Teraz jest 10 sie 2025, o 21:09

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

Komu potrzebne Aero2

Cześć,

Mam co chwile pytania, czy tablety z 3G, które opisuję na edwardweinert.com będą się łączyć z Aero2. Zastanawiam się, czy osoby które to piszą są świadome jaką transmisję oferuje Aero2, czy po prostu powtarzają to jak mantrę zasłyszana na blogach i forach. Zwracam się do Was o Wasze opinie, wszak większość chińskich Dual SIMów nie działa na 900 MHz WCDMA.

Mam wrażenie, że często Aero2 jest dla sporej grupy ludzi jedynym wyznacznikiem do zakupu ...
Czytaj więcej : Komu potrzebne Aero2 | Wyświetlone : 1573 | Odpowiedzi : 5 | Dział : HydePark

Oppo Find 7

Oppo przygotowuje kolejny model – Find 7,smartfon w przedsprzedaży został wyceniony na 700 dolarów!

Obrazek

Oppo Find 7 zostanie wyposażony w 5-calowy wyświetlacz w rozdzielczości Full HD (1920 x 1080 pikseli) pod którym znajdował się będzie 4-rdzeniowy procesor Snapdragon 800 o częstotliwości taktowania 2.3 GHz z układem graficznym Adreno 330, który wspierany będzie przez 2GB pamięć operacyjną RAM,a na aplikacje zarezerwowano 32 GB wbudowanej pamięci.
W obudowie o grubości 9.9 mm znalazło się ...
Czytaj więcej : Oppo Find 7 | Wyświetlone : 1566 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Nowości

Sprzedaż chinczyka na allegro

Witam,
tak jak w temacie ciekawi mnie jak wygląda zainteresowanie na allegro telefonami z Chin.
Dokładniej się wyrażając chodzi o to, że chcę zakupić telefon zopo/jiayu/thl/umi/iOcean jakiś z tych marek. Jednak będzie to mój pierwszy chińczyk i nie wiem czy mi podejdzie. Tak więc pytanie, czy ciężko jest sprzedać używany telefon z wyżej wymienianych marek na allegro?
Czytaj więcej : Sprzedaż chinczyka na allegro | Wyświetlone : 1433 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pytania, problemy

I9300 mtk 6577 Problemy z ekranem

Witam mam taki problem od dłuzszego czasu
Telefon co raz sie zawiesza tzn działa a po jakims czasie pokazuje sie tylko bisały ekran jak nacisne na szybkiego power wraca do normalnosci , drugi objaw jest taki ze wywala grafike jak by był w trybie awaryjnym wtedy pozostaje wyjecie baterii , co raz krzaczkuje co moze byc przyczyna takiego stanu rzeczy ,jest to bardzo denerwujace kiedy trzeba co raz go zrestartowac a problem za chwile znowu ...
Czytaj więcej : I9300 mtk 6577 Problemy z ekranem | Wyświetlone : 1037 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pytania, problemy

1.7GHz 8-rdzeni MediaTek MT6592 wynik 29600 w Antutu

Z przecieków jakie ostatnio pojawiły się w sieci na temat najnowszego ośmordzeniowego procesora jest bardo wysoko wynik uzyskany w Antutu.
8-rdzeniowy Mediatek MT6592 taktowany zegarem 1.7GH osiągnął wynik 29600 w popularnym benchmarku Antutu!

Qualcomm Snapdragon 800 SoC będzie musiał stanąć do rywalizacji z procesorem okta-core MediaTek MT6592.

Obrazek

Powyższy obraz pochodzi z wewnętrznego pokazu slajdów MediaTek na którym widać że nowy MT6592 jest w stanie osiągnąć wynik Antutu z 29600! Jeszcze ciekawszym jest ...
Czytaj więcej : 1.7GHz 8-rdzeni MediaTek MT6592 wynik 29600 w Antutu | Wyświetlone : 2516 | Odpowiedzi : 7 | Dział : Nowości

Plany MediaTek, najbliższe premiery procesorów MTK

Niedawno dowiedzieliśmy się o ośmiordzeniowych procesorach od MediaTek, ale to nie wszystkie premiery jakie nas czekają w tym i 2014 roku.

Obrazek

Nowe procesory MTK będą mieć bardzo wydajny układ graficzny PowerVR z serii SGX6XX. MediaTek pogrupował swoją ofertę na trzy segmenty, w najtańszych za grafikę będzie odpowiadał leciwy Mali-400.

Smartfony otrzymają jednostkę MT6592, czyli osiem rdzeni Cortex-A7 z maksymalną częstotliwością 2.0 GHz oraz czterordzeniowy Cortex-A7 MT6588 1.7 GHz.

Quad-core MT6582

quad-core MT6582 jest ...
Czytaj więcej : Plany MediaTek, najbliższe premiery procesorów MTK | Wyświetlone : 2996 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Nowości

Wymiana kamer w Alps H7100

Witam. Posiadam telefon Alps H7100 i niestety po upadku padła przednia kamerka (ze 2 msc temu). Rozebrałem telefon odłączyłem ją (blokowała główną) i w sumie bym tak sobie trzymał ale niestety w tamtym tygodniu biegając telefon wypadł mi znów i padła główna kamera. Wszystko idzie odłączyć w 10 min wraz z rozkręcaniem więc chciałbym się zapytać gdzie takową kamerkę mogę dostać by ją wymienić i czy ew byłby jakiś jej substytut. Tzn mam świadomość że ...
Czytaj więcej : Wymiana kamer w Alps H7100 | Wyświetlone : 1184 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Zatrzymanie paczki przez urząd celny !! @@

Witam mam pytanie do was zamawiałem okulary na ali i czekałem na 4paczki były to okulary na moj użytek nie na żaden handel czy cos. Wchodze własnie na tracking i patrze ze urzad celny przeją mi wszystkie paczki.I teraz mam pytanie do was co z tego wyjdzie dalej? Czy jeżeli nie "przyjme"/"nie przyznam sie" do tych paczek poprostu powiem ze ktos to zamowił na mój adres czy to wszystko obejdzie sie bez żadnych konsekwencji ? ...
Czytaj więcej : Zatrzymanie paczki przez urząd celny !! @@ | Wyświetlone : 654900 | Odpowiedzi : 3230 | Dział : Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI

Post pod postem

Pisząc post zaraz po swoim poście, oba są scalane ale wątek nie pojawia się jako ten z nowym wpisem. lekko to bez sensu. Zamiast utrzymywać porządek na forum zachęca to do zakładania coraz to nowych tematów bo w tamtym nikt nie odpowie. Na wszystkich forach jeśli już jest automatyczne scalanie postów to wątki z nimi są pokazywane w nowych, nieprzeczytanych.
Czytaj więcej : Post pod postem | Wyświetlone : 1151 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Sprawy organizacyjne forum

Firefox OS

Ktoś się orientuje czy trwają jakieś prace nad przeniesieniem tego systemu na inne telefony ze wskazaniem na te chińskie? Czy producenci telefonów płacą coś Google za każdy telefon z Androidem? Bo pewnie Firefox OS będzie całkowicie darmowy.
Czytaj więcej : Firefox OS | Wyświetlone : 1651 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 164960 • Liczba wątków: 5375 • Liczba użytkowników: 39580