MTK6582 MTK6589 MTK6592 ROOT w ThL T6 Pro

Nie piszemy tutaj o problemach typowych dla poszczególnych modeli telefonów

MTK6582 MTK6589 MTK6592 ROOT w ThL T6 Pro

Postprzez frozz23 » 8 sty 2015, o 23:29

Witam, nie wiem czy piszę w dobrym dziale, jeżeli nie prosze przenieść mój temat do odpowiedniego. Zakupiłem na Gearbest ThL T6 Pro, będę chciał go zrootować, czy mogę do tego użyć następującej aplikacji? Nigdy tego nie robiłem, a nie chce uceglić nowego telefonu

http://www.chinaphonearena.com/forum/Th ... 7-MTK6589T
frozz23
 
Posty: 23
Dołączył(a): 18 cze 2014, o 18:55
Telefon:: Xiaomi

Reklama

Re: MTK6582 MTK6589 MTK6592 ROOT w ThL T6 Pro

Postprzez coobah » 14 sty 2015, o 07:22

Nie wiem czy to samo jest pod podanym przez Ciebie linkiem, ale ściągnij paczkę z poniższego linku, zastosuj się do zawartej w niej instrukcji i musi się udać.
U mnie poszło bez problemu.

http://bicgatephone.blogspot.com/2014/0 ... k6592.html
Avatar użytkownika
coobah
 
Posty: 149
Dołączył(a): 3 lis 2014, o 10:12
Pochwały: 6
Telefon:: GALAXY A5

Re: MTK6582 MTK6589 MTK6592 ROOT w ThL T6 Pro

Postprzez ddr » 14 sty 2015, o 19:16

Sciągnij paczkę z linku... I na tym się kończy. Próbowałem kilka razy w różne dni, bez skutku. Jak ktoś ma na dysku to niech załaduje na jakiś hosting plików.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.

Uwaga!
GEARBEST oszukuje kupujących!
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3733
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 21:50
Pochwały: 135
Telefon:: Xiaomi Mi MIX 2
ROM: MIUI 10

Re: MTK6582 MTK6589 MTK6592 ROOT w ThL T6 Pro

Postprzez coobah » 14 sty 2015, o 21:49

Avatar użytkownika
coobah
 
Posty: 149
Dołączył(a): 3 lis 2014, o 10:12
Pochwały: 6
Telefon:: GALAXY A5

Re: MTK6582 MTK6589 MTK6592 ROOT w ThL T6 Pro

Postprzez frozz23 » 15 sty 2015, o 14:48

coobah, tak to ta sama paczka :) Chodzi mi o to, że T6 Pro ma procek MTK6592M, a ta paczka wg. opisu zrootuje tylko MTK6592, czy to M na końcu coś zmienia?
frozz23
 
Posty: 23
Dołączył(a): 18 cze 2014, o 18:55
Telefon:: Xiaomi

Re: MTK6582 MTK6589 MTK6592 ROOT w ThL T6 Pro

Postprzez coobah » 15 sty 2015, o 18:47

ddr napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!



Poniżej w linku paczką której nie udało Ci się pobrać.
Ja dokładnie tym robiłem roota w moim T6 Pro i poszło bez zająknięcia ;)

http://www49.zippyshare.com/v/a7b5vutu/file.html

Autor postu otrzymał pochwałę
Avatar użytkownika
coobah
 
Posty: 149
Dołączył(a): 3 lis 2014, o 10:12
Pochwały: 6
Telefon:: GALAXY A5

Re: MTK6582 MTK6589 MTK6592 ROOT w ThL T6 Pro

Postprzez frozz23 » 19 sty 2015, o 14:40

Zrootowałem tym narzędziem, zainstalowało mi dwie aplikacje z chińską nazwą (jedna ikona to miotelka [coś a'la Clean master], druga to lew z koroną). Obie w języku chińskim, można je usunąć?
frozz23
 
Posty: 23
Dołączył(a): 18 cze 2014, o 18:55
Telefon:: Xiaomi

Re: MTK6582 MTK6589 MTK6592 ROOT w ThL T6 Pro

Postprzez Trojanek » 19 sty 2015, o 16:04

ten lew z korona jest aplikacja przyznajaca uprawnienia innym aplikacjom. Drugą możesz usunąć.

Autor postu otrzymał pochwałę
Trojanek
AKTYWNY
 
Posty: 227
Dołączył(a): 28 paź 2014, o 18:16
Pochwały: 7
Telefon:: HTC

Re: MTK6582 MTK6589 MTK6592 ROOT w ThL T6 Pro

Postprzez frozz23 » 20 sty 2015, o 14:23

Dzięki za odp, trochę odbiegnę od tematu, kartę Play włożyłem do dolnej kieszeni sim (normalna karta sim), kartę od aero2 (micro sim) włożyłem do górnej. Wyłączyłem 3G w Play bo strasznie żarło baterię, troche jest lepiej, ale mimo wszystko bateria bardzo szybko ucieka, co moze byc przyczyną? Poza tym przy włączaniu Połączenia danych (Aero2) wyświetla się taki komunikat: "Wybrana karta SIM nie obsługuje usługi 3G. Może to spowodować wolniejsze ładowanie danych. Czy na pewno chcesz wybrać tą kartę sim?" Macie pomysły co do uciekającej baterii i wolnego Aero2? Przełożenie kart może coś dać? Nie mogę sprawdzić bo nie mam z Playa micro sim :(
frozz23
 
Posty: 23
Dołączył(a): 18 cze 2014, o 18:55
Telefon:: Xiaomi

Re: MTK6582 MTK6589 MTK6592 ROOT w ThL T6 Pro

Postprzez lee » 27 sty 2015, o 20:21

witam

podepnę się pod temat
próbuje zrootować tego thla i nie mogę :( próbowałem flashtoolem nic a dzisiaj testowałem vroot i zaś to samo nie rootuje
może ktoś pomoże?

pozdrawiam
lee
 
Posty: 31
Dołączył(a): 3 sty 2015, o 12:47
Telefon:: thl t6 pro
ROM: stock

Re: MTK6582 MTK6589 MTK6592 ROOT w ThL T6 Pro

Postprzez foni-r » 10 lut 2015, o 23:01

Witam.
Podpowiedzcie mi czy ja tez mogę spróbować tym plikiem jak wyżej ?
Telefon-
A9+IP68 MTK6592
Android 4.4.2

Pozdrawiam.
foni-r
 
Posty: 11
Dołączył(a): 18 wrz 2014, o 02:19
Telefon:: HUMMER H5


Powrót do ROMy i Modyfikacje



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama