• Reklama

Zablokowany ekran w chińskim i9300

Forum o telefonach na dwie karty SIM

Zablokowany ekran w chińskim i9300

Postprzez slaweczek » 5 sie 2013, o 10:39

Witam Wszystkich i pozdrawiam.
Jestem nowy na Tym Forum, więc proszę o wyrozumiałość, jeśli piszę w nie właściwym wątku, to z góry przepraszam i proszę Moderatorów o przeniesienie do właściwego wątku.
Przejdźmy do sedna.
Zakupiłem w kraju Kwitnącej Wiśni takie oto urządzenie: http://starm.otwarte24.pl/204,i9300-Red ... -PL-z-Chin .

Wszystko chodziło mniej więcej ok, do czasu jak dzieciak 3 razy błędnie wpisał kod odblokowania ekranu. Teraz nie da się go odblokować. Telefon pyta o login i hasło do konta google, w celu zresetowania kodu, jednak nie reaguje na nie.

Chciałem zrobić WIPE DATA (jak na telefonach z androiem), ale za nic w świecie nie mogę uruchomić trybu recorwery. Zacząłem się zastanawiać czy on w ogóle ma androida, ponieważ czytając wątki na forum dowiedziałem się że te telefony mogą mieć jawe z nakładką, wyglądającą jak android.

Czy jest jakiś sposób na wgranie jakiegoś romu do tego telefonu, jeśli jak to skąd pobrać i jak wgrać, lub czy znacie jakiś sposób na odblokowanie ekranu i zresetowanie kodu blokującego ekran??

Pozdrawiam.
slaweczek
 
Posty: 4
Dołączył(a): 5 sie 2013, o 10:15

Reklama

Re: Zablikowany ekran w chińskim i9300

Postprzez markus70 » 5 sie 2013, o 11:29

off-topic
Kraj Kwitnącej Wiśni to Japonia

A miałeś dostęp do Google Play?

I będę z uporem powtarzał - nie kupujemy telefonów z Chin poniżej 100 USD
markus70
VIP
 
Posty: 977
Dołączył(a): 31 paź 2012, o 13:15
Lokalizacja: Somewhere in Poland ;)
Pochwały: 19
Telefon:: Z reguły Xiaomi :)

Re: Zablikowany ekran w chińskim i9300

Postprzez slaweczek » 6 sie 2013, o 00:22

Nie wiem czy był dostęp, poniewaz nie zdazylem sie nim wiele pobawić jak dzieciak dał rade zablokowac telefon;)
slaweczek
 
Posty: 4
Dołączył(a): 5 sie 2013, o 10:15

Re: Zablikowany ekran w chińskim i9300

Postprzez existe » 6 sie 2013, o 01:42

jesli ma analog TV + antenka, to dla mnie jest to telefon z java
aby wejsc w tryb fabryczny - trzeba wlaczyc fona trzymajac 3 rozne klawisze wcisniete - tak robiles ?
(najczesciej wolume up + menu + power) i trzymac az cos sie pojawi na ekranie
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2222
Dołączył(a): 12 cze 2012, o 08:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 58
Telefon:: byl:米jest redmi5plus
ROM: miui10

Re: Zablikowany ekran w chińskim i9300

Postprzez slaweczek » 6 sie 2013, o 22:56

Tak wlasnie robilem. I jedyne co sie dzeje w reakcji na 3 przyciski to po prostu sie tel. włącza.
Tez mi się wydaje ze to jest java.
Nie ma jakiegos sposobu na zresetowanie blokady ekranu?
slaweczek
 
Posty: 4
Dołączył(a): 5 sie 2013, o 10:15

Re: Zablikowany ekran w chińskim i9300

Postprzez existe » 7 sie 2013, o 18:44

a nie masz gdzies na obudowie/ z boku, malutkiego otworka wlasnie do resetu ? taki otworek aby wlozyc spinacza :-))

z dziwnych kombinacji to widzialem kiedys: Press and Hold Vol+ and Vol- and press power On Button

sa rozne kody do resetu, ale wpisuje sie je jakby dzwoniac, a Ty jak rozumiem nie masz dostepu do "dzwonienia" ???
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2222
Dołączył(a): 12 cze 2012, o 08:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 58
Telefon:: byl:米jest redmi5plus
ROM: miui10

Re: Zablikowany ekran w chińskim i9300

Postprzez slaweczek » 9 sie 2013, o 08:48

Niestety nie mam zadnego przycisku do resetu na obodowie ani pod klapka. Robilem juz rozne kombinacje przyciskami. A co do kodu, to może by dalo rade, ponieważ moge włączyć polaczenia alarmowe i tam pokazuje sie klawiatura, z tym ze na klawiszach dostepne są oczywiscie cyfry, gwiazdka* ale brak jest krzyżyka #.
slaweczek
 
Posty: 4
Dołączył(a): 5 sie 2013, o 10:15

Re: Zablikowany ekran w chińskim i9300

Postprzez bolus299 » 29 wrz 2013, o 11:58

Witam mam ten sam problem z i9500, włożyłem kartę sim i tel. ruszył tylko pojawił się następny problem z tel.
można dzwonić lecz nikt się do mnie się nie dodzwoni. Można sprawdzić w log połączenia kto do mnie dzwonił.
Przywróceń ustawień fabrycznych nie można zrobić tel. pozostawiłem na 15 min. i skończyło się odłączeniem baterii.
bolus299
 
Posty: 1
Dołączył(a): 19 lut 2013, o 14:04
Lokalizacja: internet


Powrót do Dual SIM



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama