Wróciłem niedawno z chin i ogólnie nie obeszło się bez przywiezienia gadżetów :)
Kupiłem dla żony Android Note II oczywiście jest to "samsung" pełną gęba. Nie spodziewałem się po nim rewelacji ale ogólnie słuchawka mnie zaskoczyła dobrym wyświetlaczem, żywotnością baterii i stabilnością :)
Jedyny jej problem to mała ilość pamięci wewnętrznej na aplikacje.
Próbowałem przenosić appki na kartę SD ale nic to nie daje :( albo nie chcą się przenieść albo nie działają. Ustawienie w telefonie opcji aby automatycznie instalowały się na SD tez nic nie daje :/. Wyczytałem info że może mi pomóc pewna appka ze sklepu, ale ona krzyczy, że telefon muszę mieć zrotowany.
Kombinowałem z SuperOneClickv2.3.3, oraz z Root_with_Restore_by_Bin4ry_v31 ale nic :(
Może macie jakiś pomysł aby telefon rozpoczął instalować appki ze sklepu na karte SD ?
Mam do niego karte 32GB klasy 4.
Ogolnie telefon ma 100mb pamięci :/ nie spojrzałem ogólnie na ten fakt i trochę mnie to boli.
W systemie dodatkowo jest np takie Yahoo którego nie używam i mógłbym go usunąć oraz facebook odrazu jest wgrany, który chce się akutalizować i zabiera 42mb i ogólnie mam plan aby go odinstalować i zainstalować na nowo na SD, ale niestety system nie pozwala bo ponoć jest to cześć systemu i tak w kółko ze wszystkim.
Podaje kilka fotek tego telefonu może ktoś coś doradzi :)