SHARP AQUOS S2

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez pete67 » 7 mar 2018, o 19:54

mój jeszcze w Belgii...
Jak widz e obyło się bez VAT :) gratulacje.
Gdzieś znalazłem info że musi być ta sama wersja softu do flaszowania
ale to tak na szybko gdzieś kątem oka widziałem.
jak zaczniesz się bawić to wrzuć prosze gdzieś sample fotek.
Dzięki
pete67
AKTYWNY
 
Posty: 730
Dołączył(a): 12 gru 2013, o 11:19
Pochwały: 17
Telefon:: Redmi Note
ROM: MIUI POLSKA

Reklama

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez becki » 8 mar 2018, o 12:26

Zna ktos Janis dobry series gdzie mozna wrzucic fotki bez ograniczen rozmiarowych? Sam telecom w sobie swietny, ale break softu boli. Widzialem jakis watek o Oreo ale troche Sir boje uceglic. Roota tez nice udalo mi sie zrobic. A przepraszam za break polskich liter pisze wlasnie z s2, jeazcze nawet nie szukalem innej klawiatury.
Oddam czarno-złoty silikon do Letv Le Max 2, szkiełko białe do Mi Mixa 2s
becki
AKTYWNY
 
Posty: 304
Dołączył(a): 14 sty 2015, o 17:33
Pochwały: 1
Telefon:: Mi Note 2

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez basswitek » 8 mar 2018, o 12:31

http://postimages.org/

Proponuję abyś oprócz firmowej aplikacji (która nie wiadomo jakie ma algorytmy kompresji, odszumiania itd) zainstalował Bacon Camera - tam masz w opcjach dwa tryby robienia zdjęć - z odszumianiem i bez (opcje u góry - pic tune "wavelet denoise" on/off)

Z odszumianiem zostaw ostrość na 22 a bez odszumiania zmniejsz na 10, jakość JPEG albo zostaw na 100% albo zmniejsz trochę na 95 (inaczej fotki wyjdą wielkie po 5-10mb)
basswitek
AKTYWNY
 
Posty: 616
Dołączył(a): 26 lut 2016, o 06:26
Pochwały: 30
Telefon:: Xiaomi mi4c

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez wilkw » 8 mar 2018, o 21:36

Czy ma diodę powiadomień????????????????
Jiayu g4c - Honor 3c - Nubia Z7 max - Sharp Z3 - Sharp Aquos S2 - aktualnie SHARP AQUOS S3
wilkw
AKTYWNY
 
Posty: 234
Dołączył(a): 1 mar 2014, o 22:54
Pochwały: 11
Telefon:: Sharp Aquos S3
ROM: 8.0

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez becki » 9 mar 2018, o 10:33

w orginalnej apce bez ustawień w auto
https://postimg.org/image/4xgyts9px/
https://postimg.org/image/fygpcfwgl/
https://postimg.org/image/mox6lxwhx/
Niestety brak trochę czasu a Kingroot nie poradził sobie :( niekiedy trzeba niektóre apki instalować drugi raz bo nie chcą odpalić.
Jest dioda powiaomień a przynajmniej przy nieodebranych połączeniach, niestety nie widzę tam możliwości ustawiania.
Jeśli ktoś rozgryzie jak zmienić ten Rom chetnie się wczytam, widziałem na włoskiej stronie i rosyjskiej jakieś tematy no ale niestety nie gawari pa ruski :(
Oddam czarno-złoty silikon do Letv Le Max 2, szkiełko białe do Mi Mixa 2s
becki
AKTYWNY
 
Posty: 304
Dołączył(a): 14 sty 2015, o 17:33
Pochwały: 1
Telefon:: Mi Note 2

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez tpawel » 9 mar 2018, o 10:48

Jakieś te zdjęcia nieostre, do tego spory spadek szczegółowości. Na plus idąc jest jakieś rozmycie tła. Ale nie ma co oceniać bo widać że soft jest z tyłka.
Kingrootem już mało co zrootujesz.
tpawel
VIP
 
Posty: 3746
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 11:14
Pochwały: 115
Telefon:: Le pro 3
ROM: Lineage OS

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez basswitek » 9 mar 2018, o 12:12

Na tych zdjęciach jest chyba nawet ciut słabiej niż na Nubii M2. Spróbuj jeszcze z Bacon Camera wg ustawień jak pisałem wyżej - szczególnie bez odszumiania.
basswitek
AKTYWNY
 
Posty: 616
Dołączył(a): 26 lut 2016, o 06:26
Pochwały: 30
Telefon:: Xiaomi mi4c

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez wilkw » 9 mar 2018, o 15:23

becki napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Pisałem już, że nie trzeba roota aby zmienić rom. Robiłem to przy Sharp Z3, ale myślę, że w tym modelu bedzie to samo.
Opiszę jak zainstalować nowy rom:
1. Ściągamy program ADB Flasboot
https://dl.google.com/android/repositor ... indows.zip
2. Ściągamy ROM z tego linku http://dl.sharpmobile.com.tw/update/S2/ ... update.zip
3. Nast. trzeba zmienić nazwę ROM-u na update.zip i skopiować na kartę SD która wkładamy do telefonu
4. W telefonie trzeba właczyć debugowanie USB
5. Uruchamiamy program ADB, robimy to tak:
Aby wykonywać komendy ADB lub Fastboot, należy wywołać okno Wiersza polecenia, które wskazuje na folder z wyżej wspomnianymi plikami EXE. Jest to bardzo proste. Mając otwarty katalog Platform-Tools wciśnij i przytrzymaj klawisz Shift, po czym kliknij prawym przyciskiem myszy wewnątrz tego katalogu. Z rozwijanej listy wybierz „Otwórz okno polecenia tutaj”.
6. Następnie w oknie poleceń wpisujemy komendę - adb reboot recovery - w tym czasie telefon musi być włączony i podłączony kablem z komputerem
7. Po uruchomieniu recovery wybieramy instalację z karty SD i wybieramy nasz plik update.zip
8. Teraz trochę potrwa wgranie ROM-u i telefon uruchomi się z usługami google.

Jeśli nie ma j. polskiego to użyć programu morelocale2

Jeśli coś niejasne to pytać na mail
Jiayu g4c - Honor 3c - Nubia Z7 max - Sharp Z3 - Sharp Aquos S2 - aktualnie SHARP AQUOS S3
wilkw
AKTYWNY
 
Posty: 234
Dołączył(a): 1 mar 2014, o 22:54
Pochwały: 11
Telefon:: Sharp Aquos S3
ROM: 8.0

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez tpawel » 9 mar 2018, o 15:44

A kombinacją klawiszy nie wywoła recovery normalnie?
tpawel
VIP
 
Posty: 3746
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 11:14
Pochwały: 115
Telefon:: Le pro 3
ROM: Lineage OS

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez wilkw » 9 mar 2018, o 16:05

tpawel napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

W Sharp Z3 nie mogłem wywołać recovery klawiszami przy włączaniu, nie działało.
Jiayu g4c - Honor 3c - Nubia Z7 max - Sharp Z3 - Sharp Aquos S2 - aktualnie SHARP AQUOS S3
wilkw
AKTYWNY
 
Posty: 234
Dołączył(a): 1 mar 2014, o 22:54
Pochwały: 11
Telefon:: Sharp Aquos S3
ROM: 8.0

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez becki » 9 mar 2018, o 18:20

Nie wiem czy tu miłe będzie widziane ale tu jest chyba jakiś inny soft i inaczej zmienia się nazwę pliku https://gizchina.it/2018/01/come-instal ... orial/amp/
Oddam czarno-złoty silikon do Letv Le Max 2, szkiełko białe do Mi Mixa 2s
becki
AKTYWNY
 
Posty: 304
Dołączył(a): 14 sty 2015, o 17:33
Pochwały: 1
Telefon:: Mi Note 2

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez boroch » 9 mar 2018, o 19:19

becki napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Próbowałeś tej metody?
boroch
AKTYWNY
 
Posty: 507
Dołączył(a): 28 mar 2017, o 08:11
Pochwały: 21
Telefon:: ZTE Axon 7, Sharp S2
ROM: stock

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama
cron