• Reklama

SHARP AQUOS S2

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez boroch » 10 mar 2018, o 20:01

matrusz napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Zapytaj w Banggood :)

Wysłane z mojego ZTE A2017G przy użyciu Tapatalka
boroch
AKTYWNY
 
Posty: 506
Dołączył(a): 28 mar 2017, o 09:11
Pochwały: 21
Telefon:: ZTE Axon 7, Sharp S2
ROM: stock

Reklama

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez avatarek » 11 mar 2018, o 05:10

basswitek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

lepsze to niż google camera?
avatarek
AKTYWNY
 
Posty: 657
Dołączył(a): 25 mar 2015, o 15:44
Pochwały: 9
Telefon:: komórkowy

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez mart3112 » 12 mar 2018, o 18:50

Przymierzam się do zakupu i mam kilka pytań:
1) Kupując z chińskim romem wystarczy wgrać jednen plik, by telefon działał z językiem polskim? Czy jednak trzeba będzie bawić się w kolejne godziny w dogrywanie kolejnych paczek.
2) Jaka jest jakość spolszczenia? Z tego co w wątku przeczytałem gdzieś są krzaczki, gdzieś indziej angielski.
3) Po wgraniu Romu z językiem polskim aktualizacje będą się pobierały automatycznie, czy będę musiał to robić ręcznie wgrywając kolejne paczki?
Z góry dziękuję za pomoc ;-)
mart3112
 
Posty: 2
Dołączył(a): 12 mar 2018, o 18:42
Telefon:: Xiaomi

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez pepeq77 » 12 mar 2018, o 19:47

Znalazłem taką informację na rosyjskim forum:

Ежедневно, в 19:00 по МСК, магазин JD выкладывает на распродажу пару десятков смартфонов по сниженной цене (обычная цена стоит $403 xD) и их вполне реально купить, обычна цена действует +- пару минут. Заходите на нужную страницу смартфона в 18:59 и обновляйте страницу раз в 5-10 секунд (в браузере c ПК можно нажать F5), пока не увидите нужную цену, потом начинайте оформлять покупку, убедитесь, что к списанию стоит нужная сумма перед

Mowa tutaj o czasie Moskiewskim.
Dzisiaj o godz. 17:00 (naszego czasu) były dostępne w kolorze niebieskim za 156$.
Trzeba mieć szczęście bo Rosjanie kupują go na potęgę.
W międzynarodowych wersjach romu:
127H - 4/64
127L - 4/64
127O - 4/64 i 6/128
135С - 4/64 i 6/128
135E - 4/64 i 6/128
prawdopodobnie jednak nie ma języka polskiego.
pepeq77
 
Posty: 51
Dołączył(a): 20 paź 2015, o 20:01
Pochwały: 9
Telefon:: SHARP AQUOS S2

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez becki » 12 mar 2018, o 20:53

1 tak po zaktualizowaniu masz międzynarodowy ROM lub ewentualnie będziesz musiał użyć morelocale i przetłumaczy na polski.
2 Umnie to jest tak że apki systemowe są polsko-angielskie- krzaczkowe.
3 Narazie ciężko określić ale pewnie tak tylko nie wiem jak wygląda wsparcie Sharpa.
Oddam Silikonowy pokrowiec do THL t6 pro, Flip case do Zuk z2, czarno-złoty silikon do Letv Le Max 2
becki
AKTYWNY
 
Posty: 291
Dołączył(a): 14 sty 2015, o 18:33
Pochwały: 1
Telefon:: Galaxy Gio

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez mart3112 » 12 mar 2018, o 23:51

becki napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Dzięki za odpowiedź. Bardzo razi język polsko-angielski- krzaczkowy, np. ok 90% polski i reszta inne czy zdecydowanie bardziej jest wymieszany?
mart3112
 
Posty: 2
Dołączył(a): 12 mar 2018, o 18:42
Telefon:: Xiaomi

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez yattaman » 13 mar 2018, o 00:36

witam,
możesz mi powiedzieć jakie oprogramowanie wgrałeś, że masz język polski ?
ja wgrałem to niby najnowsze 135E i polskiego nie ma.
yattaman
 
Posty: 16
Dołączył(a): 28 cze 2017, o 10:48
Pochwały: 1
Telefon:: Sharp Aquos S2

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez becki » 13 mar 2018, o 11:32

Procentowo hmm ciężko określić tak typowo na chińczyka jakiejś słabszej marki typu THL i tylko w ustawieniach jest polsko-angielski, krzaczki są w aplikacjach systemowych np. menadżer plików.
Po wygraniu Roku użyłem morelocale jak w opisanym poście wcześniej.
Oddam Silikonowy pokrowiec do THL t6 pro, Flip case do Zuk z2, czarno-złoty silikon do Letv Le Max 2
becki
AKTYWNY
 
Posty: 291
Dołączył(a): 14 sty 2015, o 18:33
Pochwały: 1
Telefon:: Galaxy Gio

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez dlainternetu » 13 mar 2018, o 21:34

dwa pytania,
ile mnw. szła wam paczka z jd ?
i czy jest w nim jez. angielski czy tylko krzaczki ?
dlainternetu
 
Posty: 13
Dołączył(a): 9 mar 2018, o 16:36
Telefon:: Sharp Aquos S2

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez boroch » 13 mar 2018, o 21:55

dlainternetu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Moja właśnie leży na vacie :(
Wysłana niby 11.02.
boroch
AKTYWNY
 
Posty: 506
Dołączył(a): 28 mar 2017, o 09:11
Pochwały: 21
Telefon:: ZTE Axon 7, Sharp S2
ROM: stock

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez yattaman » 13 mar 2018, o 22:35

dlainternetu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

u mnie jak już wysłali to 2 tygodnie szło, jak trafiła do polski to praktycznie z dnia na dzień dostałem, bez żadnego leżenia na cle, vatu, itp.
język angielski jest bez żadnych krzaczków 100%
yattaman
 
Posty: 16
Dołączył(a): 28 cze 2017, o 10:48
Pochwały: 1
Telefon:: Sharp Aquos S2

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez pete67 » 13 mar 2018, o 23:28

moja paczuszka wer pruszcz gdański....
liczę na bezvacie ale zobaczym :)
Tak czytam czytam Wasze uwagi i już mam chęc opylić ten telefon.
wgram ROM bo nie wymaga to żadnego bawienia się w rotowanie itd...
ale jeszcze kto inny podesłał mi fotkę i jest po prostu MARNA!!!
Ktoś pisał o zmodowanym google camera i zrotowanym telefonie.
Mozna prosić o więcej info jak to zdziałać?
Zdrówka
pete67
AKTYWNY
 
Posty: 700
Dołączył(a): 12 gru 2013, o 12:19
Pochwały: 17
Telefon:: Redmi Note
ROM: MIUI POLSKA

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama