Teraz jest 28 kwi 2025, o 09:40

Nowości Nowości dla Pytania, problemy

Mapa strony Pytania, problemy » Dział : Pytania, problemy

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

jak jest z polskim jezykiem

Witam. Nie chce zaśmiecac forum takim banalnym pytaniem wiec licze na jedną konstruktywną odpowiedz a potem temat usne. Jestem zielony w temacie oprogramowan, romów i softów w telefonach wiec pytam. Jezeli zamówie jakiś telefon z chin, np jiayu g4 albo zopo c2 lub jakis innyto czy da sie do niego wgrac takie oprogramowanie (rom czy coś takiego:D) zebym miał w 100% jezyk polski? i czy nie traci sie wtedy gwarancji na urządzenie? i czy można ...
Czytaj więcej : jak jest z polskim jezykiem | Wyświetlone : 827 | Odpowiedzi : 1

MTKLogger

Witam,
po włączeniu telefonu zaczął mi się pojawiać komunikat, że wszystkie logi zostały zatrzymane i czy chcę wznowić wszystkie narzędzia do logów. Mogę wybrać ok lub cancel. Niezależnie od wyboru przy każdym włączeniu telefonu komunikat ponownie się pojawia. Czy wiecie o co biega i co zrobić aby dał sobie spokój z tym komunikatem ?

pozdrawiam
Beny
Czytaj więcej : MTKLogger | Wyświetlone : 2575 | Odpowiedzi : 0

klon I9500 dev/radio brak plików nie wykrywa sim

Witam

Pierwszy post i od razu wołanie o pomoc!
Mam klona s4 I9500
mtk6589 android 4.2.9

niestety będąc laikiem za dużo się bawiłem.
teraz telefon nie wykrywa sim, brak imei.
doszedłem do tego iż nie ma plików w katalogu dev/radio
MTK Droid root & tools jak chcę odzyskać imei pokazuje coś takiego:
--- ERROR :dev/radio/pttycmd1 inaccessible , should be Root Shell
--- ERROR :pttycmd1 device NOT found!

macie jakieś pomysły czy mam przycisk do papieru? ...
Czytaj więcej : klon I9500 dev/radio brak plików nie wykrywa sim | Wyświetlone : 1361 | Odpowiedzi : 8

Bambook S1 - problem z aktualizacją i sklepem Play

Witam !

Od wczoraj jestem posiadaczem Bambooka S1.

Smartfon pracuje na Andku 2.3.5. Chciałem zmienić w nim soft ponieważ większość opcji jak i menu jest po Chińsku.

Próbowałem wgrać aktualizację do 4.1.2 przez BambookFlasher (http://www.beike8.com/bbs/forum.php?mod=viewthread&tid=12213), niestety nie mogę zainstalować jednego sterownika - libusb (Nutshell normalnie instaluje i działa) (na Win XP, Win 7 32-bit, Win 7 64-bit). Niby instaluje ale ostatecznie go nie ma. Nawet jak skopiuję pliki systemowe w odpowiednie foldery to nadal wyrzuca ...
Czytaj więcej : Bambook S1 - problem z aktualizacją i sklepem Play | Wyświetlone : 980 | Odpowiedzi : 1

Utracony IMAI dla DualSIM! pomocy!

witam,
chciałbym prosić o pomoc. zaczeło się od problemu z oprogramowaniem, co zmusiło mnie do morderczego flashowania ROMu.
Po udanym (prawdopodobnie) flashowaniu okazało się, mój nowy ROM nie wykrywa żadnej karty SIM. Po dłuższym drążeniu tematu, okazało się, że nie mam ustawionego aresu IMEI dla żadnej z kart :(
Posiadam numer i mogę go wpisać, jednak mój tel nie przyjmuje zmian (sprawdzę jeszcze czy jest zrobiony root). próbowałem edytować IMAI za pomocą komendy *#*#3646633#*#* i ...
Czytaj więcej : Utracony IMAI dla DualSIM! pomocy! | Wyświetlone : 3770 | Odpowiedzi : 16

Sterowniki MT6589 problem [XP oraz 7]

Witam,
na Windowsie XP jak i 7 nie mogę zainstalować sterowników. Wykrywa mój telefon jako ZP980 z wykrzyknikiem i nic się nie da zrobić :(
Obrazek

Robiłem według instrukcji najpierw podpinać bez baterii, instalować sterowniki, potem podpiąć na baterii
Próbowałem na włączonym, próbowałem aktualizować sterowniki nic nie wchodzi

Oczywiście debugowanie ciągle włączone
Czytaj więcej : Sterowniki MT6589 problem [XP oraz 7] | Wyświetlone : 1333 | Odpowiedzi : 3

Ciekawe chińskie baterie - warto?

Mam pytanie, szukam baterii dla mojego telefonu, i znalazłem na allegro jakieś dziwne chińskie baterie

Nie pytam na androdowych forach, bo z reguły ludzie uprzedzeni do tzw. "chińskich podróbek".
Warto się pakować w takie coś? Kupiłbym na allegro, bo nie chcę za bardzo kombinować.

Przyjęło się że jak większa pojemność to od razu oszustwo i nie ma takiej możliwości. Jaka jest prawda?
Czytaj więcej : Ciekawe chińskie baterie - warto? | Wyświetlone : 1370 | Odpowiedzi : 1

UMI X2 ładowanie bateri 99%

Witam,
od paru dni mam taki problem - bateria ładuje się do 99%. Nie zauważyłem aby szybciej się rozładowywała, natomiast przeczytałem, że z tego powodu mogą wystąpić problemy z baterią w późniejszym czasie - czy to prawda? Co powinienem zrobić?

Pozdrawiam
Beny
Czytaj więcej : UMI X2 ładowanie bateri 99% | Wyświetlone : 846 | Odpowiedzi : 1

Niebieska dioda powiadomień JIAYU G4, co to jest?

Witam, od jakiegos czasu mam dziwny 'problem'. Nagle telefon zaczal zamulac, smsy sie nie chcialy wysylac i jakies takie dziwne objawy byly... Ale jeszcze wczesnmiej zdarzylo mi sie cos dosc dziwnego. Pojawila mi sie niebieska dioda powiadomień, nie wiem jak inni ale zawsze mialem pomaranczowa jak rozladowany/ladowany i zielona jak powiadomienie/naladowanie. Jest to dosc niepokojace bo nie mam pojecia co to oznacza. Restart nie pomaga a nawet powiem wiecej, jak sie wyjmie baterie i wsadzi ...
Czytaj więcej : Niebieska dioda powiadomień JIAYU G4, co to jest? | Wyświetlone : 1909 | Odpowiedzi : 8

Low temperature !!! Warning battery temprature too low.

Czy ktoś miał takie cuda. Wczoraj uruchomiłem pierwszy raz telefon Lenovo A760 . Bateria miała jakieś 60% . Wiadomo jak to na początku trzeba wsio ustawić poukładać, posprawdzać, nacieszyć oczy :) A dzisiaj zagadka. Podłączam ładowarkę a tu 3% naładowania baterii podłacz ładowarkę. Podłaczam ładowanie nic się nie pokazuje na ekranie tylko , że bateria ma za niską temperaturę. Oczywiście telefon nie był na słońcu ani w lodówce. Ktoś się z tym spotkał ? Czy ...
Czytaj więcej : Low temperature !!! Warning battery temprature too low. | Wyświetlone : 1295 | Odpowiedzi : 8

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165494 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39570