Teraz jest 3 maja 2025, o 15:50

Nowości Nowości dla Pytania, problemy

Mapa strony Pytania, problemy » Dział : Pytania, problemy

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Brak zdjęcia kontaktu podczas dzwonienia, Androit 4.4.2

Witam
Zakupiłem telefon Lenovo S850 z Androidem 4.4.2 na pokładzie.
Nie mogę sobie poradzić z jednym problemem.
Kontakty przeniosłem do pamięci telefonu. Przypisałem zdjęcia do kontaktów. Jak wchodzi się w kontakty, to zdjęcia osób widać. Jak wejdę w konkretny kontakt, to są wszystkie informacje kontaktu i zdjęcie w tle. Natomiast przy wybieraniu połączenia i podczas rozmowy to zdjęcie kontaktu jest niewidoczne. Próbowałem już kilku aplikacji do dzwonienia ("dialerów") ale to nie jest wina tych aplikacji. ...
Czytaj więcej : Brak zdjęcia kontaktu podczas dzwonienia, Androit 4.4.2 | Wyświetlone : 2342 | Odpowiedzi : 4

Dobór romu pod MT6572

Witam.
Posiadam chińską podróbkę Galaxy S5. Telefon działa pod Androidem 4.4.2. Chciałbym wgrać nowszą wersje systemu i tu pojawia się problem. Z racji tego, że na telefonie nie ma żadnych oznaczeń kto wyprodukował tą podróbkę ciężko znaleźć jaki odpowiedni soft. Tutaj jest moje pytanie do Was. Czy gdybym próbował instalować soft pod inną inną podróbkę S5 (np ten http://www.needrom.com/download/s5-6572-custom-emotion-lollipop/)? Różnica pomiędzy moim telefonem a tym pod który jest rom to więcej ramu u mnie. Procesor ...
Czytaj więcej : Dobór romu pod MT6572 | Wyświetlone : 1814 | Odpowiedzi : 1

INew wifi problem

Witam,
mam problem z połączeniem z wifi, sieć mam zapamiętaną w telefonie, tylko że jak rozłączam i połączę na nowo to u góry wyskakuje powiadomienie sieć wifi jest dostępna, muszę wejść w ustawienia wifi i kliknąć tą sieć aby był internet, lub odczekać około 10 sek i samo się połączy, wcześniej łączyło bez problemu klik na ikonkę wifi i już było, a teraz takie czary, może ktoś pomoże? Jest to strasznie upierdliwe, już usunąłem wszystkie ...
Czytaj więcej : INew wifi problem | Wyświetlone : 1611 | Odpowiedzi : 0

Rozbieramy na części : Samsung S6 EDGE

Stało się. Rozebrano na części nowego Samsunga S6 Edge oraz jego standardową wersję S6. Tekst o S6 już niebawem, teraz skupmy się na znacznie ciekawszym ze względu na zakrzywiony ekran S6 Edge."Naprawialność" czyli stopień trudności i czas potrzebny do rozmontowania i wymiany typowych części jak wyświetlacz czy bateria oceniono dość nisko bo na zaladwie 3 punkty na 10 możliwych. Czytajcie dalej by dowiedzieć się dlaczego.

Obrazek

Trudności rozpoczynają się już na początku przy próbie zdjęcia ...
Czytaj więcej : Rozbieramy na części : Samsung S6 EDGE | Wyświetlone : 2519 | Odpowiedzi : 11

NO.1 G2 SmartWatch Problem z wgraniem aktualizacji

Witam,
Mam SmartWatcha NO.1 G2 a właściwie to mam go od dzisiaj. W związku z czym chciałem mu wgrać jak najnowsze oprogramowanie i tu pojawia się problem. Pobrałem paczkę .rar z nowym oprogramowaniem i programem to zrobienia tego i zacząłem robić wszystko zgodnie z instrukcją. Gdy wszystko ustawiłem to kliknąłem "Download" tak jak w instrukcji i wyłączyłem SmartWatcha i pojawił się komunikat w programie FlashTool: "Failed to enumerate a certain COM port i kliknąłem Ok ...
Czytaj więcej : NO.1 G2 SmartWatch Problem z wgraniem aktualizacji | Wyświetlone : 1667 | Odpowiedzi : 0

KingSing S2 Wyłącza się

Witam od kilku dni mam problem ponieważ mój King Sing S2 sam się wyłącza, gdy jest podłączony do ładowania pokazuje się bateria i nic więcej, czasami się włączy do ekranu początkowego i wyłącza. Proszę o pomoc, czy da radę go dać do naprawy w Polsce? Czy będą mieli ew. części?

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Czytaj więcej : KingSing S2 Wyłącza się | Wyświetlone : 1793 | Odpowiedzi : 6

Czy można przerzucić obraz z telefonu na TV za pomocą USB?

Pamiętam, że gdy miałem telefon z microHDMI to mogłem podłączyć telefon pod TV i wrzucić obraz z gry czy filmu na duży ekran.
A czy jest to możliwe w przypadku telefonów na androidzie, które mają złącze microUSB?
Mam tu na myśli odbiorniki LCD tradycyjne bez funkcji wi-fi i tego typu cudactw. Jakieś kable, przejściówki załatwią sprawę czy nie ma takiej opcji i trzeba zaopatrzyć się w dongla, TV-BOX etc.?
Czytaj więcej : Czy można przerzucić obraz z telefonu na TV za pomocą USB? | Wyświetlone : 2484 | Odpowiedzi : 2

Huawei Ascend G620s - znikające polskie znaki

Witam.
Od niedawna korzystam z telefonu Huawei Ascend G620s. Mam problem z "uciekającymi" polskim znakami, tj. podczas pisania SMSa pojawiają się wszystkie "ł, ą, ę, ń,..." , jednak przy wysyłaniu znikają zastępowane przez "l, a, e, n,...". Niestety nie znam się na tym, a żmudne poszukiwania w ustawieniach nic nie dały. Wszystkie ustawienia mam domyślne, metoda wprowadzania Swype for Huawei (nie wiem jakie informacje są jeszcze potrzebne do zdiagnozowania mojego problemu).
Z góry bardzo dziękuję ...
Czytaj więcej : Huawei Ascend G620s - znikające polskie znaki | Wyświetlone : 4835 | Odpowiedzi : 1

jiayu g2f problem z baterią

witam. od kilku dni jestem posiadaczem jiayu g2f. niestety mam powazny problem z bateria która trzyma ok połowy dnia. dzisiaj w nocy tel naładowałe z 0 do 100%, rano wstaje a tam 86% podczas czuwania 50% i 50 % telefon nieaktywny ]tak dzisiaj rano bylo w ustaewienia, bateria]

co moge zrobic aby bateria dzialala prawidlowo? na goclever q500 miałem 2000mah i podczas tego uzytkownika ktore teraz mam 3g+internet przez ok polowy dnia telefon mial ok ...
Czytaj więcej : jiayu g2f problem z baterią | Wyświetlone : 1743 | Odpowiedzi : 5

Doogee Dg310 /Nie ładuje

witam mam dziwny problem doogee dg310 ładuje się tylko na wyłączonym telefonie zadziało się tak samo z siebie soft fabryczny nic nie grzebane
Czytaj więcej : Doogee Dg310 /Nie ładuje | Wyświetlone : 1586 | Odpowiedzi : 0

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165500 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39571