Teraz jest 28 kwi 2025, o 22:15

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

Ulefone Be Pure

Ulefone Be Pure to jeden z lepiej wyglądających smartfonów w kategorii cenowej do 125 dolarów.

Dla osób rozpoczynających swoją przygodę ze smartfonami lub poszukujących telefonu funkcjonalnego i zbudowanego na sprawdzonych podzespołach jest to oferta warta rozważenia.

Ulefone Be Pure posiada 5 calowy ekran w rozdzielczości 1280x720p, procesor to taktowany na 1.4 GHz ośmiordzeniowy MediaTek MT6592m z 1GB RAM-u i 8 GB pamięci wewnętrznej. Aparat główny ma 13 megapikseli a aparat „selfie” 5 megapikseli. Całość zasila ...
Czytaj więcej : Ulefone Be Pure | Wyświetlone : 2217 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Nowości

Abonament stacjonarny

Hej
Nie wiem czy piszę w dobrym działu (dyskusja o telefonach) - jeżeli zły to proszę o przeniesienie.
Otóż przymierzam się do podłączenia telefonu stacjonarnego do domu - jaki wybrać abonament? Zależy mi na możliwie dużej ilości minut w ramach abonamentu na stacjonarne i na komórki. Zastanawiam się nad Orange lub Netią. Która opcja będzie lepsza? Inne też wchodzą w grę.
Czytaj więcej : Abonament stacjonarny | Wyświetlone : 1955 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

KingSing S2 Wyłącza się

Witam od kilku dni mam problem ponieważ mój King Sing S2 sam się wyłącza, gdy jest podłączony do ładowania pokazuje się bateria i nic więcej, czasami się włączy do ekranu początkowego i wyłącza. Proszę o pomoc, czy da radę go dać do naprawy w Polsce? Czy będą mieli ew. części?

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Czytaj więcej : KingSing S2 Wyłącza się | Wyświetlone : 1789 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Pytania, problemy

Orange Free nie działa - źle coś ustawiłem/oszustwo?

Do tej pory używałem Aero2. Niedawno kupiłem Orange Free na kartę 1GB/12 m-cy (6zł/1GB) - po raz pierwszy korzystam z tego typu usługi. Wrzuciłem kartę do telefonu i, bez ustawiania czegokolwiek, internet zadziałał. Po +- 30 dniach możliwość połączenia z netem znikła. Telefon jest sprawny (działa Aero2), 3G wyświetla mi pełen zasięg.
Co spowodowało brak łączności? Powinienem doładować konto? Zmienić ustawienia telefonu? W głowie zaświtała mi też myśl, że ktoś sprzedał mi kartę 30 dniową ...
Czytaj więcej : Orange Free nie działa - źle coś ustawiłem/oszustwo? | Wyświetlone : 7284 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Nowe pakiety AERO 2, transfer do 3 Mb/s.

Aero 2 pragnie powalczyć o klientów, właśnie wprowadza nowe pakiety które oferują brak przerywania sesji i konieczności wpisywania kodów captcha. Nowe pakiety Aero Max oferują podniesioną prędkość maksymalnych transferów do 3 Mb/s.
Obrazek

Pakiet Cena Limit Prędkość Ważność
Aero Mini 5 zł 3 GB do 0,5 Mb/s 30 dni
Aero Mini 10 zł 5 GB do 0,5 Mb/s 60 dni
Aero Max 15 zł 3 GB do 3 Mb/s 30 dni
Aero Max 20 zł ...
Czytaj więcej : Nowe pakiety AERO 2, transfer do 3 Mb/s. | Wyświetlone : 3772 | Odpowiedzi : 20 | Dział : Nowości

Elephone P8000

Elephone pokazał już że potrafi zaprojektować dobrze wyglądający telefon. Ale jednocześnie ich debiuty rynkowe się opóźniają a fani stają się niecierpliwi. Miejmy nadzieję że tym razem po ujawnieniu specyfikacji Elephone nie będziemy czekać długo na rozpoczęcie sprzedaży bo ich nowy P8000 wygląda naprawdę interesująco, przynajmniej od tyłu. Ramki wokół ekranu wyglądają nieco....kuriozalnie, mówiąc delikatnie.
Na pokładzie nowego smartfona Elephone znajdziemy:
•procesor 64 bitowy, 8 rdzeniowy MediaTek MT6753
•2GB RAM-u
•16GB ROM-u
•5.5 calowy wyświetlacz o ...
Czytaj więcej : Elephone P8000 | Wyświetlone : 2345 | Odpowiedzi : 8 | Dział : Nowości

Xiaomi Ferrari - pierwsze dane z GFXBench

Obrazek

Xiaomi Ferrari, to nazwa nowego smartfona, której specyfikacja została dostrzeżona w znanym benchmarku GFXBench. Cieszy z całą pewnością preinstalowany Android 5.0.2 Lollipop, który został umieszczony może nie w topowej specyfikacji (jakby nazwa topowego producenta super samochodów miała sugerować coś innego...), ale z całą pewnością bardzo solidnej, gdzie być może jednak będziemy mieli do czynienia ze świetną jakością, w połączeniu z przystępną ceną . :-D Jak myślicie, ...
Czytaj więcej : Xiaomi Ferrari - pierwsze dane z GFXBench | Wyświetlone : 1871 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Nowości

Innos D600 - 6000mAh i USB C (3.1)

Obrazek
Chińskim producentom nie zajęło dużo czasu, wprowadzenie nowego standardu gniazda USB do jednego ze swoich telefonów - mowa tu o modelu D600.
Marka Innos może i nie jest zbyt dobrze znana na świecie, ale słynie od dłuższego czasu z wypuszczania telefonów z dużą pojemnością baterii. Ich ostatni model, będzie mógł się pochwalić czymś, czego nie doświadczyliśmy wcześnie, bo aż 6000mAh ogniwem, które z całą pewność pozwoli osiągnąć świetne rezultaty 'na jednym ładowaniu'.
Firma pozwoli ...
Czytaj więcej : Innos D600 - 6000mAh i USB C (3.1) | Wyświetlone : 2664 | Odpowiedzi : 9 | Dział : Nowości

Wideo 240 fps w smartfonach i tabletach

Kilka dni temu Toshiba ogłosiła produkcję nowego sensora T4K82 CMOS do aparatów smartfonów i tabletów, zdolnego nagrywać wideo w jakości FHD (1080p) w trybie 240 klatek na sekundę.Obrazek

Sensor T4K82 to 13 megapikselowy czujnik BSI CMOS. Skrót CMOS oznacza Complementary Metal Oxide Semiconductor co można najprościej przetłumaczyć jak układ wielu elementów światłoczułych, natomiast BSI to back-illuminated sensor czyli sensor podświetlany od tyłu.

Teoretycznie ten nowy produkt Toshiby oferuje najlepszy wynik dla nagrywania wideo w trybie ...
Czytaj więcej : Wideo 240 fps w smartfonach i tabletach | Wyświetlone : 1760 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Nowości

Oppo i patent na "bezramkowe" oszustwo?

Chiński wytwórca smartfonów, Oppo, jest całkiem popularny za sprawą unikalnego wzornictwa oraz nowatorskich rozwiązań stosowanych w ich produktach. Dobrymi przykładami ich osiągnięć jest Oppo R5 o grubości 4.8mm i Oppo N3 z obrotowym aparatem.

Obrazek
Obrazek

Ale jeśli wierzyć plotkom to dopiero smartfon nad którym właśnie trwają prace stanie się prawdziwym hitem. Zdjęcia opublikowane na stronie MyDrivers przedstawiają smartfon pozbawiony ramek bocznych .

Obrazek
Obrazek

Logiczne jest założenie że będzie to dla Oppo „okręt flagowy” ...
Czytaj więcej : Oppo i patent na "bezramkowe" oszustwo? | Wyświetlone : 2247 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Nowości

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165495 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39570