SHARP AQUOS S2

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: SHARP AQUOS S2

Postprzez rambusia » 16 lip 2018, o 19:19

Ktoś wyżej powiedział, że global rom z banggod to ich własna przeróbka i raczej nie zaktualizuje się do ósemki.
Google Play to takie wielkie repozytorium różnych bardziej i mniej użytecznych apek. Jest to po prostu wygodne. W jednym miejscu mamy praktycznie wszystko.
rambusia

Pochwały: 1

Postprzez sopellos » 16 lip 2018, o 21:59

zimmonx napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

jakie sterowniki instalować.
ktoś coś podpowie

Czy program morelocale2 spolszczy wszystkie opcje w telefonie ?
sopellos

Telefon:: lg

Postprzez master2007 » 17 lip 2018, o 06:59

Mój z bangood-a został wczoraj zatrzymany przez celną ;/ Wysyłka PDM.
master2007

Telefon:: Mi Note 3 6/128
ROM: Miui 10

Postprzez zimmonx » 17 lip 2018, o 07:29

sopellos napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

jakie sterowniki instalować.
ktoś coś podpowie

Czy program morelocale2 spolszczy wszystkie opcje w telefonie ?

Jak podłączasz telefon do kompa, to pojawia się nowy napęd CD i tam są te sterowniki. Morelocale spolszczy większość ustawień, ale nie wszystkie...
zimmonx

Pochwały: 10
Telefon:: Sharp Aquos S2
ROM: 135E Custom

Postprzez Asq » 17 lip 2018, o 07:37

Esper napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Udało się dograć google play?
Asq

Telefon:: Sharo Aquos S2

Postprzez mikeman » 17 lip 2018, o 08:29

Do mnie wczoraj doszedl S2 z Banggood bez oplat. Sprawdziłem i faktycznie jest do wyboru jęz. polski przy setup. Czy ktoś wie co to za rom i czy można go zainstalować zamiast Tajwańskiego? Nie chcę uruchamiać telefonu, bo nie wiem czy nie pójdzie na sprzedaż, jak mi sie uda kupic cos innego na dniach.
mikeman

Telefon:: Oneplus 5

Postprzez Esper » 17 lip 2018, o 09:30

Asq napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

niestety nie :/ pierwsza instrukcja jest tak jakby nieaktualna, u mnie każdy etap wygląda inaczej i w pewnym momencie już nie wiem co robić.
Druga metoda wydaje się ok ale wiesza się na instalacji samego sklepu play, ikonke na pulpit wrzuca ale co z tego skoro się nie otwiera tylko kręci...

co gorsza nadal też nie mogę dodać konta google więc nawet pobranie apki z innego źródła na niewiele się zda jeśli wymaga ona logowania przez googla

po zainstalowaniu gmail i probie dodania konta googla mam komunikat ze urzadzenie nie obsluguje uslugi google play ... lipa,
Esper
AKTYWNY

Pochwały: 4
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.0.1

Postprzez Asq » 17 lip 2018, o 11:08

Esper napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

niestety nie :/ pierwsza instrukcja jest tak jakby nieaktualna, u mnie każdy etap wygląda inaczej i w pewnym momencie już nie wiem co robić.
Druga metoda wydaje się ok ale wiesza się na instalacji samego sklepu play, ikonke na pulpit wrzuca ale co z tego skoro się nie otwiera tylko kręci...

co gorsza nadal też nie mogę dodać konta google więc nawet pobranie apki z innego źródła na niewiele się zda jeśli wymaga ona logowania przez googla

po zainstalowaniu gmail i probie dodania konta googla mam komunikat ze urzadzenie nie obsluguje uslugi google play ... lipa,

To faktycznie słabo to wygląda, próbuj dalej bo teraz to chyba nawet nie wgrasz romu tajwańskiego na tą 8
Asq

Postprzez rambusia » 17 lip 2018, o 11:28

Dostałem tel. z Banggod. 16 dni od zamówienia. Język polski jest, ale wybiórczy. Bardziej zaawansowane funkcje w ustawieniach są po angielsku. Sklep jest. Android 7.1.1 kompilacja 00WW_9_98Z.
rambusia

Postprzez Esper » 17 lip 2018, o 11:31

cóż napisałem coś na xda - cisza, na 4dpa nie mogę bo nie mam konta a cyrylicy z weryfikacji nie przeskoczę, wysłałem też do JB pytanie. Jednak wygląda na to, że tymi prostymi sposobami się nie da. Wszędzie jest coś ale wykrzyknik przy google play, inne elementy się instalują.

Cóż a gdybym miał próbować instalować tajwańskiego to jak? Ktoś podpowie? Spróbować nie zaszkodzi raczej :)
Esper
AKTYWNY

Pochwały: 4
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.0.1

Postprzez Asq » 17 lip 2018, o 11:37

Czekam na dalszy rozwój sytuacji, też wczoraj zamówiłem z JB i będę się borykał z tymi samymi problemami ;-)
Asq

Postprzez rgr » 17 lip 2018, o 11:44

zimmonx napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ten z banggod nie. Musiałbyś wgrać rom tajwański. Wszystko jest w poprzednich postach. Tylko jeśli chcesz odblokować bootloader, to nie aktualizuj póki co do ósemki, bo nie będziesz mógł tego zrobić.

P.S.
Od kilku dni siedzę na treble rom 3.1
-jest polski (kulawy)
-działa NFC
-zaokrągline rogi w górnej części - ładnie to wygląda
- sot powyżej 6h!!

A jakieś wady są?
Mam AICP, ale jeżeli nie usuną błędów, to wracam do Treble.

PS. Czyli jest tak: w chińskim(cn) romie jest język PL, ale nie ma usług google'a, natomiast w tajwańskim(ww) romie nie ma PL, ale są usługi google. No super :)
rgr

Pochwały: 9
Telefon:: Sharp S2 / LeTV x522

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?