Teraz jest 25 kwi 2026, o 20:03

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

Co to za telefon?

Siemka. Dostałem telefon do "ogarnięcia" ale problem jest taki ze nawet nie wiem co to jest.
Wyglad SGS Note.
Pod bateria:
Mobile Phone
Model : GT-9220

Pozdrawiam.
Czytaj więcej : Co to za telefon? | Wyświetlone : 1456 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pytania, problemy

IOcean X8 z 6 calowym ekranem FHD

Wczoraj w chinach miało premierę 5 chińskich słuchawek w tym IOcean X7 Elite z procesorem MTK 6589 quad-core 1,5 GHz, z 2 GB pamięci RAM i wyświetlaczem FullHD.

Obrazek

Premiera tego telefonu została jednak przyćmiona przez informację o młodszym bracie z ogromnym ekranem.
Chiński producent smartfonów pracuje nad urządzeniem iOcean X8, który potencjalnemu nabywcy zaoferuje 6-calowy wyświetlacz wykonany w technologii One Glass Solution (OGS), na którym zobaczymy obraz w rozdzielczości Full HD (1920 x ...
Czytaj więcej : IOcean X8 z 6 calowym ekranem FHD | Wyświetlone : 3411 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Nowości

Mało pamieci na GT-N7100, root, jaki to model ?

Witam Panie i Panów
Wróciłem niedawno z chin i ogólnie nie obeszło się bez przywiezienia gadżetów :)
Kupiłem dla żony Android Note II oczywiście jest to "samsung" pełną gęba. Nie spodziewałem się po nim rewelacji ale ogólnie słuchawka mnie zaskoczyła dobrym wyświetlaczem, żywotnością baterii i stabilnością :)
Jedyny jej problem to mała ilość pamięci wewnętrznej na aplikacje.
Próbowałem przenosić appki na kartę SD ale nic to nie daje :( albo nie chcą się przenieść albo ...
Czytaj więcej : Mało pamieci na GT-N7100, root, jaki to model ? | Wyświetlone : 1347 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pytania, problemy

Oryginalne oprogramowanie samsung a podróbka

Witam, można zrobić coś takiego aby wgrać oryginalne oprogramowanie samsunga galaxy s 3 na podróbkę, tak aby podróbka posiadała wszystkie funkcje oryginału?
Czytaj więcej : Oryginalne oprogramowanie samsung a podróbka | Wyświetlone : 1455 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pytania, problemy

Problem z aparatem Star S5

Po zaledwie 8 dniach czekania przyszedł do mnie z Chin telefonik Star S5.

Ogólnie po 2 dniach zabawy jestem zadowolony, szczególnie ekran robi na mnie wielkie wrażenie.

Mam jednak problem z aparatem.
Ogólnie chodzi o Autofocus, który w trybie Normalnym, działa tak jakby ustawiony był w Macro.

Żeby zrobić ostre zdjecie przedmiotom oddalonym o kilka metrow muszę ostrosc recznie przestawić na niekończoność.

Autofocus dobrze dziala tylko na bliskie obiekty, (tak jak pisalem jakby caly czas ...
Czytaj więcej : Problem z aparatem Star S5 | Wyświetlone : 1491 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

[UMTS] Aero2 wprowadza zabezpieczenie-zabójtsto dla smartów?

Aero2 to chcą wprowadzić zabezpieczenie na tokeny więc raczej nie będzie się dało podłączyć do sieci 3G: UMTS 900 z urządzeń mobilnych tak prędko ponieważ przed podłączeniem w przeglądarce pojawi się token:

Obrazek

więcej o wprowadzeniu planowanego zabezpieczenia:
http://www.wykop.pl/link/1511753/aero2-po-raz-kolejny-utrudnia-polakom-dostep-do-darmowego-internetu/
Czytaj więcej : [UMTS] Aero2 wprowadza zabezpieczenie-zabójtsto dla smartów? | Wyświetlone : 1973 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Obsługa 900Mhz a zasięg 3g

Nie jestem zorientowany w temacie, rozważam zakup THL w100 który nie wspiera pasma 900Mhz, tylko 850 i 2100 Mhz. Wiem, że areo na nim nie odpalę, za to bardziej interesuje mnie internet w play który działa na pasmach 900 i 2100 Mhz. Tutaj pojawia się pytanie, czy obsługa tylko 2100 Mhz wpływa w jakiś sposób na zasięg i dostępność internetu 3g?

Na mapce zasięgu play widać, że większość obszarów poza miastami pokrytych jest tylko pasmem ...
Czytaj więcej : Obsługa 900Mhz a zasięg 3g | Wyświetlone : 1593 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Co to za telefon?

Witam,
od około 2 tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem jakiegoś telefonu xD a dokładniej dostałem w prezencie telefon, wiedziałem, że to podróbka ale nie wiem czego a głupio mi się jest pytać darczyńcy o to, co to jest. Szukam już prawie 2 tygodnie w necie jakiejś informacji co to za model ale na próżno, jak już mi sie wydaje, że to to, to się okazuje że jednak jest sporo różnic między moim tel a tym porównywanym. ...
Czytaj więcej : Co to za telefon? | Wyświetlone : 1534 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pytania, problemy

Wielki problem!

Witam,

Jestem nowy na tym forum. Szukałem trochę lecz nie znalazłem podobnego problemu do mojego. Otóż, mój kolega przywiózł mi zakupiony na statku w Chinach telefon. Niby jest napisane Samsung Galaxy Note 2 GT-N7100, lecz nie jest to oryginalny telefon. Telefon wygląda tak samo jak oryginał wszystkie napisy, ogólny wygląd się zgadzają, jedyne co różni go od oryginały to rysik który w moim telefonie jest zupełnie inny. Telefon chodzi bardzo płynnie lecz mam z nim ...
Czytaj więcej : Wielki problem! | Wyświetlone : 1587 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pytania, problemy

[MOD]MTK6589 GPS szybki fix

FIX GPS - po tym zabiegu u mnie łączy od 15-30s na zewnątrz oraz działa bezproblemowo nie świruje przy nawigacji tak jak wcześniej.

I OPCJA

1. Wchodzimy do menu serwisowego (dzwoniąc pod numer *#15963#* )
Ad.1 Dla innych telefonów uruchamiamy kod serwisowy właściwy dla danego modelu.
2. Przechodzimy do zakładki location i w podmenu location based service
3. Włączamy AGPS(jesli nie było włączone) oraz EPO(zaznaczamy enable epo i auto download ...
Czytaj więcej : [MOD]MTK6589 GPS szybki fix | Wyświetlone : 24965 | Odpowiedzi : 28 | Dział : ROMy i Modyfikacje

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 152328 • Liczba wątków: 4645 • Liczba użytkowników: 39604