Teraz jest 29 kwi 2025, o 12:35

Nowości Nowości dla Pytania, problemy

Mapa strony Pytania, problemy » Dział : Pytania, problemy

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Jak poprawnie odczytać parametry telefonu

Mam pytanie jak odczytac poprawnie parametry telefonu jakim programem najlepiej sprawdzać ? Chodzi głownie o rozdzielczość ekranu , wbudowana ilość ramu ? Pytam ponieważ nie wiem czy zawierzać danym które pokazuje mi Antutu Benchmark np. pokazuje mi ze rozdzielczość ekranu to 720x1280 a na stronie sklepu podane jest ze powinien mieć nizsza , zas na naklejce na kartonie mam napisane 512ramu i 5gb rom a antutu pokazuje mi calkowita pamięć 1gb ram. Jak i czym ...
Czytaj więcej : Jak poprawnie odczytać parametry telefonu | Wyświetlone : 4692 | Odpowiedzi : 4

BePhone United 3 - Rom, modyfikacje.

Witam. Zakupiłem niedawno Be Phone United 3. Oczywiście jak to ze mną bywa zrobiłem root'a (Framaroot~Barahir) i potem zrobiłem kopie romu.Chciałbym zmienić rom na jakiś inny ale zero informacji :cry: Dlatego chciałbym prosić o poradę dotyczącą softu. Istnieje jakaś alternatywa dla tego telefonu? Proszę o pomoc. :-(
Załączam 2 zdjęcia.
IMG_20140711_201325.jpg
Bez tytułu.png
Czytaj więcej : BePhone United 3 - Rom, modyfikacje. | Wyświetlone : 7031 | Odpowiedzi : 10

smartphon jeep z6 ip68

Witam chciałem się zapytać czy czy znajdę na tym forum jakieś wsparcie tego telefonu?? np rom bardziej spolszczony lub instrukcje wgrywania?
Jeśli tak to gdzie mam szukać? jedyne co wiem:

Jeep z6

Numer modelu: CSJ
Wersja pasma: MOLY.WR8.W1315.MD.WG.MP.V20
Wersja jądra:
3.4.5
tcz@tcz-desktop #1
Numer kompilacji:
M7206.CSJ.7206.W.V2.0.20140605
Czytaj więcej : smartphon jeep z6 ip68 | Wyświetlone : 1930 | Odpowiedzi : 0

A850+ gdzie kupić w Niemczech?

Witam tak jak w temacie gdzie kupić w Niemczech Lenovo A850+? Nie chce żeby telefon szedł z chin itd itp tylko już był w Niemczech.
Prosiłbym o podanie linków ;)

PS: Nie wiedziałem gdzie napisać i jeśli to nie odpowiedni dział to prosze o przeniesienie :)
Czytaj więcej : A850+ gdzie kupić w Niemczech? | Wyświetlone : 930 | Odpowiedzi : 2

Pytanie co do Chińskich noname z aliexpress

Wypatrzyłem parę modeli, które mają bardzo kuszące parametry, mianowicie:

http://www.aliexpress.com/item/2014-S5- ... 31761.html

Za 140$ dostajemy QuadCore, 2GB RAM, 8GB ROM, wypasioną kamerę nagrywającą w 720p, 2800 baterię...

I teraz pytanie. Jeśli taki telefon nie ma nawet nazwy, to jak znaleźć do niego jakiś customowy ROM, jeśli stockowy by nie przypadł do gustu? ;)

edti;

o, albo tu, jeszcze lepsza opcja! i tańsza:

http://www.aliexpress.com/item/2014-New ... 29719.html ...
Czytaj więcej : Pytanie co do Chińskich noname z aliexpress | Wyświetlone : 1915 | Odpowiedzi : 18

Słaby zasięg 2G

Witam co może być powodem że nagle telefon zaczął mieć słabszy zasięg ?
Wszystko było ok i bez konkretnej przyczyny (nie był zmieniany ROM jedynie robiony wipe, ani nic gmerane w telefonie) w centrum miasta na 3G ma pełen zasięg, na 2G połowę zasięgu, a na przedmieściach totalny brak zasięgu. Sprawdzane na obu slotach SIM i kartach wszystkich operatorów, inne telefony mają pełen zasięg w tym miejscu.

Ktoś ma jakiś pomysł, co mogło się stać? ...
Czytaj więcej : Słaby zasięg 2G | Wyświetlone : 957 | Odpowiedzi : 0

Chiński telefon z LTE w PL

witam,
jakie znacie chińskie telefony, które mają LTE działajace w Polsce ?
Ekran 4,7 - 5 cali :)
Czytaj więcej : Chiński telefon z LTE w PL | Wyświetlone : 994 | Odpowiedzi : 0

pytanie co do javy

Witajcie mam pytanie umie moze ktos wgrac androida albo jakas fajna nakladke na jave? telefon to klon s4 niestety z java ;) dzieki za pomoc
Czytaj więcej : pytanie co do javy | Wyświetlone : 956 | Odpowiedzi : 7

MT6582 Jiayu G2F jak wgrac recovery

Próbuje wgrać recovery na G2F sposobem
instalacja-romu-dla-mt65xx-krok-po-kroku-t1424.html
lecz coś nie działa stery są zainstalowywałem juz 3 razy bo myslalem ze to tego wina i odinstalowywales usbdeview ale widocznie to nei to bo wyskakuje ze cos tam wersja na 859 a moja jest 852
myslalem ze trzeba podmienić na MT6582_Android_scatter ale też cos chyba nie idzie.

Jak wgrać ? prosze o jakies info
Czytaj więcej : MT6582 Jiayu G2F jak wgrac recovery | Wyświetlone : 1015 | Odpowiedzi : 1

mediatek- ktos to sprawdzi ?

cytuje
Co prawda nie jest to luka, która prowadzi do wycieku informacji czy utraty cennych danych, jednak jeżeli posiadamy złośliwych znajomych, może być nad wyraz uporczywa. Każdorazowe otrzymanie SMS-a o treści "=" (bez cudzysłowu) wiąże się z automatycznym restartem systemu Android w smartfonach opartych na chipsecie firmy Mediatek.

W sieci znaleziono już tymczasowe rozwiązanie problemu. Okazuje się, że telefon restartuje się wyłącznie w przypadku korzystania z domyślnej aplikacji SMS. Zainstalowanie alternatywnej ze sklepu Google Play ...
Czytaj więcej : mediatek- ktos to sprawdzi ? | Wyświetlone : 896 | Odpowiedzi : 1

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165497 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39570