Teraz jest 3 maja 2025, o 15:50

Nowości Nowości dla Pytania, problemy

Mapa strony Pytania, problemy » Dział : Pytania, problemy

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Jak zrobić kopię zapasową stock ROMu?

Cześć.

Mój telefon odzyskał sprawność i tym razem chciałbym się zabezpieczyć, i zrobić kopię zapasową stock ROMu.
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak? Smartfon to Eachine M1, zrootowany, debugowanie włączone. Android 4.4.2.
Czytaj więcej : Jak zrobić kopię zapasową stock ROMu? | Wyświetlone : 1623 | Odpowiedzi : 0

Obudowa z szybką xiaomi redmi note

Witam
Mam telefon xiaomi redmi note lte. Kupiłem sobie etui z klapka w której jest szybka dokładnie tą:
http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-Original-S-View-S-View-Window-Classic-Stand-Flip-back-Cover-Case-For-Xiaomi/2049153806.html

Po zamknięciu klapki myślałem że jak ktoś zadzwoni albo przyjdzie SMS to pokaże się jakieś info w tym okienku. Może w telefonie trzeba coś przestawić?
Koledzy maja takie etui i u nich obraz minimalizuje sie do tego małego okienka.

Z góry dzięki za pomoc.
Czytaj więcej : Obudowa z szybką xiaomi redmi note | Wyświetlone : 1620 | Odpowiedzi : 0

Telefon uruchamia się ponownie - usunięte pliki

Pomocy!

Mój nowy smartfon padł. Historia przedstawia się tak.

Zgodnie z sugestią jednego z użytkowników chciałem skorzystać z poleconej aplikacji Link2sd. Telefon wcześniej zrootowałem. Kartę SD wyczyściłem i przygotowałem, pobrałem program i odpaliłem. Na tym etapie wszystko wykonałem raczej dobrze.
Korzystałem z tego tutoriala https://www.youtube.com/watch?v=JHsHiXDgSy4. Z tym, że w 3:05 po wybraniu ext2 (wyczytałem dosłownie przed chwilą na forum, że ktoś sugerował wybrać opcję FAT 32/16), wyskoczył mi jakiś komunikat i przeoczyłem fakt, że trzeba ...
Czytaj więcej : Telefon uruchamia się ponownie - usunięte pliki | Wyświetlone : 2834 | Odpowiedzi : 9

problem z autofocusem, zdjęcia makro. Alcatel 8008D

Siemka, od jakiegoś czasu mój telefon cierpi na słabe zdjęcia z bliska, mają one słabą jakość. Byłem naprawdę zadowolony z ostrości zdjęć z bliskiej odległości, jednak nagle w pewnym momencie się ona dosyć znacznie pogorszyła. Nie pomogła zmiana romu, ani backup obecnego.

czy może to być uszkodzenie fizyczne? Po przyłożeniu do ucha w momencie łapania ostrości, aparat wydaje jakieś ciuchutkie dźwięki. Parę razy telefon mi upadł, może tu jest problem?

Dodam tylko, że telefon ten ...
Czytaj więcej : problem z autofocusem, zdjęcia makro. Alcatel 8008D | Wyświetlone : 1557 | Odpowiedzi : 0

Brak google play store

Witam, posiadam klona iphone 6, prawdopodobnie jest to goophone. Po zrobieniu roota i wgraniu wszystkich ciekawszych aplikacji zacząłem czyścić system. Przez przypadek usunąłem Google Play Store :-/
Aktualnie nie mogę używać komunikatorów typu GG - wyskakuje "google services missing"
Nie mogę też dostać się do trybu recoery żeby zrobić reset.
Wgrywanie ręczne nie przynosi również skutku, chociaż przyznaje się, że robiłem to "na czuja".
Poradzicie jak przywrócić ...
Czytaj więcej : Brak google play store | Wyświetlone : 3448 | Odpowiedzi : 14

Prestigio PAP5450 problem flashtool

Witajcie, wiem że prestigio to nie chińska firma, ale telefon ma chip MTK, więc postanowiłem tutaj zwrócić się z prośbą. Mój telefon to prestigio PAP5450, działał normalnie gdy od pewnego czasu nie zaczął się sam wyłączać i nie można go było włączyć(np dopiero po 2 godzinach lub po 2óch dniach można było włączyć). Teraz prawie tydzień nie działa i walczę z nim, próbowałem już flashować każdą wersją flashtoola, na różnych romach, na różnych sterownikach, na ...
Czytaj więcej : Prestigio PAP5450 problem flashtool | Wyświetlone : 1899 | Odpowiedzi : 3

Naprawa elepchona

Witam poszukuje jakiegos polecanego serwisu tel w Poznaniu lub osoby prywatnej ,ktora podjeła by sie naprawy elepchona ,a konkretnie zdewastowanego wejscia ładowania trzeba by je wymienic.
Czytaj więcej : Naprawa elepchona | Wyświetlone : 1668 | Odpowiedzi : 6

Styki w komorze baterii ??

Witam.
W komorze baterii są dwa styki.
Akumulator ma odpowiednie przylgnie pasujące do nich ale są zaklejone taśmą bezbarwną.
Do czego służą?
Boję się je odkleić ,bo może jakąś pułapkę Chińczycy podłożyli ;-)
Telefon A9+ Land Rover.
Pozdrawiam.

Obrazek
Czytaj więcej : Styki w komorze baterii ?? | Wyświetlone : 1581 | Odpowiedzi : 4

A9+IP68 MTK6592 Octa jak ROOT-ować ??

Witam./
Jakieś pół roku temu udało mi się zrobić ROOT-a w HUMMER H5.
Przesiadłem się na A9+.
Tu niestety nie daje radę.
Cały czas krzyczy,że brakuje bibliotek...
ANDROID 4.4.2

Proszę o radę,pomoc.
Pozdrawiam.
Czytaj więcej : A9+IP68 MTK6592 Octa jak ROOT-ować ?? | Wyświetlone : 1596 | Odpowiedzi : 0

Telefunken Selfie TS - czy możliwy hard reset?

Witam,

chciałbym się dowiedzieć czy w w/w modelu jest dostępny hard reset albo jakaś możliwość wgrania systemu od nowa. Młodszy brat od koleżanki zablokował sobie telefon i nie pamięta wzoru. Telefon chyba nawet nie jest przypisany do Google Play, bo gdy kilka razy otrzymałem komunikat o błędnym wzorze, to nie dostałem możliwości wpisania danych logowania w razie zapomnianego wzoru.
Czytaj więcej : Telefunken Selfie TS - czy możliwy hard reset? | Wyświetlone : 3213 | Odpowiedzi : 1

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165500 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39571