SHARP AQUOS S2

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez zimmonx » 17 lip 2018, o 12:20

rgr napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ten z banggod nie. Musiałbyś wgrać rom tajwański. Wszystko jest w poprzednich postach. Tylko jeśli chcesz odblokować bootloader, to nie aktualizuj póki co do ósemki, bo nie będziesz mógł tego zrobić.

P.S.
Od kilku dni siedzę na treble rom 3.1
-jest polski (kulawy)
-działa NFC
-zaokrągline rogi w górnej części - ładnie to wygląda
- sot powyżej 6h!!

A jakieś wady są?
Mam AICP, ale jeżeli nie usuną błędów, to wracam do Treble.

PS. Czyli jest tak: w chińskim(cn) romie jest język PL, ale nie ma usług google'a, natomiast w tajwańskim(ww) romie nie ma PL, ale są usługi google. No super :)

Tak jak pisałeś brak autojasności (ale mi to niepotrzebne, bo nigdy nie używam), zauważyłem czasem problem z powiadomieniami, ale zapomniałem dodać kilku aplikacji w s-boost do pracy w tle i jak na razie jest ok. Generalnie ten soft miażdży jeśli chodzi o baterie, 5-6h sotu przy moim dość intensywnym wykorzystaniu to nie problem, zostaję z nim na dłużej póki co.
zimmonx

Pochwały: 10
Telefon:: Sharp Aquos S2
ROM: 135E Custom

Postprzez Esper » 17 lip 2018, o 12:26

cóż w najgorszym wypadku liczę na to, że telefon poleży nieco w pudełku i kolejna aktualizacja coś zmieni, wychodzą one dość często i jak widać sporo się w nich dzieje nie zawsze zgodnie z logiką :)
Jeśli kogoś interesuje samo spolszczenie w tej CN_140 kilka screenów https://scr.hu/91a0Bg
jak widać idealnie nie jest,

cóż jak będę wiedział jak spróbować przejść z tego na tajwański będę próbował :)

ale uprzedzam, jak ktoś czeka na tel z JB uważajcie, mi na wifi aktualizacja pobrała się raz dwa... i bum co można z telefonem bez googla :)
Esper
AKTYWNY

Pochwały: 4
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.0.1

Postprzez Asq » 17 lip 2018, o 12:36

Esper napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie wydaje mi się aby na chińskim rom dodali sklep Play. Ja jednak liczę na to że uda Ci się dograć sklep, poczekaj zobaczysz co Ci odpiszą z JB
Asq

Pochwały: 1
Telefon:: Sharo Aquos S2

Postprzez wilkw » 17 lip 2018, o 13:27

Esper napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Próbowałeś tego?

1. Ściągamy program ADB Flasboot
2. Ściągamy ROM tajwański
3. Nast. trzeba zmienić nazwę ROM-u na update.zip i skopiować do telefonu
4. W telefonie trzeba właczyć debugowanie USB
5. Uruchamiamy program ADB, robimy to tak:
Aby wykonywać komendy ADB lub Fastboot, należy wywołać okno Wiersza polecenia, które wskazuje na folder z wyżej wspomnianymi plikami EXE. Jest to bardzo proste. Mając otwarty katalog Platform-Tools wciśnij i przytrzymaj klawisz Shift, po czym kliknij prawym przyciskiem myszy wewnątrz tego katalogu. Z rozwijanej listy wybierz „Otwórz okno polecenia tutaj”.
6. Następnie w oknie poleceń wpisujemy komendę - adb reboot recovery - w tym czasie telefon musi być włączony i podłączony kablem z komputerem
7. Po uruchomieniu recovery wybieramy instalację wybieramy nasz plik update.zip
8. Teraz trochę potrwa wgranie ROM-u i telefon uruchomi się z usługami google.
Jiayu g4c - Honor 3c - Nubia Z7 max - Sharp Z3 - Sharp Aquos S2 - aktualnie SHARP AQUOS S3
wilkw
AKTYWNY

Pochwały: 11
Telefon:: Sharp Aquos S3
ROM: 8.0

Postprzez Asq » 17 lip 2018, o 13:36

wilkw napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Próbowałeś tego?

Aby wykonywać komendy ADB lub Fastboot, należy wywołać okno Wiersza polecenia, które wskazuje na folder z wyżej wspomnianymi plikami EXE. Jest to bardzo proste. Mając otwarty katalog Platform-Tools wciśnij i przytrzymaj klawisz Shift, po czym kliknij prawym przyciskiem myszy wewnątrz tego katalogu. Z rozwijanej listy wybierz „Otwórz okno polecenia tutaj”.
6. Następnie w oknie poleceń wpisujemy komendę - adb reboot recovery - w tym czasie telefon musi być włączony i podłączony kablem z komputerem

Rozumie że tym sposobem wgramy rom tajwański bez języka PL?
Asq

Postprzez wilkw » 17 lip 2018, o 14:07

ja mam tajwański 00WW_1_35F spolszczony przez morelocale2
Nie wiem czy Oreo 8 ma polski
Jiayu g4c - Honor 3c - Nubia Z7 max - Sharp Z3 - Sharp Aquos S2 - aktualnie SHARP AQUOS S3
wilkw
AKTYWNY

Pochwały: 11
Telefon:: Sharp Aquos S3
ROM: 8.0

Postprzez Esper » 17 lip 2018, o 14:23

wilkw napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Próbowałeś tego?

Przebrnąłem przez to telefon się resetuje, pojawia się leżący robocik z otwartą klapką i wykrzyknikiem - a poniżej info No command - coś robię źle czy to po prostu nie pomoże?
Esper
AKTYWNY

Postprzez mag12 » 17 lip 2018, o 15:49

Przeszedłem wszystkie kombinacje z wgrywaniem softów i powróciłem do tajwańskiego z Oreo. Po wgraniu AICP nie miałem głosu w telefonie (podstawowa funkcja), nie działały słuchawki. Miałem Gapps-y ale tez nie bez przygód. Niestety trzeba było powrócić do oryginału. Wgrałem Morelocale2 i w sumie jestem najbardziej zadowolony. To według mnie najrozsądniejsze wyjście.
mag12

Pochwały: 5
Telefon:: sharp s2

Postprzez Esper » 17 lip 2018, o 16:49

a ja doczytałem na xda, że jeśli ktoś tak jak ja wgra przez OTA chińską 8ke to na chwilę obecną ma jedynie telefon + aparat :>

JB milczy póki co.
Esper
AKTYWNY

Postprzez sopellos » 17 lip 2018, o 17:24

Dla tych co zamawiali z joybuy.
Mi naliczyli wat . Telefon miałem zatrzymany przez urząd celny.
na paczce napisane telefon i dokładna kwota . Tak więc podane było na tacy :(
sopellos

Telefon:: lg

Postprzez Asq » 17 lip 2018, o 18:05

sopellos napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ile tego VAT'u naliczyli? Masz język PL i sklep Play?
Asq

Postprzez zimmonx » 17 lip 2018, o 18:26

mag12 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A próbowałeś z tym romem treble V3.1? Imho jest lepszy od tajwańskiego Oreo, bo ma polski natywnie i generalnie wydaje mi się, że jest bardziej stabilny, bo na tajwańskim wysypywało mi apke aparatu
zimmonx

Pochwały: 10
Telefon:: Sharp Aquos S2
ROM: 135E Custom

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?