Teraz jest 28 kwi 2025, o 09:42

Nowości Nowości dla Pytania, problemy

Mapa strony Pytania, problemy » Dział : Pytania, problemy

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

HTC sensation XL GPS problem

Hej,

Ostatnio doszły do mnie dwa telefony z Chin, a mianowicie HTC Sensation XL i HTC incredible S.
Wszystko działa prawidłowo z wyjątkiem odbiornika GPS. Zarówno w jednym jak i drugim ikona GPS tylko mruga nie znajdując satelit.
Ściągałem już programy testujące odbiornik GPS ale niestety nic nie znajduje.

Czy to po prostu pech i oba są uszkodzone, czy może powinienem coś zrobić a czego nie wiem? :)

Z góry dzięki za porady i sugestie ...
Czytaj więcej : HTC sensation XL GPS problem | Wyświetlone : 1349 | Odpowiedzi : 8

Serwis chińskich telefonów

Witam,

Czy w polsce jest jakiś serwis który podejmuje się napraw chińskich telefonów opartych na MTK (Software + Hardware)?
Czytaj więcej : Serwis chińskich telefonów | Wyświetlone : 7218 | Odpowiedzi : 28

Soft/aplikacja/smartfon z aplikacjami w tym samym czasie

Czy są na rynku jakieś smartfony jak seria Note Samsunga, które umożliwiają uruchomienie paru aplikacji na raz? Mam na myśli np:
uruchomiony film, i na tym samym ekranie otwarty notatnik, albo strona internetowa oraz dialer w tym samym czasie.
To kwestia softu, hardware? Może jest do tego jakaś aplikacja?
Gdyby nie ten brak, to mógłbym w dużej mierze zrezygnować z PC, a przenieść się na tablet.
Czytaj więcej : Soft/aplikacja/smartfon z aplikacjami w tym samym czasie | Wyświetlone : 1029 | Odpowiedzi : 9

Telefon z chin thl t100s (dhl)

Witam, po raz pierwszy zamawiałem telefon z chin, spodobał mi się thl t100s, więc go zamówiłem z sklepu (antelife).
Telefon został zamówiony kurierem dhl, mam pytanie jaka jest szansa na złapanie celnej?
Pytanie numer 2, czemu niemcy (przesyłka awizowana w punkcie tranzytowym - LEIPZIG - GERMANY) i co to znaczy, ?
Za ile się mogę spodziewać przesyłki?
Czytaj więcej : Telefon z chin thl t100s (dhl) | Wyświetlone : 3495 | Odpowiedzi : 12

Zewnetrzny odbiornik GPS na bluetooth.

Czy ktos może przerabiała temat i wie ?

Duzo uzywam GPS w telefonie. Mam ZTE v970 (LewaOS 5). Wczoraj było zachmurzenie i lekka mrzawka i zlapanie fixa na otwartym terenie było problemem, a w lesie to juz szkoda mówić. Rozwiązaniem byłby zewnetrzny odbiornik GPS na bluetooth. Posiadam takowy, Pantagram ktory bardzo dobrze wspolpracował z ZTE Blade a z V970 juz nie chce. Uzyskuje polaczenie przez bluetooth, ale kiedy uruchamiam Locus i wybieram zewnetrzny odbiornik GPS, ...
Czytaj więcej : Zewnetrzny odbiornik GPS na bluetooth. | Wyświetlone : 1099 | Odpowiedzi : 1

Sensory w smartfonach

G-sensor, to jest czujnik pochyłu a pozostałe dwa?
L-sensor,
N-sensor
Czytaj więcej : Sensory w smartfonach | Wyświetlone : 2782 | Odpowiedzi : 2

Problem z czujnikem odległości

Witam!Kilka dni temu kupiłem telefon neken n6 i zauważyłem,że niekiedy przy wybieraniu numeru z listy kontaktów zaraz po uzyskaniu połączenia gaśnie ekran,a telefon normalnie wykonuje połączenie,lecz przy zgaszonym ekranie nie mogę ewentualnie sam zakończyć połączenia,gdyż ekran jest ciemny i koniec,oczywiście nie mam go przy uchu,jeśli ktoś do nie dzwoni i telefon przykładam do ucha zauważyłem,że ekran nie gaśnie nie wiem co z tym zrobić.Czy da się to naprawić,czy tylko zostaje mi się rozpłakać.Wiem,że coś się ...
Czytaj więcej : Problem z czujnikem odległości | Wyświetlone : 869 | Odpowiedzi : 2

Znaczek CE a szpiegowanie w chińskich telefonach

Nie macie podejrzeń, że w sofcie telefonów z Chin zaszyte są jakieś backdoory lub przynajmniej sniffery? Byłbym zdziwiony, gdyby chińskie władze oferowały miliardom obywateli możliwość korzystania z netu bez podsłuchu i to być może na skalę niespotykaną w EU czy USA.

Była ostatnio historia z chińskimi czajnikami, które masowo szpiegują (podsłuchy) mając ukryty chip Wi-Fi i łącząc się automatycznie gdziekolwiek się da. Także byłbym więcej niż pewny, że telefony z Chin są wręcz naszpikowane tym. ...
Czytaj więcej : Znaczek CE a szpiegowanie w chińskich telefonach | Wyświetlone : 3188 | Odpowiedzi : 23

Faea F1 nie chodzi 1 slot Sim

Cześć!
Od końca wakacji 2013 posiadam ten telefon jestem bardzo zadowolony, ale po ostatnim factory reset przestał chodzić 1 slot karty Sim.
Testowałem na tym telefonie różne softy przez ostanie półtora miesiąca miałem zainstalowany Lewa OS który najbardziej przypadł mi do gustu, ale zaczął niestety czasami się wyłączać i włączać po podłączeniu ładowarki więc postanowiłem wejsc w RECOVERY w zrobiłem data format, factory reset i wipe cache partition.
Niestety zauważyłem że nie chodzi mi 1 ...
Czytaj więcej : Faea F1 nie chodzi 1 slot Sim | Wyświetlone : 998 | Odpowiedzi : 4

Aplikacja jest niezgodna z Twoim urządzeniem? Rozwiązanie !

wklejasz link z google play i pobierasz !

http://apps.evozi.com/apk-downloader/

jak pomogłem kliknij pomógł ;-)

dzięki :mrgreen:
Czytaj więcej : Aplikacja jest niezgodna z Twoim urządzeniem? Rozwiązanie ! | Wyświetlone : 8819 | Odpowiedzi : 1

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165494 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39570