Teraz jest 25 kwi 2025, o 19:51

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

Smartfony z ośmiordzeniowym procesorem MediaTek MT659X

Witam

Mamy już temat "Smartfony z czterordzeniowym procesorem MediaTek MT6589" najwyższa pora na temat o nowych urządzeniach.

Na początek trochę informacji o najnowszej rodzinie SoC firmy Mediatek.

Obrazek

Nowe 8-rdzeniowe działają (podobnie jak procesory serii MT6589) na rdzeniach Cortex A7 wyprodukowanych w technologii 28nm. Każdy rdzeń może pracować z maksymalnym taktowaniem 2GHz. Jest to pierwszy układ na rynku posiadający aż 8 rdzeni A7.

Poniżej porównanie nowych układów Mediatek:

Obrazek

Zamiast SGX544 zastosowany nowe GPU - ...
Czytaj więcej : Smartfony z ośmiordzeniowym procesorem MediaTek MT659X | Wyświetlone : 19238 | Odpowiedzi : 17 | Dział : Nowości i warte uwagi telefony z Chin

Jaki smartfon warto kupić na aliexpress?

Witam wszystkich!

Od dłuższego czasu interesuje mnie opcja zakupu nowego smartfona bo mój Samsung już ledwo daje radę.
Zainteresowałem się zakupem chińskiego smartfona ze względu na cenę ale zacząłem czytać wątki na forum o oszukanych parametrach i trochę zbaraniałem!

Najpierw szukałem jakiegoś klona Galaxy S4 (np coś od STAR) ale czytam coraz więcej wątków o tym, że nie warto brać klona..

Interesuje mnie aby smartfon miał:
2GB RAM,
Quad Core,
Ekran od 4,3" ale nie ...
Czytaj więcej : Jaki smartfon warto kupić na aliexpress? | Wyświetlone : 4818 | Odpowiedzi : 22 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

IOcean X8 Procesor 8X2,0GHz, HFD 1920 x 1080

O IOcean X8 pisaliśmy już kilka miesięcy temu, ale teraz jest już wiadomo więcej na temat tego telefonu. IOCean X8 z pewnością ma duży wyświetlacz o wymiarach 5,7- lub 6 Cali, OGS, w rozdzielczość 1920 x 1080 , pokryty szkłem Gorilla 3 generacji i może być obsługiwany w rękawiczkach.

Obrazek

W iOcean wiedzą że sam 8-rdzeniowy procesor nie wystarczy aby odnieść sukces na chińskim rynku. W słuchawce zastosowano szkło z obu stron i ramy ze ...
Czytaj więcej : IOcean X8 Procesor 8X2,0GHz, HFD 1920 x 1080 | Wyświetlone : 1501 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

Xiaomi Hongmi 1S z procesorem MT6588 w sprzedaży od Marca

Czterordzeniowy Hongmi jest najtańszym telefonem Xiaomi dostępnym w sprzedaży, ale to zmieni się w najbliższych tygodniach z powodu uruchomia Xiaomi Hongmi 2 i Xiaomi Hongmi 1S!

Obrazek

Xiaomi Hongmi 1S będzie niskobudżetowym telefonem wyposażonym w czterordzeniowy chipset MT6588 z grafiką Mali 450 600MHz i ekranem FHD 1080.

O układzie MT6588, możecie wiedzieć bardzo mało, w rzeczywistości jest to ośmiordzeniowy procesor MT6592, wersja quad-core, który korzysta z procesu produkcyjnego 28-nanometrów, oparty na architekturze cortex A7, pracuje ...
Czytaj więcej : Xiaomi Hongmi 1S z procesorem MT6588 w sprzedaży od Marca | Wyświetlone : 1477 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Nowości

Skradziony chinczyk

Siemno, miał ktoś taką sytuację? Na pudełku jest IMEI albo coś w tym stylu? Bo ukradli mi telefon i teraz pytanko co robić? Szkoda Cubota :(
Czytaj więcej : Skradziony chinczyk | Wyświetlone : 2743 | Odpowiedzi : 13 | Dział : HydePark

ZOPO ZP980 + octacore, wyświetlacz 1920 x 1080 LTPS

ZOPO ZP980 + jest zaktualizowaną wersję popularnego ZP980 który został uruchomiony w zeszłym roku z 5-calowym wyświetlaczem 1080 i procesorem quad-core. Nowy model ma kilka aktualizacji takich jak 8-rdzeniowy procesor 1.7GHz , i 14-megapikselowy aparat z tyłu (F2.2, choć na zdjęciach widać jednostkę 8MP).

Obrazek

Najbardziej zaskakuje cena za Zopo ZP980 + która została ustalona na poziomie tylko 999 juanów (165 dolarów), do sprzedaży w Chinach!
Przed uruchomieniem ZP980+ to Coolpad Halo F1 był jednym ...
Czytaj więcej : ZOPO ZP980 + octacore, wyświetlacz 1920 x 1080 LTPS | Wyświetlone : 1396 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

KONKURS Do wygrania kupony na telefony 8-rdzeniowe z MTK6592

Geekbuying.com i telchina.pl zapraszają do wzięcia udziału w drugim konkursie w którym do wygrania są kupony geekbuying.com na zakupy telefonów z 8-rdzeniowym procesorem MTK6592 np. zopo zp998, ZOPO ZP980+, THL T100S, THL T200, JIAKE V8, Ulefone U692 itp.
Jak widać lista dostępnych telefonów w sklepie sponsora jest dość spora.
http://promotion.geekbuying.com/promoti ... tacore0114
Jest to idealna okazja do zakupu ośmiordzeniowego telefonu w dobrej cenie.
Zachęcam też do dyskusji na temat ...
Czytaj więcej : KONKURS Do wygrania kupony na telefony 8-rdzeniowe z MTK6592 | Wyświetlone : 7386 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Sprawy organizacyjne forum

Uniwersal Wireless Charger

Uniwersal Wireless Charger - czyli ładowarka bezprzewodowa do wiekszości telefonów,

czy ktoś używa, testował ??
Czytaj więcej : Uniwersal Wireless Charger | Wyświetlone : 1942 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Nowości i warte uwagi telefony z Chin

8-rdzeniowy iOcean X7S Elite od 21 stycznia za 230 dolarów.

iOcean postanowił zaktualizować swój dotychczasowy flagowy model wyposażając go w 8-rdzeniowy procesor, telefon przyjął nazwę iOcean X7S Elite.

Obrazek

Telefon iOcean X7, przysporzył firmie wielu fanów zaraz po debiucie z początkiem ubiegłego roku. Obecna aktualizacja oznacza że X7S Elite jest wizualnie identyczny z oryginalnym telefonem, a zmiany są tylko na poziomie sprzętowym.
Procesor w iOcean X7S Elite to Mediatek taktowany zegarem 1,7GHz, to ta sama jednostka którą widzieliśmy w Zopo ZP998 i THL T100S. Procesor ...
Czytaj więcej : 8-rdzeniowy iOcean X7S Elite od 21 stycznia za 230 dolarów. | Wyświetlone : 1523 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

Awaria AREO2 w całym kraju

Nastąpiła awaria AREO2 w całym kraju,
Nadal występują utrudnienia w dostępie do internetu w niektórych rejonach Polski.

Code:
http://www.wykop.pl/ramka/1818884/powazna-awaria-sieci-aero2-13-stycznia-2014/

Code:
http://www.telix.pl/artykul/awaria-sieci-aero2-w-calym-kraju?-3,58976.html
Czytaj więcej : Awaria AREO2 w całym kraju | Wyświetlone : 943 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Pytania, problemy

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165492 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39569