[MOD]MTK6589 GPS szybki fix

Nie piszemy tutaj o problemach typowych dla poszczególnych modeli telefonów

[MOD]MTK6589 GPS szybki fix

Postprzez ryyyiu » 22 cze 2013, o 20:55

FIX GPS - po tym zabiegu u mnie łączy od 15-30s na zewnątrz oraz działa bezproblemowo nie świruje przy nawigacji tak jak wcześniej.

I OPCJA

1. Wchodzimy do menu serwisowego (dzwoniąc pod numer *#15963#* ) [TYLKO DLA THL W100]
Ad.1 Dla innych telefonów uruchamiamy kod serwisowy właściwy dla danego modelu.
2. Przechodzimy do zakładki location i w podmenu location based service
3. Włączamy AGPS(jesli nie było włączone) oraz EPO(zaznaczamy enable epo i auto download i czekamy aż się pobiorą dane)
4. Instalujemy program gps status & toolbox i włączamy np. nawigację google.

II Opcja:(wymagany ROOT)

1. Przejść do menu/Locations /GPS Sattelites/ włączyć EPO i pobrać dane oraz a-gps

2. Wrzucić ten plik https://dl.dropboxusercontent.com/u/7243958/gps.conf do /system/etc

3. Również zainstalować gps status & toolbox

Autor postu otrzymał pochwałę
Ostatnio edytowano 7 lip 2013, o 23:18 przez ryyyiu, łącznie edytowano 7 razy
ryyyiu
 
Posty: 160
Dołączył(a): 30 maja 2013, o 13:06
Lokalizacja: asdasd
Pochwały: 10

Reklama

Postprzez vdraka » 23 cze 2013, o 02:14

ryyyiu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Kod serwisowy to: *#15963#*

[ Dodano: 2013-06-24, 11:28 ]
Aha, nie mogę zedytować swojego postu - super forum :).

Chciałem dopisać, że ja to już wcześniej miałem ustawione i mi wcale nie pomogło, ale o dziwo, jak po zobaczeniu tego posta wyszedłem na zewnątrz, to w mniej niż minutę złapałem fixa - magia :D
vdraka
 
Posty: 11
Dołączył(a): 12 cze 2013, o 12:11
Lokalizacja: z nienacka

Postprzez bumbum » 24 cze 2013, o 20:32

ciekawe czy na zopo zp810 to zadziała?
Meizu Pro 6 Plus
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1388
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 21:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 38
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
ROM: Flyme 6.1.0.0G

Postprzez naye666 » 25 cze 2013, o 00:47

to jest fix na każy 4ro rdzeniowy MTK 6589, jak i podmiana pliku GPS
naye666
 
Posty: 151
Dołączył(a): 9 lut 2013, o 02:03
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez bumbum » 26 cze 2013, o 20:06

U mnie jest " nie ma takiego numeru", próbowałem obydwa kody
Meizu Pro 6 Plus
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1388
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 21:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 38
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
ROM: Flyme 6.1.0.0G

Postprzez markus70 » 26 cze 2013, o 20:37

bumbum napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Jeśli masz root'a, to MobileUncle Tools i Engineer Mode (MTK), jeśli nie, to kod:
*#*#3646633#*#*
markus70
VIP
 
Posty: 977
Dołączył(a): 31 paź 2012, o 13:15
Lokalizacja: Somewhere in Poland ;)
Pochwały: 19
Telefon:: Z reguły Xiaomi :)

Postprzez bumbum » 27 cze 2013, o 14:28

ten działa.Dzieki. A cos jeszcze mozna zmodyfikować bezpiecznie w tym menu?
Meizu Pro 6 Plus
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1388
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 21:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 38
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
ROM: Flyme 6.1.0.0G

Postprzez markus70 » 27 cze 2013, o 14:39

@bumbum
W 4.2 te opcje są dostępne z poziomu menu. Ustawienia - Dostęp do lokalizacji - Satelity GPS
Co tam ustawiasz, to będzie bezpieczne :-)
markus70
VIP
 
Posty: 977
Dołączył(a): 31 paź 2012, o 13:15
Lokalizacja: Somewhere in Poland ;)
Pochwały: 19
Telefon:: Z reguły Xiaomi :)

Postprzez OtoMis2 » 1 lip 2013, o 13:57

Nie dzialaja te numery. Podaje ze nieprawidlowy numer.
OtoMis2
 
Posty: 18
Dołączył(a): 20 cze 2013, o 21:06
Lokalizacja: polska

Postprzez ryyyiu » 2 lip 2013, o 00:04

"OtoMis2 ten musi działać *#15963#* , wpisz go normalnie w systemowym dialerze(nie używaj żadnych widgetów),a napisz może jakie masz oprogramowanie, bo może starsze, to nie ma tego menu :???
ryyyiu
 
Posty: 160
Dołączył(a): 30 maja 2013, o 13:06
Lokalizacja: asdasd
Pochwały: 10

Postprzez OtoMis2 » 2 lip 2013, o 12:38

^^ Ok, działa. Dzieki.
OtoMis2
 
Posty: 18
Dołączył(a): 20 cze 2013, o 21:06
Lokalizacja: polska

Postprzez ryyyiu » 7 lip 2013, o 22:27

Jeżeli ktoś ma roota, spróbujcie drugiej opcji, teraz po tym zabiegu łapie mi nawet w pokoju gps-a(30-45s), a na zewnątrz(5sekund!)
ryyyiu
 
Posty: 160
Dołączył(a): 30 maja 2013, o 13:06
Lokalizacja: asdasd
Pochwały: 10

Następna strona

Powrót do ROMy i Modyfikacje



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama