Teraz jest 25 kwi 2025, o 10:45

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

InFocus M310 - kolejny rywal Xiaomi Hongmi !!

Mało znana Chińska firma InFocus - jak sama jej nazwa wskazuje, postanowiła wziąć na celownik robiący furorę Xiaomi Hongmi.
Obrazek
Obrazek
Parametry tego smartfonu są podobne do Xiaomi Hongmi : wyświetlacz 4,7" 1280x720, cpu MTK 6589T, 1GB RAM,4 GB ROM + slot na karty micro SD do 64 GB,tylna kamera 8MP oraz przednia 1.3MP, do tego bateria o pojemności 2450mAh. Takze pozostałe funkcje takie jak OTG,DLNA,WiFi Direct będą wspierane. Producent zapowiedział że nowy smartfon będzie ...
Czytaj więcej : InFocus M310 - kolejny rywal Xiaomi Hongmi !! | Wyświetlone : 1440 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

Star Kingelon S7589 Note III Android 4.2 smart Phone 5.7''

Witam wszystkich.
Na wstępie zaznaczę ze jestem ciemny w sprawach telefonów a zwłaszcza chińczyków. Kupiłem telefon dual sim "Star Kingelon S7589 Note III Android 4.2 smart Phone 5.7'' 1280x720p Screen MTK6589 Quad core 1GB RAM 12MP Camera Note 3" za diabła nie wiem gdzie i co ustawić aby mieć dostęp do internetu. Korzystam z karty SIM Heyah. Bardzo proszę o pomoc.
Czytaj więcej : Star Kingelon S7589 Note III Android 4.2 smart Phone 5.7'' | Wyświetlone : 4719 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Dual SIM

Lenovo S920

Witam !

Panowie , właśnie szukam powyższego modelu i chyba wreszcie znalazłem model przeznaczony na rynki zachodnie z WCDMA 900

http://www.aliexpress.com/item/Original ... 98271.html

Ze zdjęć wynika że ten moduł ma więc Aero2 powinno trybić. Naprawdę ciężko znaleźć tą wersję.....może jeszcze ktoś fachowym okiem spojrzeć czy wszystko się zgadza ?
Czytaj więcej : Lenovo S920 | Wyświetlone : 3649 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Dyskusja o telefonach Lenovo

Haracz na smartfony, komputery

W Polsce chcą wprowadzić podatek od smartfonów, komputerów itp.
Jakby opłata weszła w "życie", to uderzy nas po kieszeni, bo sprzęt podrożeje gdzieś od 10-60 zł, no ale..... zobaczymy.
Ciekawe jakby to było np. ściąganie urządzenia z importu na użytek własny z Chin..?
Warto przeczytać:
Code: Zaznacz cały
http://biznes.interia.pl/wiadomosci/news/kto-zrzuci-sie-na-artystow,1972653
Czytaj więcej : Haracz na smartfony, komputery | Wyświetlone : 1655 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Spyware w smartfonach Lenovo

Jak informuje jeden z użytkowników, stwierdził on na swoim Lenovo P780, że żółtki nas śledzą
Za każdym razem kiedy używa jakiejś aplikacji Lenovo, to dane z telefonu są wysyłane do 4 serwerów zdalnych.
Jeden adres z nich to:

http://ec2-54-251-138-207.ap-southeast-1.compute.amazonaws.com/

Dane są przesyłane w postaci zwykłego tekstu. Zawarte są tam informacje na temat numeru IMEI, modelu oraz wiele innych liczb, które mogą również zawierać dane o lokalizacji i innych.
Jedynym sposobem na zatrzymanie tego jest zablokowanie ...
Czytaj więcej : Spyware w smartfonach Lenovo | Wyświetlone : 1749 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Tanie częśći komputerowe

Witam,

Szukam godnego zaufania sklepu chińskiego z tanimi częściami komputerowymi. Na aliexpress jest mały wybór i ceny wcale nie są konkurencyjne jeśli chodzi o sprzęt komputerowy. Zastanawia mnie dlaczego tak dobre ceny znajdziemy jeśli chodzi o telefony , pendrive , tablety , Biżuteria i odzież a tak mało konkurencyjne lub wręcz nie korzystne jeśli chodzi o laptopy , komputery czy też części komputerowe.
Pozdrawiam
Czytaj więcej : Tanie częśći komputerowe | Wyświetlone : 2479 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Komputery i internet

Voto umi-x2 za 85$, fake ? Pomocy

Witam, znalazłem ostatnio na aukcji aliExpress.com Voto umi-x2 za 85.20$. Zastanawiam się nad kupnem tylko nie wiem czy to jest prawda czy faktycznie jakiś fake ? Oto link do tej aukcji http://www.aliexpress.com/item/Voto-umi ... 39836.html
Prosiłbym o pomoc i o poradę czy rzeczywiście warto ?
Czytaj więcej : Voto umi-x2 za 85$, fake ? Pomocy | Wyświetlone : 7431 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Nowości i warte uwagi telefony z Chin

Wgrywanie ROM emmc

Witam z msc temu kupilem od kumpla co byl w Chinach klon Samsunga S4 niby wszytsko chodzilo ok ale nie dzialal mi GPS i czesc aplikacji z google services, wiec zapragnalem wgrac nowy soft, ogolnie z tego co czytam ludzie wgrywaja i cegłuja sie telefony osobiscie sie z tym nie spotkalem bo za kazdym razem co wgrywam pre sp tools rom to jesli cos nie pasuje pluje blad, czasem nie chcce sie podlaczysc/wlaczyc wystarczy po ...
Czytaj więcej : Wgrywanie ROM emmc | Wyświetlone : 3178 | Odpowiedzi : 10 | Dział : ROMy i Modyfikacje

Huawei Honor 3C - nadchodzi pogromca Xiaomi Hongmi !!

Nowy Huawei Honor 3C zakończył właśnie proces certyfikacji ! Zapowiadany w cenie ok. 160$ nowy budżetowiec Huawei ma być pogromcą Xiaomi Hongmi/Red Rice !
Obrazek

Nowy zawodnik Huawei ma mieć najnowszy 4 rdzeniowy MTK 6588 - to 4 rdzeniowa wersja MTK 6592 Octacore, 2GB RAM,tylną kamerę 8MP i przednią 5MP a do tego obudowę ze stopu magnezowo-aluminiowego !! Czekamy z niecierpliwością na ten model, który pobije nie tylko Xiami Hongmi ale niewątpliwe także resztę Chińskiej ...
Czytaj więcej : Huawei Honor 3C - nadchodzi pogromca Xiaomi Hongmi !! | Wyświetlone : 1442 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Nowości

Xiaomi buduje modularny smartfon !!

Pamiętacie incjatywę znaną pod nazwą projekt ARA ? Wygląda na to że inżynierom Xiaomi przypadła do gustu ta idea i postanowili opracować własną wersję modularnego smartfonu pod nazwą Magic Cube !
Obrazek
Obrazek

Tak samo jak w przypadku projektu ARA będziemy mogli składać smartfon z dowolnych modułów lub łatwo go modernizować : potrzebujesz większej baterii? nic prstszego - wystarczy włożyć odpowiedni moduł, nie chcesz aparatu a za to wolisz lepszą jakość muzyki i wiece3j pamięci ...
Czytaj więcej : Xiaomi buduje modularny smartfon !! | Wyświetlone : 1402 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Nowości

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165490 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39569