Teraz jest 28 kwi 2025, o 11:37

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

Nowa linia produktów Xiaomi

Xiaomi można uwielbiać za pokazanie światu że można być konkurencją dla Apple i Samsunga lub szczerze nienawidzić za "plastikowość" i sztampowość . Obojętnym wobec Xiaomi już być nie można.

Z małego producenta telefonów jakim byli 5 lat temu stali się dzisiaj marką wyznaczająca styl życia. Możemy kupić ich zabawki, akcesoria do telefonów i same telefony, inteligentne żarówki, odświeżacze powietrza i wiele innych.
Xiaomi najwyraźniej jednak nie zamierza zwolnić kroku w tworzeniu kolejnych gadżetów. Wnioskując z ...
Czytaj więcej : Nowa linia produktów Xiaomi | Wyświetlone : 2023 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Nowości

Zazaremote - aplikacja do pilotów tv i nie tylko.

Aplikacja służy do obsugiwania różnych użądzeń ( tv, satelita, stb, $wieże, itp.) za pomocą portu podczerwieni.
Można konfigurować swoje piloty.
Ja sobie skonfigurowałem dekoder vectry.
Trzeba mieć port irda w telefonie.

Spoiler:

Download:
http://chomikuj.pl/intseed/Android/Huawei+Honor+6/com.tiqiaa.icontrol-2,4707011701.apk
Czytaj więcej : Zazaremote - aplikacja do pilotów tv i nie tylko. | Wyświetlone : 3114 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Przydatne Programy i Aplikacje

Nowy lepszy OLED ?

Naukowcy pracujący dla Korea Electronics Technology Institute (KETI) ogłosili wyprodukowanie najbardziej elastycznego, jak dotychczas, i najcieńszego materiału OLED. Trudno go jeszcze nazwać pełnowartościowym wyświetlaczem niemniej jednak nie można tego wynalazku lekceważyć.

Obrazek

Technologia elastycznych wyświetlaczy umożliwiła wyprodukowanie smartfona Samsung Galaxy Edge oraz zepchniętej w cień, z niewiadomych przyczyn, rodziny LG G Flex. Istnienie takich ekranów ułatwia projektowanie bardziej ergonomicznych gadżetów. W tej nowej metodzie produkcji elastycznego OLED zastosowano srebrne nano przewody i bezbarwny poliamid w ...
Czytaj więcej : Nowy lepszy OLED ? | Wyświetlone : 1528 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

Hosan S7 z 3 GB RAM-u

W natłoku informacji o nowych smartfonach trafiających do sprzedaży łatwo przegapić kolejny debiut. Tak się stało w przypadku produktu firmy Hosan a konkretnie ich flagowca na ten rok, S7. Swój błąd postanowiłem czym prędzej naprawić i poniżej możecie przeczytać najważniejsze informacje na temat tego telefonu. Nie przegapcie pokaźnej galerii zdjęć bo to głównie wygląd jest jego atutem.

Obrazek

Ten całkiem stylowo, zdaniem niektórych, wyglądający smartfon zbudowano z użyciem szklanych paneli na przodzie i tyle opasanych ...
Czytaj więcej : Hosan S7 z 3 GB RAM-u | Wyświetlone : 1522 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

INew wifi problem

Witam,
mam problem z połączeniem z wifi, sieć mam zapamiętaną w telefonie, tylko że jak rozłączam i połączę na nowo to u góry wyskakuje powiadomienie sieć wifi jest dostępna, muszę wejść w ustawienia wifi i kliknąć tą sieć aby był internet, lub odczekać około 10 sek i samo się połączy, wcześniej łączyło bez problemu klik na ikonkę wifi i już było, a teraz takie czary, może ktoś pomoże? Jest to strasznie upierdliwe, już usunąłem wszystkie ...
Czytaj więcej : INew wifi problem | Wyświetlone : 1610 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pytania, problemy

Newman Button nadchodzi

Po dłuższej przerwie do gry wraca Newman, z kolejnym już w ostatnich dniach nowym smartfonem z wbudowanym skanerem linii papilarnych i systemem YunOS.
Obrazek

Newman to niegdyś popularny producent urządzeń MP3 w Chinach, jak zaczął się bum na smartfony to firma uruchomiła kilka urządzeń z systemem Android. Ich pierwsze nowe telefony były bardzo udanymi i popularnymi konstrukcjami, ale duża konkurencja na rynku chińskim zepchnęła ich na boczny tor.

Niektórzy sadzili że Newman całkowicie zrezygnował ze ...
Czytaj więcej : Newman Button nadchodzi | Wyświetlone : 2821 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

Bateria która ładuje się w 60 sekund.

Zgodnie z zasadą "tydzień bez rewolucyjnej baterii to tydzień stracony" i w związku z tym że to już środa prezentujemy kolejny przełomowy wynalazek. Został on opracowany prze zespół inżynierów z USA z Uniwerytetu Stanforda. Opracowali oni baterię zbudowaną z aluminium i grafitu. Jakże niezwykłe to materiały, powiecie zapewne.
Według twórców pracujących pod kierownictwem profesora chemii Hongjie Dai’a jest to bateria dająca sie całkowicie naładować w ciągu minuty i jest przy tym bezpieczna w użytkowaniu.
W ...
Czytaj więcej : Bateria która ładuje się w 60 sekund. | Wyświetlone : 1542 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Nowości

Nowy regulamin działu bazar

Użytkownicy wystawiający swoje oferty w dziale "Bazar" pewnie się ze mną zgodzą, że limit odświeżania raz na tydzień jest trochę zbyt rygorystyczny. Nie chodzi mi o podbijanie swojego tematu żeby był na pierwszej stronie, a o dokonywanie zmian w swojej ofercie.

Załóżmy że chce sprzedać telefon. Wystawiam jednego dnia ofertę. Następnego dnia robię zdjęcia i chce je wrzucić do tematu, ale nie mogę bo jest limit odświeżania - muszę czekać 7 dni...
Idziemy dalej, wstawiłem ...
Czytaj więcej : Nowy regulamin działu bazar | Wyświetlone : 14629 | Odpowiedzi : 40 | Dział : Sprawy organizacyjne forum

Rozbieramy na części : Samsung S6 EDGE

Stało się. Rozebrano na części nowego Samsunga S6 Edge oraz jego standardową wersję S6. Tekst o S6 już niebawem, teraz skupmy się na znacznie ciekawszym ze względu na zakrzywiony ekran S6 Edge."Naprawialność" czyli stopień trudności i czas potrzebny do rozmontowania i wymiany typowych części jak wyświetlacz czy bateria oceniono dość nisko bo na zaladwie 3 punkty na 10 możliwych. Czytajcie dalej by dowiedzieć się dlaczego.

Obrazek

Trudności rozpoczynają się już na początku przy próbie zdjęcia ...
Czytaj więcej : Rozbieramy na części : Samsung S6 EDGE | Wyświetlone : 2518 | Odpowiedzi : 11 | Dział : Pytania, problemy

Technologiczne pomyłki wielkiego "S" ?

Samsung Galaxy S7 i Galaxy Note 5 z elastycznymi ekranami?
Z definicji jesteśmy niechętni wyrobom spod znaku samsunga samsung z małej "s" celowo :) i innych "wielkich-drogich" producentów ale myślę że warto wspomnieć o samsungowej metodzie poprawienia ewidentnie niedopracowanego procesu technologicznego.
Galaxy S7 i Galaxy Note 5 mają posiadać elastyczne ekrany. Tak przynajmniej mówią źródła ale trudno jest jednoznacznie określić czy przez faktycznie możemy mówić tu o giętkich ekranach, znacznie bardziej prawdopodobne jest tu użycie ...
Czytaj więcej : Technologiczne pomyłki wielkiego "S" ? | Wyświetlone : 1489 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165494 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39570