Witam
Mam taki pomysl dla osob ktore zajmuja sie administracja forum, azeby jesli istnieje mozliwosc zalozenia odpowiedniego tematu lub tez podwieszenia tematu do tematow glownych dzialu, gdzie bedize mozna umieszczac fotorelacje i jakies linki do polsko jezycznych stron. W takim temacie uzytkownicy chinskich klonow dziela sie swoimi spostrzezeniami :)
Nie wiem, ale albo slabo szukam albo faktycznie takiego tematu nie ma tutaj ani nigdzie.... juz nie raz pisalem, ze poszukuje jakiejs wiekszej alternatywy dla swojego SG 2 ktory ma 4,3 cala wyswietlacz i w zasadzie jedynym rozsadnym wg mnie wyborem jest dla mnie samsung galaxy note 2... ale cena troche jest zaporowa... jest kilka alternatyw nad ktorymi moglbym sie zastanowic dosc powaznie np zopo zp950... ale tak naprawde nie ma naszych rodowitych renezji ani tego telefonu ani innych chinskich klonow....
Z filmikow z youtube nie wszystko mozna wywnioskowac... a wiec dalej nie mam jednoznacznej odpowiedzi czy szukac klona i moze poczekac na innego lepszego czy po prostu klonami nie zawracac sobie tylka i zbierac kase i nastawiac sie psychicznie na Note 2:)
Dlatego tez wcale nie glupim pomyslem bylby np. dzial gdzie ktos kto ma dostep do chinskiego klona i ma tez w zasiegu oryginalny telefon np Sg 3 czy tez innny,
Moglby wtedy porobic zdjecia i nagrac filmik a pozniej zamiescic go na forum. Napewno userzy, ktorzy przegladaja forum i maja dylemat jaki telefon wybrac i czy decydowac sie na chinski klon, mieliby ulatwiony temat.
Tutaj napewno niebagatelne znaczenie mialyby dodatkowo opinie osob, ktorzy uzywali telefonow w przeszlosci takich firm jak samsung, lg, nokia czy apple. Co wiecej, spostrzeżenia typu co np dany klon soba reprezentuje wzlgedem oryginalu etc.
Dla mnie osobiscie dzisiejsze wypowiedzi, ktore mozna znalezc na "naszym" forum, sa dla mnie nie wystarczajace... wg mnie osobiscie wiele osob "wrozy z fusow".
Trzeba przyznac ze wydatek ok 1000 zl nie jest malym wydatkiem i zaiwestowanie takiej kasy w nietrafiony chinski wynalazek napewno zaboli i uderzy po kieszeni :)
Co wiecej osoby ktore zajmuja sie handlem i dystrybucja chinskich klonow (a przy tym maja dostep do tych telefonow), moglyby oprocz wypowiedzi "telefon jest fajny i moze konkurowac" oraz "wcale nie odbiega jakoscia od orginalu", poprzec te tezy faktami.
A wiec takie testy i oryginalne fotorelacje moglbyby przyczynic sie do wiekszej sprzedazy :)
Co o tym myslicie?:)
zapraszam do wypowiedzi :)