Teraz jest 13 sie 2025, o 22:31

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

Haracz na smartfony, komputery

W Polsce chcą wprowadzić podatek od smartfonów, komputerów itp.
Jakby opłata weszła w "życie", to uderzy nas po kieszeni, bo sprzęt podrożeje gdzieś od 10-60 zł, no ale..... zobaczymy.
Ciekawe jakby to było np. ściąganie urządzenia z importu na użytek własny z Chin..?
Warto przeczytać:
Code: Zaznacz cały
http://biznes.interia.pl/wiadomosci/news/kto-zrzuci-sie-na-artystow,1972653
Czytaj więcej : Haracz na smartfony, komputery | Wyświetlone : 1722 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Spyware w smartfonach Lenovo

Jak informuje jeden z użytkowników, stwierdził on na swoim Lenovo P780, że żółtki nas śledzą
Za każdym razem kiedy używa jakiejś aplikacji Lenovo, to dane z telefonu są wysyłane do 4 serwerów zdalnych.
Jeden adres z nich to:

http://ec2-54-251-138-207.ap-southeast-1.compute.amazonaws.com/

Dane są przesyłane w postaci zwykłego tekstu. Zawarte są tam informacje na temat numeru IMEI, modelu oraz wiele innych liczb, które mogą również zawierać dane o lokalizacji i innych.
Jedynym sposobem na zatrzymanie tego jest zablokowanie ...
Czytaj więcej : Spyware w smartfonach Lenovo | Wyświetlone : 1809 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Tanie częśći komputerowe

Witam,

Szukam godnego zaufania sklepu chińskiego z tanimi częściami komputerowymi. Na aliexpress jest mały wybór i ceny wcale nie są konkurencyjne jeśli chodzi o sprzęt komputerowy. Zastanawia mnie dlaczego tak dobre ceny znajdziemy jeśli chodzi o telefony , pendrive , tablety , Biżuteria i odzież a tak mało konkurencyjne lub wręcz nie korzystne jeśli chodzi o laptopy , komputery czy też części komputerowe.
Pozdrawiam
Czytaj więcej : Tanie częśći komputerowe | Wyświetlone : 2549 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Komputery i internet

Voto umi-x2 za 85$, fake ? Pomocy

Witam, znalazłem ostatnio na aukcji aliExpress.com Voto umi-x2 za 85.20$. Zastanawiam się nad kupnem tylko nie wiem czy to jest prawda czy faktycznie jakiś fake ? Oto link do tej aukcji http://www.aliexpress.com/item/Voto-umi ... 39836.html
Prosiłbym o pomoc i o poradę czy rzeczywiście warto ?
Czytaj więcej : Voto umi-x2 za 85$, fake ? Pomocy | Wyświetlone : 7528 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Nowości i warte uwagi telefony z Chin

Wgrywanie ROM emmc

Witam z msc temu kupilem od kumpla co byl w Chinach klon Samsunga S4 niby wszytsko chodzilo ok ale nie dzialal mi GPS i czesc aplikacji z google services, wiec zapragnalem wgrac nowy soft, ogolnie z tego co czytam ludzie wgrywaja i cegłuja sie telefony osobiscie sie z tym nie spotkalem bo za kazdym razem co wgrywam pre sp tools rom to jesli cos nie pasuje pluje blad, czasem nie chcce sie podlaczysc/wlaczyc wystarczy po ...
Czytaj więcej : Wgrywanie ROM emmc | Wyświetlone : 3247 | Odpowiedzi : 10 | Dział : ROMy i Modyfikacje

Huawei Honor 3C - nadchodzi pogromca Xiaomi Hongmi !!

Nowy Huawei Honor 3C zakończył właśnie proces certyfikacji ! Zapowiadany w cenie ok. 160$ nowy budżetowiec Huawei ma być pogromcą Xiaomi Hongmi/Red Rice !
Obrazek

Nowy zawodnik Huawei ma mieć najnowszy 4 rdzeniowy MTK 6588 - to 4 rdzeniowa wersja MTK 6592 Octacore, 2GB RAM,tylną kamerę 8MP i przednią 5MP a do tego obudowę ze stopu magnezowo-aluminiowego !! Czekamy z niecierpliwością na ten model, który pobije nie tylko Xiami Hongmi ale niewątpliwe także resztę Chińskiej ...
Czytaj więcej : Huawei Honor 3C - nadchodzi pogromca Xiaomi Hongmi !! | Wyświetlone : 1487 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Nowości

Xiaomi buduje modularny smartfon !!

Pamiętacie incjatywę znaną pod nazwą projekt ARA ? Wygląda na to że inżynierom Xiaomi przypadła do gustu ta idea i postanowili opracować własną wersję modularnego smartfonu pod nazwą Magic Cube !
Obrazek
Obrazek

Tak samo jak w przypadku projektu ARA będziemy mogli składać smartfon z dowolnych modułów lub łatwo go modernizować : potrzebujesz większej baterii? nic prstszego - wystarczy włożyć odpowiedni moduł, nie chcesz aparatu a za to wolisz lepszą jakość muzyki i wiece3j pamięci ...
Czytaj więcej : Xiaomi buduje modularny smartfon !! | Wyświetlone : 1442 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Nowości

Znamy cenę VIVO Xplay 3S !

Znamy już cenę nowego flagowca VIVO ! I niestety nie będzie ona niska.
Obrazek

Nowy flagowiec VIVO będzie kosztował 4498 Yuan(740$) w wersji 32GB oraz 4999 Yuan(823$) w wersji 64GB. Cóż, patrząc na parametry Xplay 3s cena nie wydaje się przesadzona.
Czytaj więcej : Znamy cenę VIVO Xplay 3S ! | Wyświetlone : 1188 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

lenovo a830 za 600 zł. możliwe?

Code: Zaznacz cały
http://allegro.pl/lenovo-a830-czarny-od-firmy-bez-oplat-i3787331491.html

Znalazłem oto coś takiego. sprzedawca twierdzi że zwraca vat w razie dodatkowych opłat, a cena telefonu atrakcyjna. czy ktoś może coś kupował u tego pana? komentarze ma raczej dobre i było też wspomniane o zwrocie vatu - zwrócił dodatkowe koszty. dziwne jak na taki telefon.

@edit: aż napisałem do ziomeczka, bo nie chce mi sie wierzyć...
Czytaj więcej : lenovo a830 za 600 zł. możliwe? | Wyświetlone : 2131 | Odpowiedzi : 10 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

ROM Lenovo A390 j. polski TUTORIAL

INSTRUKCJA WGRYWANIA CWM RECOVERY ORAZ ROMU Z J. POLSKIM DO LENOVO A390

Oczywiście nie ponoszę odpowiedzialności za Twoje czyny, wszystko robisz na własną odpowiedzialność.

Witajcie. Jako iż nie dawno dostałem ten telefon w ręce ale nie miał romu z językiem polskim i bardzo ciężko było mi go zdobyć ale zakasałem rękawy i się udało.
Teraz wstawiam linki i instrukcję wgrywania, zatem do dzieła.

Potrzebne będą:
-aplikacja Mobileuncle Tools https://www.dropbox.com/s/pqbmai8vy5ix4c3/com.mobileuncle.toolbox-327-v20130809v2.9.5.apk
-CWM Recovery https://www.dropbox.com/s/gi0y84uyedou1yl/Lenovo-A390-CWM-6012-recovery-by-Cappa72-v2.img
-ROM w ...
Czytaj więcej : ROM Lenovo A390 j. polski TUTORIAL | Wyświetlone : 8621 | Odpowiedzi : 23 | Dział : Lenovo A390

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 164964 • Liczba wątków: 5375 • Liczba użytkowników: 39580