Teraz jest 4 maja 2025, o 16:36

Nowości Nowości dla Dyskusje ogólne o telefonach

Mapa strony Dyskusje ogólne o telefonach » Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Tematy dotyczące wszystkich telefonów, sieci, operatorów, bateri itp..

Czy istnieje chiński telefon z przyciskami ekranowymi?

Czy istnieje jakiś chińczyk, który ma przyciski ekranowe tak jak np. w Xperii T?
Czytaj więcej : Czy istnieje chiński telefon z przyciskami ekranowymi? | Wyświetlone : 1607 | Odpowiedzi : 6

Zalety i wady telefonów z Chin

Jakie byście wymienili wady i zalety niefirmowych telefonów z Chin? Czego najbardziej brakuje porównując do markowych telefonów typu Samsung, Apple, HTC itd?
Czytaj więcej : Zalety i wady telefonów z Chin | Wyświetlone : 2539 | Odpowiedzi : 11

Budowa telefonu

Witam
Moim marzeniem było zawsze zbudować wypasionego smartphona
Tak więc wiem że potrzebne mi :
bateria
płyta główna
aparat 13 mpx
ram 2 gb
procesor mtk6589 4x 1.2 ghz a jezeli mozliwe to lepszy
obudowa
wyświetlacz 5 cali
akcesoria

Jestem pewien że można by zbudować go za pomocą sprzętu z garazu typu lutownica.i td
Moje pytanie brzmi zkąd wziąć podzespoły ( nie w ilosciach hurtowych) i jak je scalic
Dodam że nie mam słomianego zapału ...
Czytaj więcej : Budowa telefonu | Wyświetlone : 1684 | Odpowiedzi : 3

[GSM] Kto pomoże znaleźć scalak RF3232 lub AP6632

Jak można wyczytać w moim pierwszym temacie http://telchina.pl/star-b92m-bateria-za ... Z56UMqs9Zc
Mam problem z telefonem STAR B92M w którym rozładowuje się bateria problem zlokalizowany i w 50% naprawiony wadliwy jest scalak Airoha AP6632 który należy wymienić niestety nigdzie go nie ma ( przynajmniej ja nie znalazłem ) zamiennikiem jest RF3232

Tutaj gorąca prośba do wszystkich forumowiczów jeśli ktoś znalazł scalak w PL bardzo proszę o informacje ...
Czytaj więcej : [GSM] Kto pomoże znaleźć scalak RF3232 lub AP6632 | Wyświetlone : 1453 | Odpowiedzi : 1

[dualsim] Aero2 - wpisywanie kodu captcha co godzinę

Zdaje się, że posiadanie telefonu dual sim z kartą Aero 2 straci nieco swój sens i wygodę. Konieczność wprowadzania kodu captcha co godzinę spowoduje, że komunikatory skype, gg czy aplikacje do sprawdzania poczty lub pogody przestaną działać po godzinie i nie wznowią same pracy. Konieczne będzie odpalenie przeglądarki internetowej i ręczne wpisanie kodu. I tak co godzinę!

źródło telepolis.pl
Czytaj więcej : [dualsim] Aero2 - wpisywanie kodu captcha co godzinę | Wyświetlone : 2106 | Odpowiedzi : 4

NJU Mobile

Co sądzicie o nowej ofercie? Unikałem abonamentów i mixów jak ognia, ale tutaj abonament na czas nieokreślony min 9zł max 57zł

minuta
0,19 zł
SMS
0,09 zł
MMS
0,19 zł
1 MB przesyłu danych
0,19 zł

Ciekawostka żółty stworek to kopia Mr Pipika a oto jego oficjalny fanpage:https://www.facebook.com/mrpipik

Rozmawiałem właśnie z konsultantką, w abonamencie jest 1GB internetu za te 19zł - potem jest darmowy ale wiadomo jaka prędkość, można dokupić 350 MB za 5 zł ...
Czytaj więcej : NJU Mobile | Wyświetlone : 2213 | Odpowiedzi : 8

Współczynnik SAR - zagrożenie promieniowaniem

Zacznijmy od definicji za Wikipedią:

"Swoiste tempo pochłaniania energii (tłumaczone także jako szybkość pochłaniania właściwego energii i współczynnik absorpcji swoistej), (ang. SAR; Specific absorption rate) jest miarą szybkości, z jaką energia jest pochłaniana przez ciało człowieka podczas gdy jest narażone na działanie fal radiowych pola elektromagnetycznego. Jest definiowana jako moc absorbowana przez masę tkanek ciała ludzkiego, a jej jednostką jest wat przez kilogram (W/kg)."

Zastanawiam się nad kupnem chińskiego telefonu, trochę się jednak obawiam promieniowania, ...
Czytaj więcej : Współczynnik SAR - zagrożenie promieniowaniem | Wyświetlone : 9416 | Odpowiedzi : 32

Pokaz swój pulpit!!!

Pokazcie tutaj swoje pulpity na chinskich słuchawkach wraz z opisem skąd tapeta itp.

Jak zamieścic?
Klikamy w naszym smartphonie na power+volume down (lub up) i przytrzymujemy 2 sekundy.
Obraz *png wrzucamy np. na dropboxa i link umieszczamy w Img
Czytaj więcej : Pokaz swój pulpit!!! | Wyświetlone : 1470 | Odpowiedzi : 0

[konfiguracja] Android (wersja co najmniej 2.3) na Chińskim

Witajcie!

Na wstępie - jeżeli dodałem temat w złym miejscu, przepraszam i proszę o przeniesienie do odpowiedniego.

Kiedyś, czyli jakiś rok temu, w moje skromne ręce wpadła chińska N9... ale chciałbym na nim uruchomić system Android który nie jest zainstalowany na nim :-(

Czy ktoś z Was, Drodzy użytkownicy instalował już system Android na tym telefonie?
Moglibyście poradzić co i jak lub dać link do odpowiedniej strony? ...
Czytaj więcej : [konfiguracja] Android (wersja co najmniej 2.3) na Chińskim | Wyświetlone : 1804 | Odpowiedzi : 6

[konfiguracja] Ranking procesorów

Witam

Czy jest gdzieś ranking wydajności poszczególnych procesorów używanych w komórkach i tabletach?
Czytaj więcej : [konfiguracja] Ranking procesorów | Wyświetlone : 2021 | Odpowiedzi : 2

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165500 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39571