem z rootem chce postawic rom mam juz pasujacy do tego telefonu tylko nie moge wlaczyc opcji debugowania. Nie ma opcji informacje o urzadzeniu ani opcje programistyczne prosze o pomoc ;)
Czytaj więcej : Klon S4 problem z rootem | Wyświetlone : 2100 | Odpowiedzi : 16

powrót do ustawien fabrycznych

Witam jak się przywróci "chińczyka" do ustawień fabrycznych to język ustawiony będzie na chiński czy angielski... A jeśli na chiński to jak przejść do jakiegoś chrześcijańskiego języka :P?
Czytaj więcej : powrót do ustawien fabrycznych | Wyświetlone : 909 | Odpowiedzi : 3

Feedback

Mam takie pytanie. Po jakim czasie wystawiacie komentarze po zakupie i odbiorze telefonów
Czytaj więcej : Feedback | Wyświetlone : 838 | Odpowiedzi : 1

Antutu

Jak patrzeć na wyniki uzyskiwane przez telefony? Wyższy wynik nie znaczy lepszy czy lepsze bebechy nie znaczy lepszy?

Przykład pierwszy z brzegu:

JIAYU G2F:

Quad-core 1.3GHz
1 GB RAM
4 GB ROM
AnTuTu Benchmark: 17642

Star S5:

Quad-core 1.5GHz
2 GB RAM
32 ROM
AnTuTu Benchmark:17129
Czytaj więcej : Antutu | Wyświetlone : 1157 | Odpowiedzi : 6

Wake unlock przyciskami głośności.?

Mam THL W100s, aktualny soft 4.2.2 + root.
Chciałem ustawić wybudzanie ekranu przyciskami głośności, i niestety próbowałem wielu sposobów i nadal nic.
Próbowałem edycji plików w folderze system/usr/keylayout/plik.kl
w każdym pliku zmieniałem 114 i 115 (vol -/+) na WAKE_DROPPED, próbowałem również samo WAKE i też nic.

Próbowałem również aplikacji ButtonRemapper i też w efekcie nic to nie dało.
Jedynie aplikacja Power Button to Volume Button dała zamierzony efekt, ale niestety ze skutkiem ubocznym - żre ...
Czytaj więcej : Wake unlock przyciskami głośności.? | Wyświetlone : 1280 | Odpowiedzi : 3

Problem z aero2

Witam.

Mam aero2 w inewie, i od jakiegoś czasu pokazuje mi brak zasięgu karty aero, i nie mogę przeglądać internetu. Ktoś wie czym to może być spowodowane?
Czytaj więcej : Problem z aero2 | Wyświetlone : 915 | Odpowiedzi : 3

Chińczyk z bardzo dobrym wyświetlaczem.

Od kilku dni przymierzam się do kupna chińskiego telefonu w cenie 150-180$, ale za priorytet obrałem sobie jakość wyświetlacza.
Gdy już niemal klikałem przycisk kupna Xiaomi Hongmi 1S, zobaczyłem to zdjęcie:
Obrazek

Kilka innych zdjęć i filmików w zestawieniu np. z iPhonem 5 niestety potwierdziło to co widać na obrazku powyżej.
Telefon ma mieć wyświetlacz do 5', co najmniej 720p, nie zależy mi na dużych kontach ani wyśmienitej widoczności w słońcu, ma być po prostu ...
Czytaj więcej : Chińczyk z bardzo dobrym wyświetlaczem. | Wyświetlone : 1103 | Odpowiedzi : 7

scatter file - problem z wygenerowaniem

Code: Zaznacz cały
c:\Android>adb devices
List of devices attached
JFQ**********DYTCEE        device

c:\Android>adb shell
shell@S8:/ $

shell@S8:/ $ exit
exit

c:\Android>ad adb
Nazwa 'ad' nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne,
program wykonywalny lub plik wsadowy.

c:\Android>adb shell
shell@S8:/ $ cat /proc/mtb
cat /proc/mtb
/system/bin/sh: cat: /proc/mtb: No such file or directory
1|shell@S8:/ $

Code: Zaznacz cały
C:\Android\sdk\platform-tools

https://www.youtube.com/watch?v=M6cw5eQyI0I
Jakieś pomysły o co chodzi i czemu mam problem?
Czytaj więcej : scatter file - problem z wygenerowaniem | Wyświetlone : 1166 | Odpowiedzi : 1

JIAKE V8 brak zasięgu

Proszę o pomoc. Kupiłem od Geekbuying JIAKE V8 MTK6592. Telefon nie łapie zasięgu. Na wyświetlaczu w miejscu zasięgu świeci się tylko czerwona kropka. Czy to sprawa ustawień fona (to mój pierwszy chińczyk) czy będę musiał wysyłać do naprawy ?
Czytaj więcej : JIAKE V8 brak zasięgu | Wyświetlone : 895 | Odpowiedzi : 0

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165497 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39570