Witam!
Już kilka osób odblokowało swoje Sharpy i wgrało inne ROMy, to może mi podpowiecie kilka rzeczy. Jak chyba większość kupiłem swojego S2 (SS2) na JoyBuy. Dotarł z chińskim ROMem bez google, więc zgodnie z instrukcją ze strony 55 odblokowałem bootloader, wgrałem ten "międzynarodowy" soft ze strony Sharpa i na koniec przez OST treble 3.1 heinekena . Chciałem teraz dograć fix'y i finalnie coś do lepszych zdjęć (google camera?). Może to głupie pytanie, ale:
1. Czy mam teraz TWRP? Jeśli tak, to jak je włączyć, żeby dograć resztę aplikacji? Wybaczcie, ale moja wiedza na temat odblokowywania telefonów zatrzymała się na HTC Desire X i Sensation. Tam w TWRP wchodziło się od wyłączonego telefonu trzymając kombinację Power + Vol- (czy tam Vol+). W Sharpie żadna kombinacja nie uruchamia czegokolwiek innego niż po prostu system telefonu, a przez 81 stron tematu nie zauważyłem info jak to zrobić.
Ogólnie zależy mi najbardziej na dobrej baterii (z całego wątku wynika, że treble 3.1 dobrze trzyma) i zdjęciach, stąd kolejne pytanie:
2. Która aplikacja będzie robić najlepsze zdjęcia i filmy? Google Camera czy coś w stylu Bacon Camera? Rozumiem, że camera2api musi być włączone?
3. O co chodzi z tym ustawianiem partycji A lub B?
4. Trzeba (lub czy warto) robić backup i wrzucać pełną paczkę z aktualizacjami?