Teraz jest 3 maja 2025, o 03:12

Nowości Nowości dla Pytania, problemy

Mapa strony Pytania, problemy » Dział : Pytania, problemy

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Landvo L200 - problem z ładowaniem

Dotarł do mnie w końcu mój L200.
Wszystko z nim OK, z wyjątkiem problemu z ładowaniem. Efekt jest identyczny jak tu:
https://www.youtube.com/watch?v=O8_TZsXVlVc

I teraz uwaga - ładowanie z powerbanka Xiaomi działa OK, dopóki powerbank NIE JEST podłączony też do ściany.
Ładowanie z USB laptopa działa OK, dopóki laptop NIE JEST podłączony do zasilania.
Żadna ładowarka "ścienna" nie ładuje poprawnie. Zmiana kabli nie ma wpływu na poprawność ładowania.

Mam ten ...
Czytaj więcej : Landvo L200 - problem z ładowaniem | Wyświetlone : 3342 | Odpowiedzi : 18

Problem z naprawą gwarancyjną telefonu z Chin

Witajcie.
Mam problem z moim telefonem, mianowicie poszła płyta główna(najprawdopodobniej) po niecałych 6 miesiącach posiadania telefonu. Na stronie sprzedawcy Shenzhen Ele Technology Ltd. jest napisane, że przysługuje gwara na okres 13 miesięcy. No okej.

Piszę do sprzedawcy, że telefon padł, że naprawa $ 150 i mi napisał, że mam go odesłać do nich. Zapytałem o adres i co ma zawierać ewentualna paczka, a dostałem coś takiego:

" so now you are willing to send back ...
Czytaj więcej : Problem z naprawą gwarancyjną telefonu z Chin | Wyświetlone : 2341 | Odpowiedzi : 9

Nibiru H1 + Xposed = zepsucie telefonu.

Witam

Jestem posiadaczem telefonu Nibiru Mars H1. Chciałem na nim poblokować uprawnienia aplikacji za pomocą Xposed.
Zainstalowałem ten program i po restarcie telefonu wyskoczył problem w postaci bootloopa.
Na telefon nie mogłem wgrać Xposed disabler ponieważ miałem wyłączony tryb debugowania USB.
Zrobiłem wipe telefonu przez RM.
Telefon wstał normalnie, zainstalowałem wszystkie aplikacje i dałem sobie spokój z Xposed.

Teraz zauważyłem że telefon od 20% do 100% ładuje się nawet 2 godziny!
Wcześniej ze względu na ...
Czytaj więcej : Nibiru H1 + Xposed = zepsucie telefonu. | Wyświetlone : 1427 | Odpowiedzi : 2

potrzebna pomoc w celu zidentyfikowania urządzenia

Wpadł mi w ręce ostatnio typowy chińczyk ni to tablet ni telefon 7 cali. Problemem z nim są dwie rzeczy znany wszystkim brak gpsa (po APO też nie chula) no i mniej uciążliwy brak języka polskiego. Ogólnie egzemplarz traktuje czysto szkoleniowo tzn. zrootowałem, wrzuciłem CWM i nawet już ze cztery softy wgrałem ale żaden nie odpalił więc przez chwile miałem cegłe ale recover się spidał na medal. Niby wujek pokazuje że MT6589 ale MTK Toll ...
Czytaj więcej : potrzebna pomoc w celu zidentyfikowania urządzenia | Wyświetlone : 1714 | Odpowiedzi : 4

SwiftKay problem na coolpad f1

problem wygląda następująco
Obrazek
Obrazek

te większe emoty są na samsungu s4 a te małe na coolpad f1, ta sama wersja swiftkaya wiec jakim cudem emoty są inne? co z moim coolpadem nie tak?
Czytaj więcej : SwiftKay problem na coolpad f1 | Wyświetlone : 1640 | Odpowiedzi : 0

Wgrywanie miui - problem

Witam.

Chcialbym wgrac miui do mojego telefonu, lecz nie wiem za bardzo jak sie za to zabrac. Probowalem sciagnac CWM Recovery, i TWRP probujac zainstalowac to przez MTK Droid Tool, Recovery Update. Nietesty po instalacji nic sie nie dzieje, widoczne jest tylko standardowe recovery. Moze trzeba zrootowac telefon i dopiero wtedy wgrywac przez MTK? Prosze o pomoc.

Pozdrawiam.
Czytaj więcej : Wgrywanie miui - problem | Wyświetlone : 1802 | Odpowiedzi : 9

Najwydajniejszy procesor?

Witam :)
Mam pytanie, a mianowicie jaki procesor będzie najwydajniejszy: MTK6582, Mtk6589T, MTK6592M, Snapdragon 400 MSM8926.
Jeśli ktoś potrafi to niech wypisze je od najlepszego do najgorszego wydajnościowo (gry itp.). Z góry dziękuję :)
Czytaj więcej : Najwydajniejszy procesor? | Wyświetlone : 1646 | Odpowiedzi : 3

Kupno mocniejszej ładowarki niż fabryczna

Hej
Mam pytanie do obeznanych w temacie, czy zastosowanie ładowarki np. 5a do telefonu który ma fabrycznie ładowarkę 1a (honor 3c) jest bezpieczne dla urządzenia i czy telefon będzie w stanie wykorzystać taką ładowarkę, żeby szybciej ładować baterię?
Czytaj więcej : Kupno mocniejszej ładowarki niż fabryczna | Wyświetlone : 1672 | Odpowiedzi : 4

Galacy note 4

Witam mam już od tygodnia Galaxy note 4 mtk6592 no i działało wszystko super no ale dziś wchodząc w szkole w aplikacje chciałem ją zamnkąc przyciskiem Home ale sie nie dało wiec zresetowałem fona no i nadal nie działa przycisk wstecz i ustawienia działa.przy tzw obudzeniu home działa ale gdy chce przycisnąc dłużej by zobaczyć aktywne aplikacje lub wyjsc z aplikacji to sie nie da ale świecą sie ktoś pomoże ?
Czytaj więcej : Galacy note 4 | Wyświetlone : 2808 | Odpowiedzi : 13

Installation aborted

Witam!
Próbuję zainstalować ROM na Cubot gt99 z poziomu CWM, próbowałem już z kilkoma wersjami romów i nadal wyskakuje mi ten sam błąd - "Installation aborted.". Miał ktoś podobny problem? Jak go rozwiązać?
Czytaj więcej : Installation aborted | Wyświetlone : 2003 | Odpowiedzi : 6

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165500 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39571