przez baku1991 » 10 gru 2015, o 19:18
Niby tak, kiedyś tak miałem z butami. Wiedziałem, że podróbki, ale były spaprane klejem i miały języki różnej długości więc długo się z nimi szarpałem, później eskalowałem spór i o dwóch miesiącach chyba mi Ali oddało kasę.
I to by była dobra część tej historii bo miałem też drugą, z goła odmienną. Miałem gościa, od którego kiedyś kupiłem digitizer do lumii 920. Nawet dwa. I do dziś dnia działają świetnie i nic im nie mogę zarzucić. Raczej nie są oryginalne (chociaż w aukcji zapewniali, że 100% oryginał), ale działają bez zarzutu. Że dwa mIesiące później kupiłem do kolejnych telefonów 2 digi z tej samej aukcji i przyszedł bubel z wieloma wadami, który nie działał poprawnie. Miałem filmiki z otwarcia, zdjęcia porównawcze z oryginałem, wypisane jak na tacy różnice. Wydawało się, że bardzo mocne dowody. Oczywiście ćwiczył twierdzi, że go chce naciągnąć bo tylko ja miałem takie problemy, a inni nie. No to po kilku odrzuconych sporach eskalowałem. I co? I Ali na podstawie moich dowodów stwierdziło, że jest oryginał bo jest logo Nokia. Wystawiłem oczywiście notkę na temat zadowolenia z pracy ich teamu, ale nikt się tym nie przejął. Za to sprzedawca się przejął negatywem i błagał żeby zmienić na 5 gwiazdek to wyśle na PayPal $10. Pokusiłem się w jednym przypadku.
"We will refund soon" i tyle chłopa widziałem.