Teraz jest 2 maja 2025, o 15:13

Nowości Nowości dla Pytania, problemy

Mapa strony Pytania, problemy » Dział : Pytania, problemy

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Zbita szybka

Witam,
Posiadam telefon DOOGEE DG2014. Została w nim zbita szybka. Nie działa dotyk. Co polecacie zrobić? Zamiawiać z ali nową?
Może miał ktoś podobny problem.
Pozdrawiam
Czytaj więcej : Zbita szybka | Wyświetlone : 1529 | Odpowiedzi : 1

[Poradnik] Przywracanie IMEI, nie mając backupu

Zdarza się, że wgrywamy jakiś rom do smartfona, nie robiąc uprzednio kopii IMEI. Później okazuje się, że jest problem, bo IMEI nie ma. Ostatnio miałem taką sytuację, wgrywając rom znajomemu - nie miał roota i nie miałem jak zrobić kopii IMEI - i okazało się, że po wgraniu nowego romu IMEI brak.

Krótki poradnik jak przywrócić IMEI nie mając kopii, sprawdzony na THL 4000 - działa na pewno.

1. Potrzebujemy zapisane numery IMEI (np. z ...
Czytaj więcej : [Poradnik] Przywracanie IMEI, nie mając backupu | Wyświetlone : 6930 | Odpowiedzi : 11

Serwis "chińczyka" - gdzie ?

Witam, mam do wymiany gniazdo słuchawkowe, telefon DooGee DG2014 - czy orientuje się ktoś gdzie w wawie można to zrobić ? Czy serwis będzie miał (czy to standardowe elementy) gniazdo na wymianę ? A może jest to kwestia tylko naprawienia ? Objawy: po włożeniu wtyczki słuchawek, nie rozłącza się głośnik zewnętrzny w telefonie.
Czytaj więcej : Serwis "chińczyka" - gdzie ? | Wyświetlone : 1545 | Odpowiedzi : 1

Popsuty mikrofon

Witam, gdy wyszedłem dziś na dwór i próbowałem zadzwonić do znajomego nie słyszał mnie, w domy sprawdziłem i słychać tylko bardzo cicho i to tylko gdy się krzyczy do słuchawki, mogę to jakoś naprawić czy muszę odsyłać do chin? mój telefon to kingsing s2
Czytaj więcej : Popsuty mikrofon | Wyświetlone : 1551 | Odpowiedzi : 5

2G/3G Virgin mobile-T-mobile: problem połączeń głosowyc

Witam, od niedawna posiadam telefon Inew V3 Plus (bez WCDMA 900)
Otóż mam taki problem: posiadam kartę sim z Virgin mobile gdy jest na 2g wszystko jest ok, nie licząc wolnego internetu, gdy przełączę na 3g pojawia się problem przy połączeniach głosowych w ogóle nie ma sygnału w słuchawce wychodzącego połączenia, gdy odbiorca odbierze telefon w ogóle go nie słyszę ani on mnie. Problem znika gdy przełączę na roaming z T-mobile wszystko działa wzorowo i ...
Czytaj więcej : 2G/3G Virgin mobile-T-mobile: problem połączeń głosowyc | Wyświetlone : 1772 | Odpowiedzi : 4

Haier w910

Witam. Mam problem z Haierem. Około 2 miesiące temu wgrany ROM Evolution. Wcześniej stockowy, taki jak przyszedł z Chin przez 11 miesięcy.
Telefon czasem sie wlacza, pochodzi kilka chwil, i się restartuje wieszając, a na ekranie jest napis QUISDA.
Instalacja ROMu przez fastboot'a z kompa kończy sie niepowodzeniem. Instalacja z poziomu CWM przejdzie, ale po wlaczeniu telefonu znowu się zacina i pojawia napis QUISDA.
Znaczy ze Haier na złom? Pomocy!
Czytaj więcej : Haier w910 | Wyświetlone : 1472 | Odpowiedzi : 3

Brak zasięgu Aero2, próbowałem wszystkiego

Witajcie,
Otóż mam problem z Aero2 w telefonie z Chin, który niedawno otrzymałem. Jest to A9 (ALPS/Land Rover) z androidem 4.4, obsługuje pasmo WCDMA 900 Mhz. Telefon nie ma zasięgu na karcie Aero2, a normalna karta Play działa. Opiszę czego próbowałem:
W drugim telefonie też mam Aero2 i wszystko śmiga, więc by mieć pewność włożyłem dwie karty Aero2 do A9, ale jak później zobaczyłem w Mobileuncle tylko SIM1 obsługuje 900Mhz. Oczywiście dodałem APN, włączyłem roaming, ...
Czytaj więcej : Brak zasięgu Aero2, próbowałem wszystkiego | Wyświetlone : 1742 | Odpowiedzi : 6

G9000 nowy soft

Cześć. Dostałem nowe oprogramowanie do swojego smartfona. Tylko nie wiem, jak go wgrać.
Szukałem na różnych forach. Screen z zestawem zipa poniżej. Pomożecie??

http://www.wgraj.net/img.php?mode=full&file=37341

Star Kingelon G9000 i9600 S5 Android Smart Phone 5.2'' FHD Screen MTK6592 Octa Core 2GB RAM 16GB ROM Dual Camera 13MP
Properties: Add 8GB TF + Full Black
Czytaj więcej : G9000 nowy soft | Wyświetlone : 1774 | Odpowiedzi : 0

Poradnik uniwersalny

Pomyślałem o stworzeniu wspólnego poradnika do rozwiązywania często spotykanych problemów. Często forumowicze zamieszczają posty z prośbą o pomoc w rozwiązaniu problemu z ich telefonem i nie znajdują odpowiedzi bo np niewielu jest użytkowników konkretnego telefon/modelu. Tymczasem jest to problem związany z komponentem stosowanym w wiekszej ilości telefonów. Tak proponuję to rozpocząć:

Mediatek:
1. jak odzyskać IMEI - rozwiązanie: *#4634#
2. rozmówca słabo nas słyszy/cichy głośnik - rozwiązanie: menu inżynierskie *#*#3646633#*#*

Obrazek

Jeśli uważacie że ma ...
Czytaj więcej : Poradnik uniwersalny | Wyświetlone : 3166 | Odpowiedzi : 9

Płatność w Gearbest

Jak wygląda płatność w Gearbest ? Jeśli mam przewalutowaną kwotą w euro na karcie od cinkciarz.pl, to można bezpośrednio z tej karty wykonać taką transakcję ? Czy trzeba się bawić z przelewaniem kasy z konta, na kartę walutową i dopiero później PayPal?
Czytaj więcej : Płatność w Gearbest | Wyświetlone : 1751 | Odpowiedzi : 0

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165500 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39571