• Reklama

SHARP AQUOS S2

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez gutosie » 13 wrz 2018, o 12:00

też uważam że może jest zła paczka
wydaj komendę:
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

i zobacz jak masz możliwe polecenia
może spróbuj:
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
:-/
gutosie
 
Posty: 25
Dołączył(a): 21 gru 2016, o 20:41
Pochwały: 4
Telefon:: UMI ZTE Sharp Aquos

Reklama

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez aquos11 » 15 wrz 2018, o 22:14

Wkurzyłem się na niedochodzące wiadomości i baterię - i zainstalowałem w końcu Treble 3.3. Oczywiście, po drodze parę przygód było, ale teraz jest ok. Będę testować. :-D Dzięki raz jeszcze!
Co ciekawe i smutne zarazem, po wielu próbach i kombinacjach, odkryłem, że Google Pay nie jest wspierane przez PKO BP... :-/
aquos11
 
Posty: 18
Dołączył(a): 25 sie 2018, o 19:55
Telefon:: Sharp

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez longu » 16 wrz 2018, o 13:08

Mam do sprzedania po kosztach etui ochronne firmy IMAK oraz szkło hartowane. Jak ktoś zainteresowany, to priv.
Pozdrowionka.
longu
 
Posty: 6
Dołączył(a): 17 sty 2014, o 23:09
Telefon:: Samsung

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez aquos11 » 16 wrz 2018, o 15:31

Gdyby komuś nie dochodziły w ogóle powiadomienia w Treble 3.3 --> problem generować może domyślnie ustawiony launcher (tak było w moim przypadku).
Powiadomienia przychodziły mi dopiero po wybudzeniu telefonu, nie było żadnego oszczędzania energii, uprawnienia i zarządzanie powiadomieniami odpowiednio ustawione. Znalazłem w Internecie, że trzeba włączyć optymalizowanie baterii dla wszystkich aplikacji i osobno dla wybranych ustawić na niezoptymalizowane, ale przy resetowaniu ustawień aplikacji wyskoczyło mi pytanie o domyślny launcher i to okazało się strzałem w dziesiątkę.
Bateria trzyma u mnie znacznie gorzej niż w Tajwanie. Tam przez noc nie umykał ani jeden procent, tutaj zaś przy wyłączonych funkcjach sieciowych idą trzy procenty. Nie wspominając o muzyce czy LTE.
Z tego, co wyczytałem, w ROM-ie jest zaaplikowane budzenie telefonu przez dwuklik - nie mogę tego znaleźć w ustawieniach, a domyślnie to nie działa - czy potwierdzacie taką funkcjonalność?
aquos11
 
Posty: 18
Dołączył(a): 25 sie 2018, o 19:55
Telefon:: Sharp

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez kafaros » 18 wrz 2018, o 14:25

Longu napisz na Kafaros@gmail.com lub podaj swojego maila, bo to co tu się wyprawia z pw to mi mózg wiadomo co.
kafaros
 
Posty: 5
Dołączył(a): 26 sty 2017, o 11:11
Telefon:: Xiaomi

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez masakra_a » 18 wrz 2018, o 14:58

zawel napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!



W końcu się udało. Nagle dziś jakoś dziwnym trafem przekopiowało plik i odblokowałem bootloadera. Mogę zmieniać również bootowanie ze slotu a i b ale na jedym i na drugim chiński android 8.0.
Czeka mnie teraz zmiana softu na jakikolwiek z usługami google. Który polecacie?
masakra_a
 
Posty: 21
Dołączył(a): 15 lis 2015, o 12:49
Pochwały: 1
Telefon:: MOTO

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez master2007 » 18 wrz 2018, o 17:17

Panowie jeden problem. Wcześniej miałem treble 3.1 sieć a2mobile i dane pakietowe po ręcznym wpisaniu APN działały bez problemu. Po zmianie na treble 3.3 dane pakietowe ustawione w taki sam sposób w APN i za cholerę nie łączy. O co może chodzić?
master2007
 
Posty: 121
Dołączył(a): 4 wrz 2014, o 11:48
Pochwały: 1
Telefon:: Z9 mini
ROM: RR 6.1.0

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez adamuadamu » 18 wrz 2018, o 20:42

masakra_a napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

lektura ostatnich postów wskazuje, że 3.3 to co rusz jakiś problem. ja polecam (z autopsji) 3.1 - wszystko działa
EDiT: trebled 3.1 + paczka wyciągnięta z sharpa s3 - ZTCW jedyny konfig poza 7.1, gdzie google pay działa
adamuadamu
 
Posty: 95
Dołączył(a): 24 mar 2014, o 13:19
Lokalizacja: wlkp
Pochwały: 12
Telefon:: sharp s2
ROM: trebled

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez Lindinho » 19 wrz 2018, o 19:11

Na Android 8.0 Google Pay też śmiga bez problemu.
Lindinho
 
Posty: 72
Dołączył(a): 13 lis 2016, o 19:59
Telefon:: Xiaomi & Sharp

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez aquos11 » 20 wrz 2018, o 21:05

adamuadamu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

lektura ostatnich postów wskazuje, że 3.3 to co rusz jakiś problem. ja polecam (z autopsji) 3.1 - wszystko działa
EDiT: trebled 3.1 + paczka wyciągnięta z sharpa s3 - ZTCW jedyny konfig poza 7.1, gdzie google pay działa

A jak bateria Ci trzyma przy LTE? Wiadomo, że z 3000 z hakiem cudów nie będzie, ale przy 3.3 jest naprawdę kiepsko.
aquos11
 
Posty: 18
Dołączył(a): 25 sie 2018, o 19:55
Telefon:: Sharp

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez pingwinek » 21 wrz 2018, o 15:21

Witam
Chciałbym potwierdzić info. Czy przy odblokowanym bootloaderze jest możliwość zainstalowania Treble ze stockowego Oreo. Mam problem z powiadomieniami push (czasami przy wyłączonym ekranie trwa to bardzo długo) na tajwańskim 7.1. Dlatego chcę wypróbować inne romy. Odblokowałem bootloadera i nie wiem czy najpierw wgrywać treble i wrócić do tajwana 7.1 czy najpierw wypróbować aktualizacje OTA do tajwanskiego Oreo.
Jeszcze jedno pytanie Czytam że potrzebne są czasami zrzuty partycji (MAKE DUMP OF PERSONAL PARTITIONS!!!! YOU HAVE TO KEEP ORIGINAL DEVICEINFO PARTITION FROM YOUR DEVICE TO REMAIN UNLOCK CAPABILITY) Jak je zrobić i w jakich sytuacjach są one potrzebne

Dzięki za pomoc
pingwinek
 
Posty: 3
Dołączył(a): 7 wrz 2018, o 08:51
Telefon:: sharp

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez marcinm88 » 21 wrz 2018, o 16:54

Mam problem z moim Sharpem S2

Po początkowym sukcesie zdjęciu bootloadera nastapiła porażka. Przy wgrywaniu twrp coś poszło nie tak i sharp się uceglił totalnie. Nie reaguje na żadne przyciski i kombinacje klawiszy. Pod komputerem widoczny jedynie jako hs-usb qdloader 9008 (COM3)
Czy ktoś się z Was orientuje gdzie w PL znaleźć serwis, który mógłby postawić ten telefon na nogi ?
:-? :-? :-?
marcinm88
 
Posty: 1
Dołączył(a): 1 wrz 2018, o 23:05
Telefon:: sharp

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość