Teraz jest 11 cze 2026, o 00:30

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

Wielki problem!

Witam,

Jestem nowy na tym forum. Szukałem trochę lecz nie znalazłem podobnego problemu do mojego. Otóż, mój kolega przywiózł mi zakupiony na statku w Chinach telefon. Niby jest napisane Samsung Galaxy Note 2 GT-N7100, lecz nie jest to oryginalny telefon. Telefon wygląda tak samo jak oryginał wszystkie napisy, ogólny wygląd się zgadzają, jedyne co różni go od oryginały to rysik który w moim telefonie jest zupełnie inny. Telefon chodzi bardzo płynnie lecz mam z nim ...
Czytaj więcej : Wielki problem! | Wyświetlone : 1618 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pytania, problemy

[MOD]MTK6589 GPS szybki fix

FIX GPS - po tym zabiegu u mnie łączy od 15-30s na zewnątrz oraz działa bezproblemowo nie świruje przy nawigacji tak jak wcześniej.

I OPCJA

1. Wchodzimy do menu serwisowego (dzwoniąc pod numer *#15963#* )
Ad.1 Dla innych telefonów uruchamiamy kod serwisowy właściwy dla danego modelu.
2. Przechodzimy do zakładki location i w podmenu location based service
3. Włączamy AGPS(jesli nie było włączone) oraz EPO(zaznaczamy enable epo i auto download ...
Czytaj więcej : [MOD]MTK6589 GPS szybki fix | Wyświetlone : 25073 | Odpowiedzi : 28 | Dział : ROMy i Modyfikacje

[dualsim] Spis telefonów z obsługą aero2

Witam wszystkich, ten temat będzie zawierał spis wszystkich chińskich telefonów obsługujących dualsim i aero2. Wpisujcie w komentarzach czego nie ma na liście. Będę na bieżąco aktualizował temat.

ZTE V970
Lenovo A820

jak do tej pory znalazłem tylko te 2 telefony, czekam na wasze uzupełnienia.
Czytaj więcej : [dualsim] Spis telefonów z obsługą aero2 | Wyświetlone : 1891 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Lenovo P780

Jako, że jest to mój pierwszy post na forum, Witam :)

Ostatnio planuję zakupić nowy telefon na androidzie i zainteresowałem się chińczykami. Szala już przeważała na Lenovo a830, kiedy znalazłem informację o P780 i sytuacja się diametralnie zmieniła :]

Tutaj specyfikacja telefonu:
http://www.fonearena.com/lenovo-p780_3192.html

Główne zalety to:
- wytrzymała bateria
- dobry procesor
- ładny wygląd
- aparat z lampą
(przynajmniej dla mnie)

Jeśli ktoś zamówił ten telefon lub jest ...
Czytaj więcej : Lenovo P780 | Wyświetlone : 29107 | Odpowiedzi : 45 | Dział : Dyskusja o telefonach Lenovo

Neo N003

Sprzedaż Neo N003 oficjalnie rozpocznie się 25 czerwca, prawie miesiąc później niż telefony Jiayu i UMI , jednak ten dodatkowy czas pozwoliło Neo dopracować telefon.

Obrazek

Niespodzianką jest że Neo ostatecznie postanowił rozpocząć sprzedaż ze zaktualizowanym chipsetem MT6589T 1.5GHz! Debiut N003 się opóźnił , ale za to będzie jednym z pierwszych telefonów dostępnych w sprzedaży z procesorem Turbo 1,5 GHz i 2GB pamięcią RAM!

N003 zapowiada się jako jeden z bardziej funkcjonalnych chińskich smartfonów. ...
Czytaj więcej : Neo N003 | Wyświetlone : 5302 | Odpowiedzi : 14 | Dział : Nowości

Goclever Terra 90 + ZTE MF631 = problem z Play

Witam

Wiem, ze to forum bardziej o chinczykach, ale moze tutaj ktos będzie mi w stanie pomoc.
Znajomy podrzucił mi tablet Goclever Terra 90 (android 4.1.1) oraz modem ZTE MF631, żebym uruchomił mu internet z playa. Ustawiłem apn:

nazwa: Play
apn: internet
mcc: 260 (wykryło samo)
mnc: 06 (wykryło samo)
ustawiłem jako aktywny i nic się nie dzieje... przetestowałem na dwóch różnych kartach z Playa i również nie działa.
Dla testu wsadziłem kartę Aero2 i ...
Czytaj więcej : Goclever Terra 90 + ZTE MF631 = problem z Play | Wyświetlone : 2052 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pytania, problemy

[android] Orient N9500 czy jest nowsza wersja romm?

Witam wszystkich.Jestem tu nowy Mieszkam w Niemczech i pare dni temu sprowadziłem z chin
tel.Orient N9500.Numer kompikacji rommu to N9500_20130510.Czy jest już może nowsza i lepsza?Pytam bo mam problem z odbiorem sygnału na operatorze O2 w pierwszym slocie sim.W drugim slocie sim jest karta operatora Lebara i działa ok.Oraz nie mogę złapać sygnału GPS.Oraz telefon cicho dzwoni,a głośność jest na maximum.
Nadmienie iż telefon jest bardzo dobrze wykonany.Bardzo mi się podoba.Jestem zaskoczony chińską jakościa.Prosze o ...
Czytaj więcej : [android] Orient N9500 czy jest nowsza wersja romm? | Wyświetlone : 1433 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pytania, problemy

Huawei Ascend P6

Huawei, które radzi sobie dobrze w Chinach, jest już przygotowany, aby stworzyć konkurencję także na rynkach światowych . Ascend P6 chce udowodnić, że Huawei potrafi produkować nieprzeciętne smartfony, które cechują się dobrym designem i solidnym wykonaniem.

Obrazek

Smartfon ma być napędzany przez czterordzeniowy chipset Hass K3V2 1.5GHz, , 4.7” ekran HD, 2GB RAM, 8GB ROM, 5MP aparat oraz system Android 4.2.2 Jelly Bean. Głównym atutem tego telefonu, jest jego smukła obudowa o grubości wynoszącej ...
Czytaj więcej : Huawei Ascend P6 | Wyświetlone : 1928 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Nowości

THL W11

THL to solidna firma z dobrej jakości telefonami. THL W8 i W9 sprzedają się dobrze, choć niczym szczególnym się nie wyróżniają, wieksze zmiany może przynieść model W11.

Obrazek

Smartfon z przodu ma podobny profil do Oppo Find 5 a tył widać inspiracje czerpane z HTC One.
THL W11 posiadał będzie 5-calowy ekran 1920 x 1080 i kamerę z tyłu o matrycy 13 mega pikseli. Na razie nie wiadomo jaki procesor będzie napędzał ten telefon. ...
Czytaj więcej : THL W11 | Wyświetlone : 3401 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

ładowarka do baterii li-on

Witam, czy są ładowarki do baterii li-on do telefonów, bo coś nie mogę znaleźć
Czytaj więcej : ładowarka do baterii li-on | Wyświetlone : 1484 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 152384 • Liczba wątków: 4647 • Liczba użytkowników: 39612