Teraz jest 27 kwi 2025, o 23:39

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

LANDVO L500S 5 cali, octacore, obsługa gestami za 70$

LANDVO to marka o której słyszeliśmy za sprawą LANDWO L200. Kolejną budżetową propozycją firmy jest LANDVO L500S za niespełna 70 dolarów.
Obrazek

Ten bardzo tani telefon wyposażono w 5 calowy wyświetlacz w rozdzielczości 854x480, pod którym kryje się ośmiordzeniowy procesor tajwańskiej firmy MediaTek o symbolu MTK6592 który taktowany jest zegarem o częstotliwości 1.4GHz, Za grafikę odpowiada układ Mali-450MP.
Smartfon dysponuje pamięcią 1GB RAM i 8GB ROM którą możemy rozbudować za pomocą gniazda kart pamięci microSD. ...
Czytaj więcej : LANDVO L500S 5 cali, octacore, obsługa gestami za 70$ | Wyświetlone : 5586 | Odpowiedzi : 29 | Dział : Nowości

ZOPO ZP330 - MT6735, Lollipop 5.1, 4,5"

Obrazek

Najnowszy model, firmy Zopo, skierowany będzie do młodzieży, po wyjęciu z pudełka, będzie pracował pod kontrolą Androida 5.1 Lollipop, specyfikacja jak na budżetowca, zapowiada się całkiem ciekawie, ponieważ producent pokusił się o zastosowanie nowej 64bitowej jednostki mediateka, MT6732, z 1 GB pamięci RAM, oraz 8 GB pamięci wewnętrznej, którą to można rozbudować za pomocą slotu kart microSD, obsługującego pojemności kart do 64GB.
Mamy tutaj do czynienia także z 5mpx aparatem tylnym, oraz 2mpx kamerką ...
Czytaj więcej : ZOPO ZP330 - MT6735, Lollipop 5.1, 4,5" | Wyświetlone : 1693 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Nowości

Samochód z Niemiec :P

Cze, mam do was pytanie jako do specjalistów od importu zza granicy :P Mój tata szuka samochodu i znalazł całkiem korzystną ofertę od Niemca, który chce całą transakcję przeprowadzić przez tę firmę: http://int-safe-sped.de/index.php?lang=en

Jako pośrednik znając język gadam zarówno z formą jak i z tym Niemcem :D Moim i taty zdaniem wszystko jest ok, jednak moja mama jest strasznie przeciw - ogólnie dostaliśmy wszystkie dane co chcieliśmy, firma też ...
Czytaj więcej : Samochód z Niemiec :P | Wyświetlone : 3323 | Odpowiedzi : 12 | Dział : HydePark

Mstar S700 - alternatywa dla Elephone P7000 i Mlais M7

Obrazek

Ostatnio opisywałem sytuacje, w której to nowa firma - Mstar - pokusiła się o prezentację 'klona klona klona' :lol: (Mstar S100 < Mlais M52 < Xiaomi Redmi Note), jak widać po tym temacie, firma nie próżnuje i prezentuje kolejnego smartfona, który jest bliźniakiem zapowiadanego modelu M7 od Mlais. Różnicą dostrzegalną na pierwszy rzut oka, jest zmiejszenie wielkości pamięci ram, z 3 GB do 2GB, lecz... można ...
Czytaj więcej : Mstar S700 - alternatywa dla Elephone P7000 i Mlais M7 | Wyświetlone : 2204 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Nowości

LeTV Le 1 X600

Końcem tego miesiąca rozpocznie się sprzedaż bardzo wydajnego telefonu mało popularnej u nas marki LeTV , nowy telefon z chipem Helio X10 (MediaTek MT6795) będzie nosił nazwę LeTV Le 1.
Obrazek

LeTV Le 1 będzie napędzany procesorem z nowej serii Helio X10 (MediaTek MT6795), sam procesor nie jest jedynym atutem tego urządzenia. Pozostała specyfikacja obejmuje jeszcze 5,5-calowy wyświetlacz w rozdzielczości 1920 x 1080 pikseli, 3 GB pamięci RAM, 13-megapikselowy aparat z tyłu i 5-megapikselowy aparat ...
Czytaj więcej : LeTV Le 1 X600 | Wyświetlone : 257558 | Odpowiedzi : 2069 | Dział : LeTV LeEco

Mstar S100 - czyli Klon Klona... (Mlais M52<Redmi Note)

Obrazek

Wiele osób na forum potępia producentów 'replik, kopii, klonów', czy jak kto tam lubi nazywać te 'delikatne inspiracje' nowych małych chińskich producentów, ja jednak z ciekawością śledzę tematykę i czekam, aż ktoś wpadnie w końcu na pokazanie jakiegoś klona sam&$unga z np MTK6752 czy nawet MT6795 i pozostałą dobrą specyfikacją, bo kto nie skusiłby się na coś co wygląda jak np Note4 i posiada dobrą specyfikację, w cenie... zbliżonej do tej która oferują produkty ...
Czytaj więcej : Mstar S100 - czyli Klon Klona... (Mlais M52<Redmi Note) | Wyświetlone : 1622 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Nowości

Umi Emax Zdjęcia

W sieci pojawiły się zdjęcia Umi Emax ukazujące eleganckie wykończenie w stylu szczotkowanego metalu.
Obrazek

Po Umi Zero producent wydał jeszcze niedrogi i solidny Umi Hammer , a teraz premiery oczekuje Umi Emax.

Głównym atutem Emax jest duży akumulator 3780mAh i OTG, co pozwoli używać telefonu jako przenośny POWERBANK dla innych urządzeń. Nowy telefon posiada duży 5,5-calowy wyświetlacz FHD, wsparcie LTE, ośmiordzeniowy procesor MT6752 wspierany przez 2 GB pamięci RAM.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Umi Emax ...
Czytaj więcej : Umi Emax Zdjęcia | Wyświetlone : 5195 | Odpowiedzi : 13 | Dział : Nowości

Oukitel U8 Lizak, 2GB RAM, 5.5 HD za 140$

Nie jest łatwo zaistnieć nowej marce na rynku telefonów. Oukitel zaprezentował telefon Oukitel U8 z androidem 5.1 za niespełna 140 dolarów. Czy nowej marce uda się zdobyć część rynku?

Oukitel U8 będzie konkurował z takimi markami jak Elephone, Umi, ZOPO, JiaYu i będzie oferował podobne funkcje, ale za niższą cenę.
Obrazek

Oukitel U8 będzie działał z Android 5.1 Lollipop zaraz po wyjęciu z pudełka! To dobra wiadomość, nie trzeba będzie czekać na aktualizacje OTA które ...
Czytaj więcej : Oukitel U8 Lizak, 2GB RAM, 5.5 HD za 140$ | Wyświetlone : 10269 | Odpowiedzi : 39 | Dział : Nowości

Zakupy z Chin: Zamówił przędzę, dostał żwir.

Zamówił przędzę, dostał żwir. Nie może odzyskać podatku ani pozbyć się towaru

Jedna z firm produkujących pod Łodzią obicia dla mebli będzie źle wspominać współpracę z chińskim partnerem. Przedsiębiorcy zamówili przędzę, zapłacili ponad 33 tys. złotych cała, by w przesyłce odkryć... żwir. Teraz nie mogą odzyskać pieniędzy, ani pozbyć się niepotrzebnego towaru.

Pod koniec zeszłego roku do firmy z Aleksandrowa Łódzkiego zgłosili się przedsiębiorcy z Chin, z atrakcyjną ofertą sprzedaży przędzy.

- Cena była ...
Czytaj więcej : Zakupy z Chin: Zamówił przędzę, dostał żwir. | Wyświetlone : 1598 | Odpowiedzi : 0 | Dział : HydePark

Dzwonienie w Lollipop'ie - pytanie

Witam. Dotychczas używałem telefony dual sim ze starszymi Androidami gdzie jak ktos do mnie dzwonil na dana karte sim to miałem mozliwość zwinąć górną belkę i zobaczyć w jakiej sieci obecnie jest dana karta ( jeśli nie jest na roamingu). W Androidzie 5.0 gdy ktoś dzwoni, nie mam możliwości sprawdzić czy nie jestem na roamingu w ten sposób gdy ktoś dzwoni. Powiecie, że jest znaczek "r" przy ikonie sygnału, ale w Play sielę to nie ...
Czytaj więcej : Dzwonienie w Lollipop'ie - pytanie | Wyświetlone : 1594 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Pytania, problemy

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165492 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39570