Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
przez marx » 17 sty 2012, o 19:39
bardzo ciekawy zbiór kilkudziesieciu stron, przenosze do działu zakupy internetowe.
Dzięki
Statusy przesyłek
·Collection, information received - status po zarejestrowaniu paczki w bazie poczty.
·Send item abroad, Departure from outward office of exchange, waiting for export space - przesyłka jest już w kolejce do transportu. Następny status pojawi się na stronie poczty polskiej.
·Przyjęcie przesyłki w Polsce - przesyłka wylądowała w polsce.
·WER* Warszawa wysłano z ładunkiem - Jeśli mieszkasz poza warszawą to przesyłka przejdzie przez kolejne centrale pocztowe i dopiero gdy trafi do twojego miasta będzie "Wydana doręczycielowi".
·Wydanie doręczycielowi - listonosz pobrał paczkę dla Ciebie i ja najprawdopodobniej dziś doręczy.
Ostatnio edytowano 29 mar 2013, o 14:37 przez
marx, łącznie edytowano 1 raz
-
marx
- Administrator
-
- Pochwały: 271
- Telefon:: Dual sim
-
przez Daro » 21 mar 2012, o 09:46
Ostatnio edytowano 21 mar 2012, o 14:17 przez
Daro, łącznie edytowano 1 raz
-

Daro
-
- Pochwały: 1
przez wariorex » 21 mar 2012, o 20:25
tak, dobrze że to dodałeś dobra stronka :) Chinolek też mi Polecił tą www
-
wariorex
-
przez leinad86 » 14 maja 2012, o 08:31
Z własnego doświadczenia mogę dodać, że otrzymanie numeru przewozowego nie zawsze skutkuje możliwością śledzenia przesyłki online. Przykład mam aktualnie "w użyciu" - numer dostałem 10.05 a śledzenie do dziś nie pokazywało nic. Dopiero telefon do kurierki i powiedziała przedstawicielka gdzie jest paczka i kiedy otrzymam.
Tak abyście się przypadkiem nie stresowali brakiem możliwości śledzenia.
-
leinad86
-
przez Thazek » 9 wrz 2012, o 13:48
[quote="Daro"][hide]
http://www.17track.net/IndexEn.html[/hide]
mi tylko przez tą stronę śledzi przesyłkę...
reszta nie działa i nie wiem czemu.

Ostatnio edytowano 10 wrz 2012, o 10:21 przez
Thazek, łącznie edytowano 1 raz
-
Thazek
-
przez bumbum » 27 paź 2012, o 17:02
dostałem numer sledzenia RF107513055SG. Według tego co napisane na aliexpress w transakcji to wysłano przez HongKong Post Air Mail. Ale dwie ostatnie cyfry SG , raczej wskazują na Singapore. Paczka wysłana 23 października. Gdzie by jej poszukac, czy raczej poczekac az bedzie w polsce?
Meizu Pro 6 Plus
-

bumbum
- VIP
-
- Pochwały: 38
- Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
- ROM: Flyme 6.1.0.0G
przez LukC » 27 paź 2012, o 19:44
[hide]http://www.17track.net/IndexEn.html[/hide]
Śledzi wszystko

-

LukC
- AKTYWNY
-
- Pochwały: 10
- Telefon:: Mi Mix 3
- ROM: MIUI 10
przez bumbum » 30 lis 2012, o 10:52
Jako ze , trochę juz zamawiałem na aliexpress,napisze moje doswiadczenia.
Sprzęt typu smartphony, tablety wybierajcie wysyłkę przez Singpost.
Z doswiadczenia wiem ze gdy pojawi się w trackingu info "INFORMATION RECEIVED
(This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)" to do wysyłki na 3 moje przypadki zawsze były to 3 dni.
Potem pojawiał się opis "Despatched to overseas (Country code: PL)", od tego momentu 4-5 dni i jest w WER Warszawa. Z tamtad albo do PP (poczta polska) ,lub na magazyn drobnicowy np. WER Komorniki.
Meizu Pro 6 Plus
-

bumbum
- VIP
-
- Pochwały: 38
- Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
- ROM: Flyme 6.1.0.0G
przez matikuc » 11 gru 2012, o 12:43
Nie każdą paczkę da się sprawdzić gdzie jest i kiedy dojdzie. Najlepiej jest dzwonić do centrum obsługi klienta bo tam nam wszystko powiedzą dokładnie.
-
matikuc
-
Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI