przez lipszczak » 14 wrz 2015, o 08:02
Ja właśnie czekam na moje zamówienie. Do momentu wysłania towaru wszystko było na njawyższym poziomie, miła i bezproblemowa komunikacja ze sprzedawcą, płatność przez PAypala, statusy na JD.com się zmieniały na bierząco.
Minął tydzień i poziom mojego zadowolenia spada z każdym dniem. Pojawił się numer trackingow,którego ostatnie 2 litery wskazują na singpost, jednak na żadnej stronie śledzenia nie znajduje go. Pisałem do Singpostu z prośbą o sprawdzenie numeru, w odpowiedzi dostałem info że nie mają tego numeru w swojej bazie.
JEdnak jest światełko w tunelu i na stronie 4px.com widnieje info że kraj docelowy to PL oraz 货物电子信息已经收到 Shipment information received z dnia 7 września. Od tego czasu nic się nie zmieniło a kontakt ze sprzedawcą póki co się urwał i nie wiem co się dzieję z moją paczką.
Dopiero po fakcie dokopałem się na ruskim forum do kilku opinii o JD.com i dużo ludzi skarży się na problem ze śledzeniem przesyłek oraz na długi czas dostawy. Choć znajdują się też pozytywne opinie.
Ja póki co czekam cierpliwie z nadzieją, że mój telefon jest już w drodze a poprostu 4px nie zmienia statusów na swojej stronie.
Tak poza tym, czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z 4PX-SGSP? Co to za poczta? I jeszcze jedno czy jeśli numer trackingowy kończy się SG to znaczy to tylko, że przesyłka będzie obsługiwana przez pocztę w Singapurze, ale nie koniecznie musi to być Singpost?