Teraz jest 9 sie 2025, o 19:57

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

Kamera sportowa od Xiaomi za mniej niż 100 dolarów

Xiaomi które dotąd kojarzyliśmy głównie z szerokiej oferty smartfonów wprowadza do sprzedaży kamerę sportowę „Yi Action Camera” Jest ona wyposażona w 16 megapikselową matrycę Sony Exmor R BSI CMOS i obiektyw o jasności f/2.8 oraz kącie widzenia 155 stopni.
Xiaomi Yi Action Camera może nagrywać filmy w standardzie Full HD z prędkościami 60, 48, 30, oraz 24 kl/s. Przy użyciu standardu HD (720p) nagramy wideo z prędkością nawet 120 kl/s. Xiaomi Yi Action Camera wykonuje ...
Czytaj więcej : Kamera sportowa od Xiaomi za mniej niż 100 dolarów | Wyświetlone : 3894 | Odpowiedzi : 19 | Dział : Nowości

OnePlus One oficjalnie w Polsce

Niemal rok temu bo w kwietniu 2014 zadebiutował OnePlus One zwany pogromcą flagowców. Niestety od samego początku dostępnośc telefonu jest mocno ograniczona. Obowiązywał system zaproszeń, ale mimo to nie do wszystkich krajów była realizowana wysyłka. Teraz to się zmieni, telefon będzie dostępny w całej Europie.
Obrazek

OnePlus będzie teraz sprzedawał One we wszystkich krajach UE . Firma będzie gospodarzem wydarzenia w Budapeszcie, Warszawie i Pradze, gdzie będzie można poznać więcej szczegółów. W poniedziałek 9 marca, ...
Czytaj więcej : OnePlus One oficjalnie w Polsce | Wyświetlone : 5836 | Odpowiedzi : 28 | Dział : Nowości

1% z podatku

Witajcie.
Piszę z prośbą od kuzynki mojej żony.
Jako, ze przyszedł wspaniały okres rozliczeń podatkowych i można przekazać 1% na OPP. Jeśli nie chcesz, żeby ten 1% nie zginął w dziurze budżetowej to proszę przeczytaj tekst poniżej.

Jest to kuzynka mojej żony chorująca na SM stwardnienie rozsiane.

"PRZECZYTAJ MNIE
:-)

Jestem chora na przewlekłą, nieuleczalną chorobę jaką jest stwardnienie rozsiane (SM). W związku z tym, jak co ...
Czytaj więcej : 1% z podatku | Wyświetlone : 2239 | Odpowiedzi : 3 | Dział : HydePark

NUBIA Z9 - napędzana przez Snapdragon'a 810

Qualcomm Snapragon 810 będzie napędział najnowsze Nubie, wyposażony w cztery rdzenie główne zbudowane na architekturze ARM Cortex-A57 o częstotliwości taktowania 2.0 GHz oraz cztery pomocnicze opierające się o architekturę ARM Cortex-A53, zaś za grafikę odpowiada chip graficzny Adreno 430, który względem Adreno 420. Wsparcie ze strony 3-gigabajtowej pamięci operacyjnej RAM typu LPDDR3 o częstotliwości taktowania 1866 MHz.

Dostępne warianty 32/64/128 GB wewnętrznej pamięci, podczas gdy Nubia Z9 Max ma być oferowana wyłącznie z 32-gigabajtową pamięcią ...
Czytaj więcej : NUBIA Z9 - napędzana przez Snapdragon'a 810 | Wyświetlone : 4769 | Odpowiedzi : 16 | Dział : Nowości i warte uwagi telefony z Chin

Rootowanie

Znalazłem w sieci plik RomasterSu_2.1.5_150213_2075.apk, którym można rootować większość telefonów z Androidem (8000 urządzeń). Jest też iRoot_1.7.9 do instalowania z komputera. Ponieważ program ten jest w j. chińskim, dla mnie zupełnie nieprzydatny i po zainstalowaniu dałem sobie z nim spokój. Natomiast posłużyłem się stroną http://maciejkubiak.komorkomania.pl/936 ... ch-samsung i zainstalowałem programy użytkowe, które tam są opisane. Za pomocą Clean Master usunąłem chińskie, pozostawiając podstawowy - ROOT. Zainstalowałem na MT7007 - ...
Czytaj więcej : Rootowanie | Wyświetlone : 2163 | Odpowiedzi : 0 | Dział : ROMy i Modyfikacje

ZTE Grand S3 ze skanerem tęczówki oka

ZTE to największy chiński producent elektroniki i liczący się producent telefonów. Na targach w Barcelonie zaprezentował smartfon Grand S3 który wyróżnia się na tle konkurentów za sprawą skanera tęczówki oka.
Obrazek

ZTE Grand S3 posiada 5.5-calowy wyświetlacz Full HD i czterordzeniowy procesor Snapdragon 801 2.5 GHz, z układem graficznym Adreno 330 , 3 GB pamięci RAM i 16 GB pamięci na dane z możliwością rozbudowy poprzez slot kart microSD. Aparat tylny z podwójną lampą LED ...
Czytaj więcej : ZTE Grand S3 ze skanerem tęczówki oka | Wyświetlone : 3348 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Nowości

ECOO E04 64bit, LTE 2GB RAM za 670zł!!

Chiny obfitują w wielu producentów smartfonów i stale przybywa kolejnych. Nowe marki aby zaistnieć na rynku muszą oferować niskie ceny, wysoką specyfikację i atrakcyjny wygląd. Jednym z takich urządzeń jest ECOO E04

Obrazek

ECOO E04 został wyposażony w 5.5 calowy wyświetlacz IPS w rozdzielczości FullHD (1920 x 1080 pixeli) pod którym kryje się tajwański ośmiordzeniowy 64 bitowy procesor MediaTek MT6752 o taktowaniu 1.7GHz, układ graficzny to ARM MALI-T760. Smartfon posiada 2 GB pamięci RAM i ...
Czytaj więcej : ECOO E04 64bit, LTE 2GB RAM za 670zł!! | Wyświetlone : 2592 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Nowości

Lenovo A7000 z systemem audio Dolby Atmos

Podczas tegorocznych targów Mobile World Congress firma Lenovo już drugi raz zaskoczyła uczestników. Za pierwszym razem był to fotograficzny VIBE Shot, a dziś zaprezentowano pierwszy na świecie smartfon z systemem dźwięku Dolby ATMOS.

Obrazek

Dolby Atmos to system zbliżony do dźwięku przestrzennego, ale stosowany w urządzeniach przenośnych. Dolby Atmos zaoferuje lepszy dźwięk przestrzenny nawet przy użyciu podstawowych słuchawek, ale najlepsze efekty usłyszymy po podłączeniu do instalacji kina domowego.

Ponadto telefon wyposażono w 5.5-calowy wyświetlacz IPS ...
Czytaj więcej : Lenovo A7000 z systemem audio Dolby Atmos | Wyświetlone : 2313 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Nowości

Lenovo VIBE Shot i Lenovo A7000

W ostatnim czasie Lenovo awansował na trzecią pozycję wśród największych producentów smartfonów. Całkiem niedawno podczas CES 2015 w Las Vegas ogłosił debiut kilku nowych modeli wraz z interesującymi tabletami a teraz podczas trwających właśnie targów w Barcelonie Lenowo zaprezentowało kolejne dwa smartfony. Jest to VIBE Shot dla fanów fotografii i A7000.

Lenovo VIBE Shot to smartfon pozwalający zapomnieć o noszeniu ze sobą aparatu fotograficznego. Smartfon ten jest wyposażony w 16megapikselowy aparat z 6 elementowym obiektywem, ...
Czytaj więcej : Lenovo VIBE Shot i Lenovo A7000 | Wyświetlone : 1763 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Nowości

Zabezpieczenie domku jednorodzinnego

Hej,
Czy interesował się ktoś z was systemami zabezpieczającymi domy przed włamaniem? Jakieś alarmy / kamery ip itp. ?
Potrzebowałbym czegoś takiego, a jestem zielony w temacie i w sumie nie wiem, gdzie się udać, żeby na ten temat poczytać.

Pozdrawiam
Czytaj więcej : Zabezpieczenie domku jednorodzinnego | Wyświetlone : 1880 | Odpowiedzi : 8 | Dział : HydePark

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 164960 • Liczba wątków: 5375 • Liczba użytkowników: 39580