przez boniasek » 8 kwi 2013, o 14:37
Witam! Jestem szczęśliwym posiadaczem tegoż wynalazku :) i nie żartuję z tym szczęśliwym, bo za 300 zeta telefonik fajnie się sprawuje. Możliwe, że istnieją dwa identyczne modele, ale z różnymi parametrami (niektórzy oferują egzemplarze z andkiem 4). Mój jest oznaczony jako N2 (z tyłu na druk Vordon, a w tle jakieś chińskie znaczki i cyfra 6), android 2.3.6, nr kompilacji 20121224-161248. Dotyk jest zajebiście czuły, co mnie zaskoczyło, oczywiście multi. Bateria niestety cieniutka - przy intensywnym użytkowaniu dzień wytrzymuje. Zero restarów, wszystko w miarę ładnie płynnie chodzi. Solidne wykonanie, nic nie trzeszczy. Ta srebrna ramka o dziwo metal a nie plastik :) Ale jest kilka "ale". Opisy w ofertach są przekłamane:
- brak 3G/HSDPA
- aparaty: oba VGA
- pamięć ram: 213mb (czyli zapewne 256mb)
- pamięć wbudowana: udostępnione około 200mb (soft prawie 2 giga to na pewno nie zajmuje :P)
Jak ktoś ogarnia dane z mtk tools to niech się odezwie i podam co tam jest ciekawego. A jak znajdę czas to sam przysiądę i postaram się rozgryźć jaki procek, chip itd bo ktoś na yt napisał, że ten telefon swoimi parametrami powinien obsługiwać 3G, ale soft na to nie pozwala. Apropo softu: odezwałem się ze skargą do sprzedającego (w sprawie tych błędów w opisie), oczywiście po interwencji u producenta przyznali się, że nie ma 3G itd, mogę zwrócić towar bez ponoszenia kosztów, ale nie zwróciłem go :) Dostałem też odpowiedź o nowym sofcie, który ma się pojawić w połowie kwietnia :) Zakomunikowałem, że się jeszcze do nich odezwę. Mam nadzieję, że mi udostępnią co trzeba :D Jeśli chodzi o recovery mode to też jest go brak i w żaden znany mi sposób nie dało rady go zrootować. Podejrzewam, że samemu nie da rady wgrać softu. Podobno jakiś box jest potrzebny czy coś. Pozdrawiam!
[ Dodano: 2013-04-09, 12:08 ]
zrootowałem go programem ZhuoDaShi