SHARP AQUOS S2

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez pepeq77 » 9 mar 2018, o 21:06

Instrukcja po rosyjsku jak zmienić rom na międzynarodowy do wersji SS2-127O-0-00WW-B01

W skrócie:
1. Pobierz oprogramowanie.
2. Podłącz smartfon do komputera i przenieś do pamięci pliku zip smartfona z pobranym oprogramowaniem lub pobierz oprogramowanie bezpośrednio do smartfona. Nie rozpakowuj archiwum.
3. Zmień nazwę pliku za pomocą oprogramowania układowego, nazwa powinna być taka - SS2-127M-0-00CN-B04-update.zip

Niezbędne jest, aby smartfon określił to oprogramowanie jako nowszą (wyższą) wersję aktualnej chińskiej wersji oprogramowania układowego, jeśli smartfon nie widział Twojego zmienionego firmware, oznacza to, że nazwa została niepoprawnie zmieniona - w każdym razie wersja powinna być "wyższa" niż zainstalowana.

4. Wybierz następny numer usługi w telefonie *#*#874#*#* i naciśnij połączenie.
5. Następnie powinien pojawić się komunikat o nowej wersji oprogramowania, po prostu kliknij Install update

Tłumaczenie

tutaj nowsze wersje międzynarodowe:
SS2-135C-0-00WW-B01
SS2-135E-0-00WW-B02
pepeq77
 
Posty: 63
Dołączył(a): 20 paź 2015, o 19:01
Pochwały: 10
Telefon:: SHARP AQUOS S2

Reklama

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez matrusz » 9 mar 2018, o 22:03

Czy jest język polski w powyższej wersji?
matrusz
 
Posty: 78
Dołączył(a): 9 mar 2016, o 01:14
Pochwały: 3
Telefon:: Zuk

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez pepeq77 » 9 mar 2018, o 22:37

matrusz napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wg informacji z rosyjskiego forum ma.
Na banggood sprzedawany jest z międzynarodową wersją oprogramowania 00WW_9_98Z z j. polskim. Można ją zaktualizować do wersji SS2-135C-0-00WW-B01. Telefony z JD mają Chińską wersję.
Wszystko jest tu.
Należy pamietać, że plik romem do wersji 4/64 ma mieć w nazwie SS2 a 6/128 SAT

Niestety mój Sharp jeszcze do mnie nie dotarł.
pepeq77
 
Posty: 63
Dołączył(a): 20 paź 2015, o 19:01
Pochwały: 10
Telefon:: SHARP AQUOS S2

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez pete67 » 9 mar 2018, o 23:09

jeszcze nie mam sprzętu ale czytam z ciekawością.
Tyle że co znaczy? " Zmień nazwę pliku za pomocą oprogramowania układowego,"
zgaduję, że w telefonie zmieniam nazwę? za pomocą telefonu nie kompa?
pete67
AKTYWNY
 
Posty: 730
Dołączył(a): 12 gru 2013, o 11:19
Pochwały: 17
Telefon:: Redmi Note
ROM: MIUI POLSKA

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez pepeq77 » 9 mar 2018, o 23:23

pete67 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

:) to google tak tłumaczy "Переименовать файл с прошивкой" oznacza "zmień nazwę pliku z oprogramowaniem" i po skopiowaniu zmieniasz w telefonie.
pepeq77
 
Posty: 63
Dołączył(a): 20 paź 2015, o 19:01
Pochwały: 10
Telefon:: SHARP AQUOS S2

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez avatarek » 10 mar 2018, o 06:08

fotki zajmuja po 2 mb więc są ostro obrobione przez algorytm
tylko czy to fotka czy hosting tez zrobił swoje?
avatarek
AKTYWNY
 
Posty: 780
Dołączył(a): 25 mar 2015, o 14:44
Pochwały: 9
Telefon:: komórkowy

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez becki » 10 mar 2018, o 12:34

U mnie poszło pobrałem wersje SS2-135E-0-00WW-B02 zmieniłem na SS2-136E-0-00CN-B04 i poszło są gapsy wszystko jak na razie działa ale dalej morelocale wymaga roota :( a postępując zgodnie jak podpowiada sam program nie rozumiem gdzie wpisać tą komendę. Sprawdzę jeszcze czy jest jakiś tryb recovery.
Oddam czarno-złoty silikon do Letv Le Max 2, szkiełko białe do Mi Mixa 2s
becki
AKTYWNY
 
Posty: 304
Dołączył(a): 14 sty 2015, o 17:33
Pochwały: 1
Telefon:: Mi Note 2

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez boroch » 10 mar 2018, o 12:53

becki napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Język polski jest?
boroch
AKTYWNY
 
Posty: 507
Dołączył(a): 28 mar 2017, o 08:11
Pochwały: 21
Telefon:: ZTE Axon 7, Sharp S2
ROM: stock

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez Flyagaric » 10 mar 2018, o 12:58

boroch napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Jakby był, to by morelocale nie instalował, nie?

becki napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Musisz zainstalować na kompie uproszczony pakiet ADB (nie instaluj pełnego, jest ogromny) i podłączyć fona w trybie deweloperskim do kompa. Na nim odpalasz konsolę i tam wpisujesz komendy. Jeśli telefon nie jest wykrywany (wyniki komendy sprawdzającej - DEVICE, czy DEVICES - powinny pokazać Sharpa), to znaczy, że nie masz na kompie zainstalowanych odpowiednich sterowników. Szukasz ich tak długo, aż komenda pokaże w wynikach Sharpa.
Wtedy dopiero przeprowadzasz całą procedurę do końca.
Ostatnio edytowano 10 mar 2018, o 13:28 przez Flyagaric, łącznie edytowano 1 raz
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 4752
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 21:38
Pochwały: 163
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez becki » 10 mar 2018, o 13:18

eh no faktycznie poszło ale jaka głupota zapomniałem że po resecie telefonu znowu trzeba będzie dać pozwolenie i nie pomyślałem o tym :) Już wszystko działa apki póki te co mam są po polsku a Ustawienia jak typowy chińczyk tak polsko angielski jedynie systemowa apka do smsów zmieniła nazwę na krzaczki :) DZIĘKI wielkie za tipsy a w zasadzie bardziej motywację bo czaiłem się niby translator wszystko tłumaczy ale zawsze świadomość że komuś się udało pomaga. Także taki pawian jak ja dał radę to raczej każdy powinien. Czas przerzucić kartę SIM :)
Oddam czarno-złoty silikon do Letv Le Max 2, szkiełko białe do Mi Mixa 2s
becki
AKTYWNY
 
Posty: 304
Dołączył(a): 14 sty 2015, o 17:33
Pochwały: 1
Telefon:: Mi Note 2

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez boroch » 10 mar 2018, o 13:25

becki napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Mógłbyś krok po kroku w punktach napisać, jak po kolei to robiłeś?
Taki mały tutorial :)

Jeszcze pytanko: sprawdzałeś może, czy NFC działa na tym romie 135?

Wysłane z mojego ZTE A2017G przy użyciu Tapatalka
boroch
AKTYWNY
 
Posty: 507
Dołączył(a): 28 mar 2017, o 08:11
Pochwały: 21
Telefon:: ZTE Axon 7, Sharp S2
ROM: stock

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez matrusz » 10 mar 2018, o 18:46

Skoro Banggood sprzedaje sharpy s2 z polskim językiem to skąd można pobrać ten rom i jak go zainstalować?
matrusz
 
Posty: 78
Dołączył(a): 9 mar 2016, o 01:14
Pochwały: 3
Telefon:: Zuk

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama
cron