SHARP AQUOS S2

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez aquos11 » 28 wrz 2018, o 20:15

Elvis907 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mogę Ci odpowiedzieć na pytanie nr 1: tak, masz TWRP, musisz wywołać przywracanie ustawień fabrycznych, telefon się uruchomi ponownie i podczas restartu uruchomi się TWRP. Ja na razie siedzę na 3.3 i jest w sumie względnie OK, rozważam 3.1, ale nie wiem, czy bateria faktycznie będzie trzymać lepiej, w końcu to ledwo ponad 3000 mah. :)
aquos11

Telefon:: Sharp

Postprzez Elvis907 » 28 wrz 2018, o 23:03

master2007, dzięki za podstawowe info!
1. TWRP mam :)
2. Jak przygotuję sobie system i aplikacje pod siebie, to już na spokojnie zrobię sobie testy. W Xiaomi Redmi 4X miałem chwilę Google Camera, ale wtedy seryjną apkę wywalało a same zdjęcia nie były jakoś zauważalnie ładniejsze. Niemniej trzeba przyznać, że filmy nagrywało nieporównywalnie lepsze z powodu stabilizacji cyfrowej. W Sharpie optyka ma spory potencjał i liczę, że uda mi się go wykorzystać :)
3. Krótko i rzeczowo :)
4. W takim razie muszę doczytać jeszcze co zrobić z tą tzw. "dużą paczką" od heineken'a.

aquos11, też się obawiam tych 3000 mAh, ale procek dosyć świeży więc powinien być oszczędny. Tyle, że z całego wątku wynika, że występuje ogromna rozbieżność czasu pracy na baterii w zależności od ROMu, stąd padło na treble 3.1.
Elvis907

Pochwały: 1
Telefon:: HTC

Postprzez Ironclad » 29 wrz 2018, o 06:48

Zastanawia mnie fenomen tega Sharpa na tym forum, co w tym słabym średniaku takiego wyjątkowego, że ten wątek tak się rozrósł? Tak jakby nie było lepszych.

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka
Ironclad
AKTYWNY

Pochwały: 18
Telefon:: OnePlus
ROM: OxygenOS

Postprzez nieoszukujenavacie » 29 wrz 2018, o 07:52

Ironclad napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

cena , wyglad , ekran.
nieoszukujenavacie

Pochwały: 2
Telefon:: ovatowany

Postprzez Flyagaric » 29 wrz 2018, o 12:51

No i aparat jeszcze, i kompaktowe wymiary, przy dużym ekranie. Cena już nie, ale wtedy, kiedy wszyscy brali, to oczywiście był argument za.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Postprzez Ironclad » 29 wrz 2018, o 18:23

Ekran, baterię, aparat bym jeszcze zrozumiał, ale ceny nie ma wcale takiej atrakcyjnej, bebechy też nie za specjalne no i zwyczajnie jest po prostu brzydki, no sorry chłopaki.

Ironclad
AKTYWNY

Postprzez master2007 » 29 wrz 2018, o 20:14

Ironclad napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Kto co lubi :) Jedni wolą bezramkowce inni normalne telefony więc o gustach się nie dyskutuje. Żona używa aquosa na treble 3.1 i jest zadowolona z żywotności baterii, jakości zdjęć no i kompaktowego rozmiaru jak na taki wyświetlacz. Ja używam aktualnie 1+3 po przesiadce z meizu m6 note i na chwilę obecną bateria mi bardzo nie odpowiada na oneplusie ;/ i zdjęcia przy słabym oświetleniu wydają się lepsze na Meizu. Chociaż cała reszta na plus. Ale to tylko moje odczucia więc za taką cenę za jaka wyrwałem żonie aquosa z plusami które wyłapała po przesiadce z redmi 4x ogólnie jest zadowolona. Więc do takiej ceny jak wtedy były sharpy nie ma lepszego telefonu na chwilę obecną w tym przedziale. To wszystko oczywiście moja opinia z którą nie musisz się zgadzać :P
Ostatnio edytowano 29 wrz 2018, o 20:20 przez master2007, łącznie edytowano 1 raz
master2007

Telefon:: Mi Note 3 6/128
ROM: Miui 10

Postprzez Ironclad » 29 wrz 2018, o 20:19

master2007 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Kto co lubi :) Jedni wolą bezramkowce inni normalne telefony więc o gustach się nie dyskutuje. Żona używa aquosa na treble 3.1 i jest zadowolona z żywotności baterii i zdjęć no i kompaktowego rozmiaru jak na taki wyświetlacz. Ja używam aktualnie 1+3 po przesiadce z meizu m6 note i na chwilę obecną bateria mi bardzo nie odpowiada na oneplusie ;/ Chociaż cała reszta na plus.
Rozumiem, każdy ma swoje preferencje ;) . A co do OnePlus to 1+ zawsze na plus :). W 1+6 na baterię nie narzekam, 6h SOT bez żadnego problemu i bateria trzyma cały dzień a nawet dłużej, więc jest całkiem nieźle.

Ironclad
AKTYWNY

Postprzez Flyagaric » 29 wrz 2018, o 20:22

No to jeszcze raz - nie ma atrakcyjnej, ale jak wszyscy brali, to miał bardzo atrakcyjną.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Postprzez master2007 » 29 wrz 2018, o 20:24

Kto co lubi :) Jedni wolą bezramkowce inni normalne telefony więc o gustach się nie dyskutuje. Żona używa aquosa na treble 3.1 i jest zadowolona z żywotności baterii i zdjęć no i kompaktowego rozmiaru jak na taki wyświetlacz. Ja używam aktualnie 1+3 po przesiadce z meizu m6 note i na chwilę obecną bateria mi bardzo nie odpowiada na oneplusie ;/ Chociaż cała reszta na plus.
Rozumiem, każdy ma swoje preferencje ;) . A co do OnePlus to 1+ zawsze na plus :). W 1+6 na baterię nie narzekam, 6h SOT bez żadnego problemu i bateria trzyma cały dzień a nawet dłużej, więc jest całkiem nieźle.

U mnie na chwilę obecną SOT coś około 4 godzin więc średnio jak dla mnie. Przy M6 Note bateria trzymała nawet do 7h :) No i safetynet nie przechodzi testu a na NFC głownie mi zależało przy kupnie 1+3. Ale z tym chyba poradzę sobie magiskiem (tak mi się wydaje).
master2007

Postprzez Ironclad » 29 wrz 2018, o 20:29

master2007 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

U mnie na chwilę obecną SOT coś około 4 godzin więc średnio jak dla mnie. Przy M6 Note bateria trzymała nawet do 7h :) No i safetynet nie przechodzi testu a na NFC głownie mi zależało przy kupnie 1+3. Ale z tym chyba poradzę sobie magiskiem (tak mi się wydaje).[/quote]

Ważne, że tobie lub twojej kobiecie odpowiada, jeśli dobrze się z niego korzysta i jest praktyczny bo to najważniejsze. A zostajesz przy OnePlus czy szukasz już innych marek? Ja przed zakupem OP6 zastanawiałem się jeszcze nad Mix 2s i Asus Zenfone 5z, ostatecznie jednak padło na 1+ i to był dobry wybór, raczej już zostanę przy tej marce.

Ironclad
AKTYWNY

Postprzez master2007 » 29 wrz 2018, o 21:03

Poużywam około pół roku wtedy zobaczę czy będę szukał czegoś innego. Ogólnie bezramkowce nie podobają mi się za bardzo (miałem nawet kiedyś przez tydzień Vernee mixa 2 ale kloc i bez polotu :)) Z M6 note byłem bardzo zadowolony i szybko bym nie zmieniał ale zaczął mi świrować dotyk w określonej części ekranu (nie precyzyjny i np przy pisaniu smsów wciskał po kilka liter na raz). Tak to w m6 bateria na mega plus no i aparat, na minus brak NFC i amoleda dlatego skusiłem się na 1+3 - akurat w dobrej promo był. Zresztą M6 wyrwałem w promo chyba za 440 zł, chętnie w tej samej cenie bym go dostał znowu. Chociaż kusi mnie jeszcze meizu pro 6 czy pro 7. Mam sentyment do Meizu za model M2 mini - jak dla mnie mega udany. Jak nie przeskoczę w oneplusie obsługi NFC oraz bateria będzie nie za ciekawa to "pójdzie do żyda" na odsprzedaż. mix 2s cena na chwilę obecną nie dla mnie i po prostu mi się nie podoba, wolał bym już aquosa od niego.
Ostatnio edytowano 29 wrz 2018, o 21:09 przez master2007, łącznie edytowano 1 raz
master2007

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?