Teraz jest 27 kwi 2025, o 01:04

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

brak słownika w SMSach

Witam,
wczoraj otrzymałem telefon UMI X2 turbo. Na razie działa fajnie (oprócz znanego wszystkim probemu z GPS - notabene nie wiem jak skutecznie problem rozwiązać). Pisząc SMSy klawiatura nie podpowiada polskich słów - słownik jest pusty. Można każde słowo dodawać ręcznie do słownika. Czy powinienem zainstalować po prostu jakąś inną klawiaturę ze słownikiem, czy też jest możliwość dogrania samego słownika polskiego bez klawiatury ?

Pozdrawiam
Czytaj więcej : brak słownika w SMSach | Wyświetlone : 1205 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pytania, problemy

Mediatek gotowy do uruchomienia procesora MTK6290 4G LTE

Chińscy producenci telefonów potrzebują taniego rozwiązania pozwalającego na łączność 4G w technologi LTE, a Mediatek jest już gotów do produkcji chipa oznaczonego symbolem MTK6290.

Obrazek

Wielu fanów chińskich telefonów oczekuje na 8-rdzeniowe procesory które będą oferowane przez MediaTeka w nadchodzącym miesiącu, ale wielu oczekuje taniego telefonu z szybką łącznościa LTE dzięki układowi MTK6290 od tajwańskiego producenta chipów.

MTK6290 to pierwszy chipset MediaTek do wspierania 4G LTE i jest gotowy do produkcji. Procesor ma architekturę 28nm ...
Czytaj więcej : Mediatek gotowy do uruchomienia procesora MTK6290 4G LTE | Wyświetlone : 1560 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

Lenovo Vibe Z

Doczekaliśmy sie premiery flagowego smartfonu firmy Lenovo Vibe Z (K910) ,a jest to następca modelu K900 z układem Intel Atom.

Obrazek
Obrazek

Lenovo Vibe Z cechuje się 5,5-calowym wyświetlaczem o rozdzielczości Full HD (1920 x 1080 pikseli), czterordzeniowym procesorem Qualcomm Snapdragon 800 taktowany zegarem o częstotliwości 2,2 GHz. W smartfonie zabudowano układ graficzny Adreno 330 która jest wspierana przez 2 GB pamięci operacyjnej RAM, nie zabrakło też miejsca na podwójny slot kart SIM.

Popd aluminiową ...
Czytaj więcej : Lenovo Vibe Z | Wyświetlone : 1898 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Nowości

Reorganizacja forum, współpraca.

W celu zwiększenia przejrzystości forum i łatwiejszego dostępu do szukanych informacji reorganizacji ulegnie Forum z telefonami. Dla każdej z marek powstaną podfora takie jak ROMy i modyfikacje, Problemy Techniczne i Dyskusja ogólna.

W związku z powyższym zwracam się do użytkowników którzy mają telefon jednej z chińskich marek obecnych na naszym forum i mają wiedzę o telefonie (jak zmienić soft, jakimi narzędziami i jaki rom wgrać) a ponad to chciały by pomóc w posegregowaniu tematów i ...
Czytaj więcej : Reorganizacja forum, współpraca. | Wyświetlone : 18964 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Sprawy organizacyjne forum

TCL pierwszy telefon z 8-rdzeniowym procesorem MTK6592

Co roku jesienią producenci chińskich telefonów ścigają się miedzy sobą kto pierwszy wypuści telefon z najnowszym chipem MediaTeka!
TCL ma nadzieję, że w tym roku to on będzie pierwszy z 8-rdzeniowym procesorem MTK6592.
Obrazek

W zeszłym roku Zopo, THL i TCL konkurowały ze sobą kto pierwszy uruchomi telefon z procesorem MT6589, historia powtarza się w tym roku u tych samych 3 marek plus dodatkowo Mlais, Xiaocai, JiaYu i Ginoee.

JiaYu w ciągu najbliższych kilku miesięcy ...
Czytaj więcej : TCL pierwszy telefon z 8-rdzeniowym procesorem MTK6592 | Wyświetlone : 1390 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Nowości

Proszę o pomoc

Witam serdecznie otóż mam problem mam nadzieję, że znajdzie się tutaj ktoś tak miły i mi pomoże... ;)
otóż: Kupiłam telefon http://allegro.pl/note-i9220-n7000-4-tv ... 70816.html
nie jest napisane na pudełku jaka to firma pod baterią jest napisane tylko tyle: Model: i9220 GSM/GPRS 850/1800/1900MHZ
Sama już nie wiem co to może być za telefon czy Star, Huawei czy może jeszcze co innego...
Myślałam, że telefon będzie miał wgranego androida niestety system ...
Czytaj więcej : Proszę o pomoc | Wyświetlone : 1807 | Odpowiedzi : 19 | Dział : Pytania, problemy

Lenovo p780 problem :(

Witam

kupiłem Lenovo p780, przyszedł dzisiaj z chin. Wgrany jest jakiś ruski rom bez jezyka PL, po pierwszym odpaleniu, okazało się że mimo że wykrywa obie karty to tylko ta z pierwszego slotu łapie zasięg.jak je zamieniłem to tak samo, tylko w pierwszym slocie. Wszedlem przy odpalaniu w jakies menu chińskie odpalając telefon przyciskiem volume up, p olikalem cos, tera juz mi w żadnym slocie nie widzi sieci :(
Trzeba caly rom przewalic, bo chyba ...
Czytaj więcej : Lenovo p780 problem :( | Wyświetlone : 1428 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pytania, problemy

Zakup 1szt. Lenovo a830 na aliexpress od Chinatronic ShenZhe

Witam!
Czytaja wasze posty i porownujac ceny na allegro postanowilem wyprobowac to aliexpress i uzytkownika Chinatronic ShenZhen, ktorego tak polecacie. Jednak mam problemy i to wszystko naprawde dlugo trwa i do dzisiaj nie otrzymałem tracking number przesylki i nawet niewiem czy jest nadana :(

Oto moja rozmowa ze sprzedawcą - moze cos mi zasugerujecie, pomozecie jakos ... Kupilem telefon "Fri Sep 06 23:57:42 PDT 2013"

MOJ POST
Fri Sep 27 13:34:25 PDT 2013

why ...
Czytaj więcej : Zakup 1szt. Lenovo a830 na aliexpress od Chinatronic ShenZhe | Wyświetlone : 1985 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pytania, problemy

ZTE Nubia Z7 w listopadzie

Prawdopodobnie w listopadzie tego roku doczekamy się premiery nowego smartfona z rodziny ZTE Nubia. Można być jednak pewnym, że Nubia Z7 bo o nim właśnie mowa będzie smartfonem z górnej półki.

Obrazek

Z7 ma być następca Nubii Z5, która ma niezłą specyfikację. Oferuje przecież m.in. 5" ekran o rozdzielczości Full HD, czterordzeniowy procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064 z zegarem 1,5 GHz i 2 GB pamięci RAM.
Wiadomo już , że sercem Nubii Z7 zostanie ...
Czytaj więcej : ZTE Nubia Z7 w listopadzie | Wyświetlone : 1975 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

Lenovo A820 pomocy

Potrzebuję pomocy z moim lenovo A820.
To mój pierwszy telefon z Chin no i chyba sam sobie z nim nie poradzę.
Miałem problemy z GPSem i próbując je rozwiązać pogrążyłem telefon.
Przestał reagować i byłem zmuszony zrestartować system.
Teraz mając chińskie krzaczki i brak androida nie jestem w stanie sam sobie z tym poradzić.
Czy jest ktoś w Krakowie lub okolicach kto mógłby mi z tym pomóc?
Potrzebuję wgrać nowy room i poddaje się na ...
Czytaj więcej : Lenovo A820 pomocy | Wyświetlone : 2839 | Odpowiedzi : 12 | Dział : Pytania, problemy

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165492 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39570