SHARP AQUOS S2

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez HaPPe » 16 lip 2018, o 13:40

warminc napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wyłącz automatyczne aktualizacje i zmień nazwę pliku na
SS2-999Z-0-00WW-B02-update.zip
Wtedy będzie legitny tajwański na andku 7.1 na OTA jest już 8.0 ale wstrzymaj się z aktualizacją na razie

Edit: a to nie jest chyba już 8.0 android? Jeśli tak to polecam ściągnąć update 7.1
HaPPe

Telefon:: Sharp Aquos S2

Postprzez Asq » 16 lip 2018, o 13:50

Lindinho napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To jaki rom wgrać żeby wszystko działało i był język pl? Ktoś tu pisał że aktualizacja z chińskiej wersji do oreo 8 daje pl, czy to prawda?
Asq

Pochwały: 1
Telefon:: Sharo Aquos S2

Postprzez warminc » 16 lip 2018, o 13:53

HaPPe napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wtedy będzie legitny tajwański na andku 7.1 na OTA jest już 8.0 ale wstrzymaj się z aktualizacją na razie

Edit: a to nie jest chyba już 8.0 android? Jeśli tak to polecam ściągnąć update 7.1

Aktualnie pokazuje mi ze mam 7.1 ( na tym 00WW_9_98Z )
Czyli po aktualizacji będę miał 8.0? ( na pl języku mi nie zależy tylko żeby NFC działało)
warminc

Telefon:: Xiaomi

Postprzez rambusia » 16 lip 2018, o 14:02

Asq napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To jaki rom wgrać żeby wszystko działało i był język pl? Ktoś tu pisał że aktualizacja z chińskiej wersji do oreo 8 daje pl, czy to prawda?

Tak jak ktoś pisał na poprzedniej stronie j. polski (kulawy) ma rom projektu treble.
rambusia

Postprzez Asq » 16 lip 2018, o 14:28

rambusia napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak jak ktoś pisał na poprzedniej stronie j. polski (kulawy) ma rom projektu treble.

To tak po kolei, kupiłem tel z JB przyjdzie za jakieś 2 tyg, wgrywam rom Tajwan i aktualizuję do 8, czy nie aktualizować, wszystko działa i jest kulawy PL, tak?
Asq

Postprzez HaPPe » 16 lip 2018, o 14:29

warminc napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Aktualnie pokazuje mi ze mam 7.1 ( na tym 00WW_9_98Z )
Czyli po aktualizacji będę miał 8.0? ( na pl języku mi nie zależy tylko żeby NFC działało)

Pobierz ten plik
http://dl.sharpmobile.com.tw/update/S2/ ... update.zip
Zmień nazwę tak jak wcześniej napisałem i tyle. To jest android 7.1, przez OTA możesz aktualizować na 8.0 ale na razie odradzam
HaPPe

Postprzez Esper » 16 lip 2018, o 14:42

dziś dotarł do mnie mój z JB, był android 7.1 coś tam pobierał, ja czytałem temat, kliknąłem reset i mam chińskiego androida 8.
Jest j. polski, wg mnie na dobrym poziomie,

ale nie mam google play... nawet nie mogę dodać konta googla z poziomu ustawień.

ratunku :/ Zacznę od dodania tego ich konta
Obrazek https://scr.hu/GKYR85
Esper
AKTYWNY

Pochwały: 4
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.0.1

Postprzez zimmonx » 16 lip 2018, o 14:52

Esper napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No to mamy potwierdzenie, że na chińskim Romie jest j. Polski ;) to ciekawe. Do wyboru masz teraz albo wgrać rom tajwański z Google Play, ale bez polskiego albo pozostać na Romie chińskim i próbować kombinować z wgraniem usług Google. Kojarzę, że na ruskim forum 4pda pisali kiedyś jak wgrywać sklep Play na chiński rom, ale to dotyczyło androida 7.1 nie wiem jak to jest z Oreo...
zimmonx

Pochwały: 10
ROM: 135E Custom

Postprzez Esper » 16 lip 2018, o 15:05

zimmonx napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No to mamy potwierdzenie, że na chińskim Romie jest j. Polski ;) to ciekawe. Do wyboru masz teraz albo wgrać rom tajwański z Google Play, ale bez polskiego albo pozostać na Romie chińskim i próbować kombinować z wgraniem usług Google. Kojarzę, że na ruskim forum 4pda pisali kiedyś jak wgrywać sklep Play na chiński rom, ale to dotyczyło androida 7.1 nie wiem jak to jest z Oreo...

Jak wgrać ten tajwanski bez polskiego ale z googlem?
Esper
AKTYWNY

Pochwały: 4
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.0.1

Postprzez warminc » 16 lip 2018, o 15:11

HaPPe napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dzięki za pomoc. Dlaczego odradzasz aktualizowanie do 8?
warminc

Telefon:: Xiaomi

Postprzez Asq » 16 lip 2018, o 18:16

Esper napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dobra i zła informacja :) Spróbuj dograć sklep play może tak jak podają na stronie się uda
https://www.joybuy.com/600119602.html

Albo tak
https://itechify.com/2016/11/10/downloa ... se-phones/

Autor postu otrzymał pochwałę
Asq

Postprzez e52 » 16 lip 2018, o 19:13

Witam, jedzie do mnie ss2 z banggood. Tam już będzie język polski, miałem to przerobić na ROM tajwański i korzystać z angielskiej wersji językowej. Ale skoro chińska wersja po aktualizacji do Oreo będzie miała j.polski i aktualizacje... I teraz pytanie laika, bo nie miałem jeszcze androida... po co mi sklep Google Play? Nie ma innych sklepów? Nie można zainstalować czegoś bez sklepu? Mam pocztę z Outlooka od Microsoft, tam kontakty, po zainstalowaniu Outlooka na SS2 nie będę mógł zaimportować kontaktów tak jak w lumii? Na chińskim romie można zainstalować coś do sms/mms, jak tu proponują textra. Do NFC trzeba będzie zrobić ROOTA i coś dograć by przechodził SaftyNet tylko.
e52

Telefon:: Nokia

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?