Lenovo A830

Re: Lenovo A830

Postprzez hck » 13 wrz 2013, o 16:08

To ja też swoje "odczucia" po kilku dniach :
Miałem resety kart, ale przełożyłem PLAY do 1 slotu i minęło..
Bluetooth działa (słuchawka) ale jak dzwonię na 2G nie na 3G. Nie wiem od czego to zależy ale tak zauważyłem. Przy 3G niweluje mi zasięg do zera, robi się czerwona i rozłącza rozmowę.

Ogólnie wszystko jest OK, bateria czasami spada o kilka procent nie wiadomo dlaczego, chociaż zauważyłem że są trzy opcje które zżerają baterię:

1. Tryb gotowości 28%
2. Telefon nieaktywny 28%
3. Wi-Fi 28%

Jeśli wiecie jak te dwie pierwsze zniwelować do mniejszego zżerania to będę wdzięczny. Wifi ma w opcjach żeby było nieaktywne jak nie jest używane, ale chyba nie działa bo w ciągu dnia nieużywane też zabrało mi 28%. Na wifi działają widżety z pogodą może dlatego że się aktualizują..ale żeby aż tyle?

Z zakupu jestem zadowolony, telefon działa szybko, nie zacina się. Fakt że na górnej krawędzi ekranu jest biała kreska jakby prześwit, ale ogólnie to nie przeszkadza w użytkowaniu i widać tylko pod dużym kątem. Trochę denerwuje mnie odbieranie telefonu bo nie ma "przycisku" odbierz tylko trzeba przesunąć pokazującą się ikonkę telefonu w prawo(odbierz) lub w lewo(nie odbieraj) . ale zapewne to wina lub zaleta softu i da się przyzwyczaić.
Fajne jest to że przyciski głośności są odczuwalne bez szukania ich palcem. W kieszeni można zmienić głośność bez wyciągania telefonu.

Narazie to wszystko. hej
hck

Re: Lenovo A830

Postprzez Trochim » 26 wrz 2013, o 19:01

Witam, czy ktoś może podać link do sterowników pod win xp. Nigdzie nie mogę znaleźć działających. Z góry dzięki.
Trochim

Poprzednia strona

Powrót do Dyskusja o telefonach Lenovo