[aliexpress] Reklamacja telefonu i innych produktów z Chin.

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [aliexpress] Reklamacja telefonu i innych produktów z Ch

Postprzez broojn10 » 4 paź 2015, o 18:53

to wygląda tak, że w programie gps test wykrywa satelity ale nie łączy się z nimi. NATOMIAST jeśli telefon włożę (co zabrzmi śmiesznie bardzo) do aluminiowego korytka do robienia babek to łapie fixa po 10 sekundach.
broojn10

Pochwały: 1
Telefon:: Jiayu

Postprzez broojn10 » 5 paź 2015, o 10:55

tak wiec co radzicie? ;)
broojn10

Telefon:: Jiayu

Postprzez marcoos1 » 5 paź 2015, o 11:05

Chińczyk prosi o odesłanie. Ty nie chcesz odsyłać i prosisz o rady.
Jakiej rady oczekujesz?
Albo naprawiasz sam i może Chińczyk odda pieniądze (ale chyba na to nie pójdzie a nie wiem czy znajdziesz u nas serwis w dobrej cenie), albo nie odsyłasz i masz taki jaki masz bez naprawiania.
Jeśli masz jeszcze opcję otworzenia sporu to zrób to, ale skoro Chińczyk już mówił, że chce odesłania to go nie zmusisz, by oddał kasę bez odsyłania.
marcoos1
VIP

Pochwały: 84
Telefon:: samsung

Re: Tu uzyskasz pomoc w tłumaczeniu

Postprzez haber7777 » 23 paź 2015, o 09:38

haber7777 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Otrzymałem następną wiadomość takiej treści:
Thank you for your additional notes.
We are willing to help you the best we can. In order to do this we need more details
Please review my previous message sent on --- and our policy here :
http://www.everbuying.net/m-article-id-16.html.
As we need your pictures/to be able to assess the issue and offer you the right solutions.
Please kindly send the pictures or video . Please keep the attachment below 2MB and use any of these formats gif, jpg, png, bmp, doc, xls, txt, rar, ppt, pdf.
Once we receive all the details above, we will be able to resolve this issue based on our warranty.
I look forward to hearing from you soon.
Thank you very much for your cooperation.

O co chodzi? Mam im przesłać zdjęcia telefonu z czarnym ekranem? Bo telefon po prostu nie działa. Nie bardzo rozumię tą wiadomość
.
haber7777

Telefon:: Leeco x626

Postprzez p@sik » 26 paź 2015, o 12:00

Wysłalem telefon elephone P8000 na gwarancji i chinol napisał że jest uszkodzony wyświetlacz i muszę zapłacić 55 dolarów żeby mi naprawili, mogę jakoś wyegzekwować naprawę gwarancyjna, telefon nie włączał się i strasznie się grzał podczas ładowania, dioda od powiadomień się wogole nie święciła podczas ładowania, miałem filmik zrobiony z tej usterki, przed wysłaniem wyświetlacz był dobry żadnych uszkodzeń, odbierając przesyłkę też nie stwierdził uszkodzeń a tu nagle chce kasę bo tak producent twierdzi
p@sik

Telefon:: Nomu S10

Postprzez mortimer » 27 paź 2015, o 10:10

haber7777 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Otrzymałem następną wiadomość takiej treści:
Thank you for your additional notes.
We are willing to help you the best we can. In order to do this we need more details
Please review my previous message sent on --- and our policy here :
http://www.everbuying.net/m-article-id-16.html.
As we need your pictures/to be able to assess the issue and offer you the right solutions.
Please kindly send the pictures or video . Please keep the attachment below 2MB and use any of these formats gif, jpg, png, bmp, doc, xls, txt, rar, ppt, pdf.
Once we receive all the details above, we will be able to resolve this issue based on our warranty.
I look forward to hearing from you soon.
Thank you very much for your cooperation.

O co chodzi? Mam im przesłać zdjęcia telefonu z czarnym ekranem? Bo telefon po prostu nie działa. Nie bardzo rozumię tą wiadomość

Najlepiej to nakręć krótki film, podczas którego próbijesz uruchomić telefon i wyślij albo wrzuć na jakiś serwer. Obejrzą i odpowiedzą co dalej.

Autor postu otrzymał pochwałę
mortimer
AKTYWNY

Pochwały: 96
Telefon:: , a w nim bateria.

Postprzez marcoos1 » 27 paź 2015, o 12:52

Najlepiej na serwer http://www.mediafire.com (taki jest podawany w opisie do sporu, więc nie ma problemu z dostępem w Chinach). Darmowy oczywiście.
Sam ostatnio tak przeprowadziłem spór, jak Chińczyk chciał filmu (bo wcześniej dostał zdjęcia).
marcoos1
VIP

Pochwały: 84
Telefon:: samsung

Postprzez kasiek1442 » 28 paź 2015, o 15:56

Witam

Mam pytanie do wszystkich forumowiczów?
Czy po odesłaniu uszkodzonego sprzętu ktoś otrzymał full refund bez żadnego problemu. Ile trwa mniej więcej taki proces?
kasiek1442

Telefon:: Apple

Postprzez dami21 » 6 lis 2015, o 21:02

Witam , miał ktoś taki problem bo szukam i szukam , zamówiłem buty przyszedł inny rozmiar dałem spór , sprzedający nie odpowiedział otrzymałem meila że gotówka wróci na konto , problem polega na tym iż płaciłem przez przelewy24 (nie wiem dlaczego zawsze płaciłem kartą ....)
Czy ktoś wie jak wygłada to w przypadku tego pośrednika
Pozdrawiam
dami21

Telefon:: 517795401

Postprzez blue_voyager » 6 lis 2015, o 21:06

Tak samo, pieniądze wrócą na konto.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez haber7777 » 17 lis 2015, o 12:08

Witam. Mam pewien problem w porozumieniu się ze sprzedającym. Telefon chce odesłać na gwarancji (okres 3 miesięcy). Telefon doszedł do mnie 03.09.2015 (wysłany 22.08.2015) czyli 3 miesiące miną 03.12.2015 ?? Jednak od sprzedającego otrzymałem taką wiadomość:

"In this case,after the 3 month warranty period, buyer can still send the item back for repair. However, the buyer is responsible for paying all the shipping fees both ways.
Note: If the buyer has damaged the item(s), which invalidates the warranty and some components need to be changed, we will charge for the original value of the components. In that case customer is responsible for all shipping fees involved in the process.

Please confirm with us if you still need to send to us for repair.

Any further enquiry, please feel free to contact us.

Co w takiej sytuacji powinienem odpisać? Dodam jeszcze że zakupu dokonałem 14 sierpnia ale okazało się że nie mają takiego koloru jak zamówiłem i przeciągli do 22.08, awaria telefonu została zgłoszona 17 października i do tej pory trwają rozmowy ze sprzedawcą.
.
haber7777

Telefon:: Leeco x626

Postprzez rino38 » 17 lis 2015, o 14:27

Mam pytanie czy odsyłał ktoś telefon po okresie ochronnym
Gdzie gwarancja na telefon jak podaje chińczyk wynosi 12 mcy
Jak zostało to rozwiązane i w jakim czasie

Nie mogę już otwożyć sporu

Po wymianie maili Chińczyk podał adres do wysyłki i co teraz dalej.
Bo mając telefon cegłę wolałem odesłać do Chińczyka
Telefon odebrał 10 dni temu
Jak długo trwają naprawy w Chinach ?
Czy może mogę już pomachać na pożegnanie swojemu telefonowi ?
rino38

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI