Muszę założyć spór na dhgate.com. kupiłem zegarek (podróba)który okazał się być zepsuty. ciężko mi to udowodnić zdjęciami czy filmem bo przestaje chodzić po godzinie. ze sprzedawcą się nie dogadałem(nie wierzy mi). ma ktoś doświadczenie z zakładanie sporów w tym sklepie?
Zacznijmy od tego, czy to co kupowałeś (w tym wypadku zegarek) był od razu podróbką (i o tym wiedziałeś) czy też przekonałeś się o tym gdy otworzyłeś paczkę?
To nie radzę nic w tym temacie ruszać. Efekty będą takie, że możesz mieć jeszcze kłopoty większe niż dotychczas.
ps. Osobiście nie kupowałem duplikatów ale wiem, że na facebooku np jest masa grup zamkniętych, które dają namiary na tzw ukryte aukcje na ali z duplikatami i tak naprawdę chyba lepiej i szybciej tam dochodzić (powiedzmy) swoich praw.
a co do calosci ma logo. marka ? istota jest, ze rzecz zakupina okazala sie niesprawna pytanie czy masz gwarancje ? mozliwe ze czas jest bardzo krotki - jak to w tych sklepach udokumentowanie ? no nie masz innego wyjscia, jak nastawic na godzine 00 i sfilmowac owa godzine pracy - na poczatek wyslij poczatek i koniec filmu w tle filmu, niech idzie jakis inny - sprawny czasomierz Ponadto zapytaj sprzedawcy - jakiego zada udokumentowanie niesprawnosci
Myślę, że duże ma znaczenie czy to był zakup podróbki i kupujący miał o tym wiedzę. Dla przykładu jeśli by kupował to na ali to nie mógłby reklamować bo oni już jakiś czas temu wprowadzili politykę, która nie pozwala na handel podróbkami więc i administracja by tego nie przyjęła. Zakładam, że podobnie może być w dhgate.
to raczej chyba niemozliwe, na dhgate sa SAME podrobki wiec wylaczenie odpowiedzialnosci za nie by bylo rownoznaczne z calkowitym wylaczeniem, a to wiesc by sie szybko rozniosla, w koncu kupuje tam pol swiata...
Może to nie rozwiązanie problemu, ale po co ma chodzić ten zegarek. Kupiłeś go dla szpanu, to pełnić będzie swoją funkcję. Znam ludzi którzy noszą oryginały bez baterii ;]