• Reklama

SHARP AQUOS S2

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez gutosie » 13 wrz 2018, o 13:00

też uważam że może jest zła paczka
wydaj komendę:
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

i zobacz jak masz możliwe polecenia
może spróbuj:
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
:-/
gutosie
 
Posty: 22
Dołączył(a): 21 gru 2016, o 21:41
Pochwały: 4
Telefon:: UMI ZTE Sharp Aquos

Reklama

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez aquos11 » 15 wrz 2018, o 23:14

Wkurzyłem się na niedochodzące wiadomości i baterię - i zainstalowałem w końcu Treble 3.3. Oczywiście, po drodze parę przygód było, ale teraz jest ok. Będę testować. :-D Dzięki raz jeszcze!
Co ciekawe i smutne zarazem, po wielu próbach i kombinacjach, odkryłem, że Google Pay nie jest wspierane przez PKO BP... :-/
aquos11
 
Posty: 13
Dołączył(a): 25 sie 2018, o 20:55
Telefon:: Sharp

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez longu » 16 wrz 2018, o 14:08

Mam do sprzedania po kosztach etui ochronne firmy IMAK oraz szkło hartowane. Jak ktoś zainteresowany, to priv.
Pozdrowionka.
longu
 
Posty: 5
Dołączył(a): 18 sty 2014, o 00:09
Telefon:: Samsung

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez aquos11 » 16 wrz 2018, o 16:31

Gdyby komuś nie dochodziły w ogóle powiadomienia w Treble 3.3 --> problem generować może domyślnie ustawiony launcher (tak było w moim przypadku).
Powiadomienia przychodziły mi dopiero po wybudzeniu telefonu, nie było żadnego oszczędzania energii, uprawnienia i zarządzanie powiadomieniami odpowiednio ustawione. Znalazłem w Internecie, że trzeba włączyć optymalizowanie baterii dla wszystkich aplikacji i osobno dla wybranych ustawić na niezoptymalizowane, ale przy resetowaniu ustawień aplikacji wyskoczyło mi pytanie o domyślny launcher i to okazało się strzałem w dziesiątkę.
Bateria trzyma u mnie znacznie gorzej niż w Tajwanie. Tam przez noc nie umykał ani jeden procent, tutaj zaś przy wyłączonych funkcjach sieciowych idą trzy procenty. Nie wspominając o muzyce czy LTE.
Z tego, co wyczytałem, w ROM-ie jest zaaplikowane budzenie telefonu przez dwuklik - nie mogę tego znaleźć w ustawieniach, a domyślnie to nie działa - czy potwierdzacie taką funkcjonalność?
aquos11
 
Posty: 13
Dołączył(a): 25 sie 2018, o 20:55
Telefon:: Sharp

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez kafaros » wczoraj, o 15:25

Longu napisz na Kafaros@gmail.com lub podaj swojego maila, bo to co tu się wyprawia z pw to mi mózg wiadomo co.
kafaros
 
Posty: 5
Dołączył(a): 26 sty 2017, o 12:11
Telefon:: Xiaomi

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez masakra_a » wczoraj, o 15:58

zawel napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!



W końcu się udało. Nagle dziś jakoś dziwnym trafem przekopiowało plik i odblokowałem bootloadera. Mogę zmieniać również bootowanie ze slotu a i b ale na jedym i na drugim chiński android 8.0.
Czeka mnie teraz zmiana softu na jakikolwiek z usługami google. Który polecacie?
masakra_a
 
Posty: 21
Dołączył(a): 15 lis 2015, o 13:49
Pochwały: 1
Telefon:: MOTO

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez master2007 » wczoraj, o 18:17

Panowie jeden problem. Wcześniej miałem treble 3.1 sieć a2mobile i dane pakietowe po ręcznym wpisaniu APN działały bez problemu. Po zmianie na treble 3.3 dane pakietowe ustawione w taki sam sposób w APN i za cholerę nie łączy. O co może chodzić?
master2007
 
Posty: 101
Dołączył(a): 4 wrz 2014, o 12:48
Pochwały: 1
Telefon:: Meizu m6 Note Blue
ROM: Flyme 6.1.4.1G

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez adamuadamu » wczoraj, o 21:42

masakra_a napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

lektura ostatnich postów wskazuje, że 3.3 to co rusz jakiś problem. ja polecam (z autopsji) 3.1 - wszystko działa
EDiT: trebled 3.1 + paczka wyciągnięta z sharpa s3 - ZTCW jedyny konfig poza 7.1, gdzie google pay działa
adamuadamu
 
Posty: 88
Dołączył(a): 24 mar 2014, o 14:19
Lokalizacja: wlkp
Pochwały: 12
Telefon:: sharp s2
ROM: trebled

Poprzednia strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

  • Reklama