Teraz jest 27 kwi 2026, o 06:35

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

Leagoo Lead 2

Telefon nowy, na drugi dzień po zakupie przestał działać klawisz "wstecz" na panelu dotykowym pod ekranem. Home i settings działają , ekran też i cała reszta funkcji a strzałka w ogóle nie reaguje. Próbowałem restartować, przywracałem ustawienia fabryczne, zainstalowałem aktualizację ze strony leagoo i dalej nic. Czy może to być jakiś problem z softem czy uszkodzenie panelu dotykowego? Czy da się to naprawić u nas czy odsyłać słuchawkę do chińczyka.
Telefon kupiony na geekbuying - ...
Czytaj więcej : Leagoo Lead 2 | Wyświetlone : 1792 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Pytania, problemy

Desay Mirror X5 najtańszy smartfon pokryty szkłem szafirowym

W momencie gdy większość świata oczekuje od znanych producentow spopularyzowania szkła szfirowego do pokrycia wyświetlaczy smartfonów to chińscy wytwórcy nie mają zamiaru czekać i prezentują takie oto perełki

Obrazek
Obrazek

Desay Mirror X5 to telefon którego 5calowy ekran jest pokryty szkłem szafirowym a dla wzmocnienia odczucia że mamy doczynienia z produktem luksusowym i dopracowanym producent pokusił się również o wykonanie tylnego panelu ze szkła. Całość uzupełnia metalowa obwódka. Jak dotąd jest to chyba najtańszy telefon ...
Czytaj więcej : Desay Mirror X5 najtańszy smartfon pokryty szkłem szafirowym | Wyświetlone : 1720 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Nowości

Coś chce się instalować

Na mojego ZTE V5 po połączeniu z netem przez wi-fi przychodzą wiadomości/programy o nazwie Du SpeedBooster i POP STAR.
Dla bezpieczeństwa zablokowałem możliwość instalowania aplikacji z nieznanych źródeł i tak się tego pozbywam.
Oprogramowanie to nubia UI, Android 4.4.2. Takie Chińczyk przysłał i nic nie zmieniałem.
Ki diabeł?
Czytaj więcej : Coś chce się instalować | Wyświetlone : 3265 | Odpowiedzi : 12 | Dział : Pytania, problemy

Alcatel Pixi 3

Firma Alcatel znana też jako TCL na zbliżających się targach CES w Las Vegas przedstawi smartfona który będzie oferował wybór pomiędzy trzema systemami operacyjnymi.
Alcatel Pixi 3 to słuchawka dla początkującego użytkownika, a będzie ona zarządzana za pomocą Androida, Windows Phona-a lub Firefox OS.
Na tą chwilę certyfikat FCC (amerykańskiej komisji ds regulacji radia , telewizji i telefonii komórkowej) uzyskał telefon z Androidem a modele z windows i firefoxem są następne w kolejce.
Wstępne informacje ...
Czytaj więcej : Alcatel Pixi 3 | Wyświetlone : 1995 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Nowości

[Wątek roboczy] Tworzymy FAQ dotyczące problematyki zakupów

Szanowni użytkownicy forum.

Forum Telchina.pl cieszy się dużym powodzeniem, nowych użytkowników przybywa. To cieszy, ale rodzi też pewien problem: jest grupa tematów, które poruszane są wciąż od nowa, niezależnie od tego jak często są omawiane. To niestety powoduje bałagan, zbędne dyskusje, irytację użytkowników muszących po raz n-ty odpowiadać na te same pytania. W związku z powyższym postanowiliśmy stworzyć FAQ dla szeroko pojętych zakupów w Chinach. Coś na wzór FAQ powstało już w wątku:

...
Czytaj więcej : [Wątek roboczy] Tworzymy FAQ dotyczące problematyki zakupów | Wyświetlone : 30233 | Odpowiedzi : 32 | Dział : Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI

OnePlus Two przedsprzedaż w geekbuying za 538,19$

Dzięki przedsprzedaży w sklepie geekbuying możemy poznać więcej szczegółów na temat OnePlus Two.
Obrazek

OnePlus Two zostanie wyposażony w 5,5-calowy wyświetlacz LTPS w rozdzielczości Full HD (1920 x 1080 pikseli), czterordzeniowy procesor Qualcomm Snapdragon 805 z zegarem 2,7 GHz. Za grafikę odpowiedzialny będzie układ Adreno 420, ponadto słuchawka będzie posiadała 3 GB pamięci RAM i 64 GB pamięci wewnętrznej.

OnePlus Two posiada aparat główny o matrycy 16 megapikseli oraz 5 MPx do wideorozmów. Za komunikację ...
Czytaj więcej : OnePlus Two przedsprzedaż w geekbuying za 538,19$ | Wyświetlone : 5891 | Odpowiedzi : 14 | Dział : Nowości

Międzynarodowe Targi Innowacji Las Vegas CES 2015

Jak zapewne wiecie już 6 stycznia w Las Vegas rozpoczyna się CES 2015. Już dzień wcześniej, w poniedziałek odbędzie się konferencja inauguracyjna na której możemy spodziewać się wstępnych informacji o tym co zobaczymy na targach. Targi te to okazja na przedstawienie wszystkich nowinek, koncepcji i projektów ze świata technologii.
My skupimy się oczywiście na smartfonach.
Wszelkie informacje o tym co na CES zobaczymy opierają się głównie na pogłoskach i domysłach sporadycznie popartych zdjęciami rzekomych nowości. ...
Czytaj więcej : Międzynarodowe Targi Innowacji Las Vegas CES 2015 | Wyświetlone : 1953 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

Zte Red bull v5

Witam mam jedno pytanko przed zakupem. Słyszałem że są 2 wersje tego telefonu i w jednej nie będę miał sygnału czyż nie? Wersja którą chce kupić ma 2gb ram. Czy to ta dobra wersja?
Czytaj więcej : Zte Red bull v5 | Wyświetlone : 1729 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Pytania, problemy

MT 6592 z dobrym GPS

Witam. Poszukuje informacji ktory telefon na MTK 6592 octacore mial dobry GPS.
Poszukuje do mojego G4s anteny z innego tel mimo ze bedzie to wymagalo lutowania/ciecia.
tasiemki miedziane i druciki widzialem lecz szukam jeszcze lepszego efektu.
Pozdrawiam.
Czytaj więcej : MT 6592 z dobrym GPS | Wyświetlone : 2291 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Xiaomi Redmi Note 2

Znany nam dobrze chiński producent elektroniki użytkowej, Xiaomi, najprawdopodobniej juz około 15 stycznia 2015 wypuści na rynek swój kolejny smartfon: Redmi Note 2.
Według nieoficjalnych informacji będzie to słuchawka Xiaomi mająca oferować dobrą jakość i efektywność za niedużą cenę. Wygląda na to że będzie on oferował 5,5 calowy ekran w jakości 1080p z 2GB RAM i 16ROM. Za zasilanie odpowiadać będzie bateria 3100mAh. Znajdziemy tam też aparat główny 13mpx i frontowy 5mpx. Wygląda na to ...
Czytaj więcej : Xiaomi Redmi Note 2 | Wyświetlone : 2618 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Nowości

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 152328 • Liczba wątków: 4645 • Liczba użytkowników: 39604